Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 1:4 (kon.)
Soči – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 7:4 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 27.01.2020, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:20.
    Zblokované střely – 16:19.
    Vyloučení – 0:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/0.
    Vhazování – 26:29. (17:15:02)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barysu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Třetí třetina nám dlouhou dobu přinesla celkem nezajímavou podívanou, až zhruba pět minut před koncem zápasu dokázal domácí celek snížit na rozdíl jediné branky. Jekatěrinburg se navíc v koncovce utkání tlačil za vyrovnáním, nicméně hostující celek vstřelil čtvrtou branku do prázdné svatyně.
     
    Konec zápasu.
    59:41 Dustin BOYD - 2:4
     
    59:41
    Barys právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! K volnému kotouči se totiž dostal hostující DUSTIN BOYD, který se s pukem dostal před modrou čáru, odkud pohodlně zakončil do prázdné domácí branky.
    Asistence: Linus Videll, Jesse Blacker.
     
    59:21
    Domácí i nadále operují kolem branky soupeře. K tvrdému projektilu si navíc sjel Platt, který neuspěl. Tlak ovšem pokračuje, následovat bude vhazování.
     
    59:00
    Domácí celek to zkouší v šesti, tedy bez Fomina!
     
    58:09
    Vyrovnání měl na holi domácí kanonýr Macek, který z úhlu nevyzrál na brankáře. Posléze zakončoval také kapitán Dawes, jenž pro změnu trefil protihráče.
     
    57:14
    Jekatěrinburg se opět nastěhoval do pásma hostujícího celku, kde vybojoval kotouč u pravého hrazení. Následná nahrávka na Mamkina nepřešla modrou čáru.
    54:25 Jevgenij MOZER - 2:3
     
    54:25
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je přeci jenom využita, rázem to bude pořádně zajímavé! U pravého kruhu to zkoušel na teč domácí Litovčenko, kterému se povedlo najít hokejku JEVGENIJE MOZERA, jenž dokonale tečoval mimo dosah brankáře Pasquala.
    Asistence: Vjačeslav Litovčenko, Georgij Bělousov.
     
    54:04
    Domácím přesilové hry vůbec nejdou, což je velký rozdíl oproti předchozím zápasům. Barys navíc vyhodil puk až na druhou stranu, kde se k němu dostal Fomin.
     
    53:12
    Na opačné straně to pro změnu zkoušel Šesťakov, který využil dobré práce svých spoluhráčů, jenž mu odkryli prostor ke střele. Ta přesto trefila pouze protihráče.
     
    52:24
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jesse Blacker – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:04
    Jekatěrinburgu se nepovedlo zužitkovat ani tuto přesilovou hru, domácí se tak dostávají do pěkně složité situace. Se zakončením navíc neuspěl ani Litovčenko.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Domácím se před malým momentem povedlo zaměstnat brankáře, bekhendem se o to postaral Macek.
     
    49:12
    Jekatěrinburg i tentokráte uspěl na vhazování, nicméně celkem dlouho hledal střeleckou pozici. Tu nakonec dokázal najít Dawes, jehož ránu srazil jeden z protihráčů.
     
    48:36
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., hákování).
     
    48:12
    Metalnikov se ještě snažil udržet puk v útočném pásmu, což se mu nakonec nepovedlo. Jekatěrinburg přesto nezaložil akci, je z toho další zakázané uvolnění.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Batyršin (Platt, Mamkin), 55. Mozer (Litovčenko, Bělousov) – 16. Knight (Videll, Makljukov), 32. Michajlis (Šestakov, Makljukov), 39. Videll, 60. Boyd (Videll, Blacker)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Fomin (Galkin) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Mamkin, Batyršin, Berezin, Trjamkin, Valitov – Macek, Holland, Dawes (C) – Platt (A), Litovčenko, Mozer – Obidin, Dacjuk (A), Bělousov – Ovčinnikov, V. Popov, Ivašov – Rassejkin.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (Kudrjavcev) – Makljukov, Ohtamaa, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov, Orechov – Videll, Knight (A), Boyd (A) – Šestakov, Valk, Michajlis – Ševčenko, Gurkov, Akolzin – Petuchov, Sagadejev, Paňukov.
    ocianews.com