Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 1:4 (kon.)
Soči – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 7:4 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Ak Bars Kazaň
Pondělí 27.01.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Hyka (CLJ)
    0+1, 3 střely, čas na ledě 19:17
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:28. (17:20:18)
     
    Střely na branku: 25 – 27 (9:10, 4:10, 12:8).
     
    Je dobojováno! Souboj dvou týmů z opačných konců Východní konference žádný překvapivý výsledek nepřinesl. Kazaň byla od samotného úvodu ve vedení a přes padesát minut jednoznačně kráčela za vítězstvím. Traktor se poprvé prosadil až za stavu 0:4, o který se dvěma zásahy zasloužili Dmitrij Voronkov a Emil Galimov. Na snížení Thomasova zanedlouho navázal i Isajev, ovšem na rozdíl jediného gólu už se domácí v závěrečných šesti minutách nedotáhli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Až teď jsou domácí v šesti lidech v útočném pásmu, jenže to už mají na vstřelených dvou gólů pouhých dvacet vteřin.
     
    59:15
    Stanislav Galimov stále neodjel z branky. Teď tak učinit ani nemůže, protože se hraje kolem jeho brankoviště.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Biljalov neměl větší problém se střelou z pravého křídla. Traktor později přišel o potřebné postavení v útočném pásmu.
     
    58:06
    Veterán Danis Zaripov nabral velmi slušnou rychlost, ovšem poslední obránce Bailen jeho střelu z pravého kruhu hokejkou zablokoval.
     
    57:25
    Sedlák vyhrál buly nad Azevedem a pak sledoval ránu Ilji Karpuchina, která zaplula do nachystané lapačky Timura Biljalova.
     
    57:18
    Sedlák dojel nahozený puk a z krátkého mantinelu jej předal Bailenovi, jehož pokus z levého křídla patřil jen mezi ty propagační.
     
    56:30
    Znovu se puk dostal mimo ledovou plochu. V předchozí minutě se nic podstatného neudálo, což samozřejmě hraje do karet Kazani.
     
    55:20
    Ruslan Karlin nabral rychlost, ale bekhendovou střelou z pravého kruhu našel pouze lapačkou hostujícího gólmana.
     
    54:53
    Matt Frattin bolestivě pomohl hostům z Kazaně, když zablokoval další dělovku zpoza levého kruhu. Kotouč skončil mimo hřiště.
    54:22 Igor ISAJEV - 2:4
     
    54:22
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    No to jsou věci, necelých šest minut před koncem třetí třetiny už je to jen o dva góly! Tomáš Hyka potáhl kotouč po pravé straně a nakonec ho posunul na modrou čáru, odkud nechytatelnou ránu vyslal IGOR ISAJEV. Puk proletěl k levé tyči Biljalovovy branky. Asistence: Tomáš Hyka.
     
    53:32
    Vitalij Menšikov se prezentoval projektilem od modré čáry. Biljalov si letící kotouč ale našel a připsal si velmi jistý zákrok.
     
    53:02
    Probuzené publikum žene domácí hokejisty do ofenzivy. Jiskřička naděje na remízový výsledek tady sedm minut před koncem určitě je.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Thomas (Bailen), 55. Isajev (Hyka) – 2. E. Galimov (M. Gluchov), 24. Voronkov (Zaripov), 27. E. Galimov (Lukojanov), 47. Voronkov (Virtanen, Zaripov)


    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Isajev, Bailen (A), S. Těreščenko, Karpuchin, Menšikov (A), Borodkin, Kirpičnikov – Osnovin, Sedlák (C), Hyka – Kosov, An. Popov, Avcin – Bobyljov, Karlin, Thomas – Zajcev, Tridčikov, N. Komarov – Lukin.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Jarullin, Virtanen, Rukavišnikov, Judin, Ljamkin, Chenkel, N. Averin, Marušev – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), A. Galimov, Galijev – Lukojanov, M. Gluchov (A), E. Galimov – Kara, Voronkov, Frattin.

    Rozhodčí: Bělov, Gofman – Sadovnikov, Sivov

    Diváci: 6 782
    thejrc.org