Manchester City – Fulham 4:0 (kon.) | Tranmere – Manchester Utd. 0:6 (kon.) | Shrewsbury – Liverpool 2:2 (kon.)
konec
Manchester City
4:0 (2:0)
Fulham FC
Neděle 26.01.2020, 14:00 • Etihad Stadium, Manchester • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:0. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:8. (15:55:24)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas čtvrtého kola FA Cupu končí. Manchester City jasně potvrdil roli favorita a Fulham poradil 4:0.

    Již v osmé minutě přišel klíčový moment. Gabriel Jesus si pustil míč do vápna, předskončil Tima Reama a ten ho musel fauloval. Kromě pokutového kopu přišla i červená karta. Nařízenou penaltu následně proměnil s jistotou Ilkay Gündogan. Druhý zásah obstaral v prvním poločase Bernardo Silva, který zamířil přesně k pravé tyči po otočce za hranicí vápna.

    Po změně stran se dlouho nemohl ani jeden z týmů dostat do tempa. Trenér domácích Joseph Guardiola nastartoval svůj celek trojicí střídání. Gabriel Jesus dokázal zužitkoval centr Davida Silvy a poslal Manchester do tříbrankového vedení. Na konečných 4:0 poté završil stav zápasu opět Jesus tentokrát po dorážce Rodriho střely.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    S domácím obráncem to nevypadá nejlépe. Cancelo je ošetřován na hrací ploše. Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí uděluje v závěru utkání žlutou kartu. Joao Cancelo schytal tvrdý zákrok od Joea Bryana.
     
    90
    Do hry se zapojil v samém závěru také dnes nevytížený Claudio Bravo. Od zkušeného gólmana poté putoval míč k Cancelovi a ten poté přihrával podél postranní lajny Rodrimu.
     
    89
    Do otevřenější obran mířil s balonem u nohy Gabriel Jesus. Mladý Brazilec touží po hattricku, ale jeho pokus byl zblokován Hectorem. Ani Fodenova dorážka nebyla přesná.
     
    88
    Po zblokovaném Jesusově pokusu si balon pohodlně sebral do rukavic Marek Rodák. Slovenský gólman si připsal jednoduchý zákrok v závěru zápasu.
     
    87
    Obehrávání pokutového území hostů pokračuje. Foden si několikrát vyměnil míč s Rodrim, poté byl ve hře i Angeliňo, ale centr do vápna nepřišel.
     
    86
    Gabriel Jesus mohl jít z levé strany do vápna, ale raději odevzdal míč Davidu Silvovi do středu pole. Kapitán City poté rozvážně držel balon u kopačky.
     
    85
    Rodákův dlouhý odkop skončil u Sessegnona. Hosté se přece jen ještě snaží alespoň lehce zmírnit nepříznivý stav dnešního duelu.
     
    84
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Kongolo, přichází Jasper.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. City si jde pro jistý postup, když nad Fulhamem vede již 4:0.
     
    82
    Na Odoie si u postranní lajny vyšlápl Angeliňo. Následně musel přejít hvizd hlavního rozhodčího. Fulham sice rozehrával velmi rychle, ale obrana City byla připravena.
     
    81
    Ve středu pole se dostal k míči David Silva. Domácí kapitán poté hledal Gabriela Jesuse, ten se ale před vápnem nedokázal s balonem otočit.
     
    80
    Manchester chytil po řadě střídání druhý dech. Cancelo posouval míč do pokutového území, kde ale stačil trefit míč patou Michael Hector.
     
    79
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Reid, přichází Odoi.
    77. Gabriel JESUS - 4:0
     
    77
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Fulham opět zklamala postupná rozehrávka. Balonu se před vápnem zmocnil David Silva, poté pálil z úhlu Rodri, ale jeho ránu ještě Rodák dokázal vyrazit. Jako první byl u dorážky GABRIEL JESUS, který už měl snadnou úlohu před prázdnou brankou.

    Vít Schück

    Branky: 9. Gündogan (pen.), 20. B. Silva, 74. Jesus, 77. Jesus

    Karty:   90+1. Bryan (FHM)   8. Ream (FHM)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:0. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:8.
    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Otamendi (75. Stones), Angeliňo – Gündogan (76. Rodri), D. Silva (C), Foden – B. Silva, Mahríz (54. Sterling), Jesus
    Náhradníci: Ederson – Stones, Sterling, Agüero, Zinčenko, Rodri, De Bruyne

    Fulham FC: Rodák – Bryan, Hector, Ream (C), Kongolo (84. Jasper) – Christie, Sessehnon, Johansen, Onomah – Reid (79. Odoi), Cavaleiro (69. Cairney)
    Náhradníci: Bettinelli – Odoi, McDonald, Cairney, Jasper, Stanfield, De La Torre

    Rozhodčí: Friend – Beswick, Smart
    bahis siteleri