Lyon – Toulouse 3:0 (kon.) | Nantes – Bordeaux 0:1 (kon.) | Lille – PSG 0:2 (kon.)
konec
Lille OSC
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 26.01.2020, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Paris Saint-Germain, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:0. Hostující celek podruhé v tomto duelu v samotném úvodu druhého poločasu, pokutový kop totiž proměnil Neymar, který si tak připsal druhou branku. Lille se směrem dopředu celkem dost trápilo, za celý druhý poločas si nevypracovalo žádnou vyloženou příležitost. (22:53:32)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:9.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lille se sice radovalo z kontaktní branky, avšak ta nakonec neplatí. Naběhnuvší Rémy se v době nahrávky nacházel v těsném ofsajdu.
     
    90+1
    Domácí brankář Maignan se ještě jednou dostal k míči, po kterém velice nepřesně nahrával obránce Celik, který si v přechodové fázi neporozuměl s Osimhenem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Mbappé si přeci jenom mohl připsal první trefu, jenomže při svém samostatném úniku trefil pouze brankáře Maignana.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Poslední minuta jsou totiž jednoznačně v režii hostujícího celku.
     
    88
    Verrattiho parádní kolmice mezi obránce našla rychlonohého Mbappého, který zkoušel štěstí z velkého úhlu. Zakončení levačkou ale putovalo výrazně vedle.
     
    87
    Aktivní Sanches se kousek od brankové čáry pokoušel najít místečko k centru, které sice našel, avšak hrací předmět se snesl přímo do rukavic brankáře Navase.
     
    86
    Osimhenovi se málem povedlo přečíst rozehrávku soupeře, nicméně míč přesto našel kýženého adresáta, jehož vzdušná nabídka doputovala na nohu Fonteho.
     
    85
    Domácí Gabriel sice uspěl v hlavičkovém souboji, nicméně v dalším byl faulován hostující Gueye. Jednalo se o jednoznačný faul, PSG rozehrálo nakrátko.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Idrissa Gueye (Paris Saint-Germain FC).
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Paris Saint-Germain i nadále vede o dvě branky, domácí jsou směrem dopředu neškodní.
     
    80
    Po delší době se k míči podíval také brankář Navas, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde měl na další nahrávku hodně prostoru Meunier.
     
    79
    Po levé straně si to namířil vpřed střídající obránce Dagba, který se s hracím předmětem dostal až na opačnou polovinu, kde zapojil do kombinace Kimpembeho.
     
    78
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Boubakary Soumaré, přichází Loïc Rémy.
     
    77
    Neymar tentokráte neuspěl v souboji o míč, naopak se důrazně prezentoval středopolař Soumaré, kterému se navíc povedlo přenést hru do volného prostoru.

    David Suchý

    Branky: 28. Neymar (Verratti), 52. Neymar (pen.)

    Karty:   10. Reinildo (LIL), 38. André (LIL), 51. Gabriel (LIL) – 81. Gueye (PSG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:9.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – André (58. Xeka), Soumaré (78. Rémy) – Sanches, Ikoné, Araújo (66. Bamba) – Osimhen.
    Náhradníci: Leonardo – Bamba, Xeka, Djaló, Pied, Rémy, Soumaoro.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva (C) (46. Kouassi), Kimpembe, A. Diallo (76. Dagba) – Di María, Verratti, Gueye, Neymar – Icardi (73. A. Herrera), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, Draxler, A. Herrera, Kouassi, Paredes, Sarabia.

    Rozhodčí: Delerue – Debart, Pacelli
    ocianews.com