Sparta – Liberec 2:6 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:6 (1:3, 0:1, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Středa 29.01.2020, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Já se s Vámi loučím. V nedělním utkání s Kometou Brno vás u online přenosu přivítá kolegyně Martina Nová. Mějte se hezky a šťastný zbytek týdne. Na počtenou! (21:00:59)
     
    Je konec! Liberečtí ve třetí třetině ještě upevnili své vedení, když se dvakrát prosadil Libor Hudáček, který svůj dobrý výkon v dnešním utkání završil hattrickem. Sparťané toho více nestihli a prohráli. Liberečtí si odváží tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Dvořáček ještě zahrozil v obrovské šanci před libereckou brankou, když trefil pouze zadní mantinel za brankou Dominika Hrachoviny.
     
    59:39
    Kudrna se ještě vydal napadat rozehrávku Hrachoviny, liberecký brankář ještě našel Musila, který se snažil přihrávat za sebe, ale neúspěšně.
     
    58:39
    Dvořák vybojoval puk za svou brankou a Pech ještě zkusil něco vymyslet v útočném pásmu. Liberečtí obránci znovu zastavili sparťanský přechod na modré.
    57:17 Libor HUDÁČEK - 2:6
     
    57:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Libor Hudáček měl před chvíli jednu obrovskou šanci, kterou však nedal. Následně Birner střílel jen do Machovského, ale poté se LIBOR HUDÁČEK už dočkal! Liberecký útočník si našel puk ve skrumáži před brankou, odkud ho poslal do sítě, a završil tím tak hattrick v tomto utkání! Asistence: Michal Birner, Ladislav Šmíd.
     
    56:13
    Na druhé straně měl dobrou šanci ve vlastním oslabení Miroslav Forman, proti němuž se stačil liberecký brankář Hrachovina zavčasu přemístit.
     
    55:48
    Hned na úvod přesilové hry zkoušel štěstí Krenželok, jeho prudká rána skončila těsně mimo branku. Matěj Machovský se jen za pukem ohlédl.
     
    55:20
    Další vyloučení na straně Sparty. David Dvořáček (SPA) inkasoval od sudích dvě minuty za sekání. Mezitím hlasatel oznámil počet diváků – 9 606!
     
    54:59
    Hudáček se snažil o další hokejovou parádu. Liberecký útočník to měl na dlouhou hůl, a tak si zkusil prohodit puk mezi bruslemi, ale marně.
     
    54:19
    Sukeĺ vyvezl kotouč do útočného pásma, na střelu byl připravený Kudrna, jemuž do hokejky sáhl Graborenko, který zablokoval ránu domácího útočníka.
     
    53:32
    Vitouch neuspěl na vhazování v útočném pásmu a Musil jen nahodil obloučkem do středního pásma. Poté se snažil přihrát Valský, ale neúspěšně.
     
    53:13
    Jandus chtěl přihrát na Pecha, tomu však kotouč v dobré rychlosti ujel až za branku Hrachoviny, odkud liberečtí obránci posílají puk až do pásma Sparty.
     
    52:58
    Pech nevyhrál buly v obranném pásmu a Machovský čelil další střele. Ronald Knot vyslal přesnou ránu od modré čáry, kterou domácí brankář lapil.
     
    52:52
    Dobrá souhra dvou elitních útočníků Liberce! Hudáček přenechal puk do tandemu na Birnera, ten ze skvělé pozice narazil na Machovského.
     
    52:21
    Řepík se natahoval po puku v útočném pásmu, ale marně. Poté se snažil Smejkal najít Rouska, který ale díky bloku libereckého obránce nezakončil.
     
    51:28
    Pšenička neudržel kotouč v útočném pásmu, druhý pokus Sparty zastavil svou hokejkou obránce Hanousek, který znovu odpálil kotouč do bezpečí.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 13. Piskáček (Řepík, Rousek), 42. Smejkal – 6. L. Krenželok (M. Zachar, Marosz), 10. Lenc (Knot), 12. Valský, 21. L. Hudáček (Lenc, Birner), 49. L. Hudáček (Birner, Šmíd), 58. L. Hudáček (Birner, Šmíd)


    HC Sparta Praha: Machovský (Wolf) – Kalina, Blain, Koistinen, Piskáček, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Rousek, Smejkal, Řepík – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Vitouch, Dvořáček.
    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Šmíd, Knot, Derner, T. Hanousek, Kunst, Graborenko, Havlín – Birner, L. Hudáček, Lenc – A. Musil, Marosz, M. Zachar – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Rychlovský, D. Špaček, Valský.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Ondráček, Špůr

    Diváci: 9 606
    ocianews.com