Mountfield HK – Pardubice 3:4 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:4 (kon.) | Zlín – Plzeň 4:0 (kon.)
Litvínov – Třinec 2:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Kladno 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 02.02.2020, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Hradce Králové! Vítám vás všechny v ČPP Aréně, kde nás dnes čeká zápas 43. kola Tipsport extraligy. A ne jen tak ledajaký – hokejoví příznivci na východě Čech se totiž těší na již tradičně třaskavé derby. K souboji s domácím Mountfieldem HK tedy pochopitelně nedorazil nikdo jiný než HC Dynamo Pardubice.
     
    HC Dynamo Pardubice – 14. místo, 42 bodů, skóre 94:141

    Pardubice nikdy v historii nespadly z extraligy do nižší soutěže, letos se jim však po vzoru minulých let nedaří a pokles o patro níž jim také reálně hrozí. Dynamo neprožilo nejhorší start do sezóny ze všech celků, přičemž zvítězilo ve třetím kole (2:1 v Litvínově) a na poslední příčce se krčil Zlín. Hokejisté z města perníku si ale následně připsali nelichotivou sérii v podobě čtyř porážek v řadě a časté prohry se s nimi nesou celý ročník.

    Vedení největšího rivala Hradce Králové již v průběhu sezóny zareagovalo na neuspokojivé výsledky, když odvolalo trenéra Ladislava Lubinu. Na jeho místo ovšem naskočil Milan Razým, který se svým novým mužstvem dlouho nemohl slavit výhru. To se níže položené ze dvou východočeských metropolí celkově podařilo pouze dvanáctkrát, a i proto již dlouho zůstává na posledním stupínku ligového peletonu se ziskem 42 bodů a dosavadním skóre 94:141.

    Poslední zápas se Pardubickým rovněž nepovedl, když v klíčovém boji o záchranu padli na domácím kluzišti s Litvínovem těsně 1:2. Jak ale zavelel Jan Mandát, jeho mužstvo rozhodně nechce předčasně nic vzdávat a extraligovou příslušnost udrží v městě Velké pardubické za každou cenu. Ideální výchozí pozici k tomu však Dynamo nemá – na Vervu ztrácí už čtyři body, Chemici mají ovšem až dvě utkání k dobru. Klub s polovinou koně ve znaku sráží především chabá ofenzíva, která je nejhorší v soutěži (94 gólů). Pardubice zároveň obdržely spolu s Vítkovicemi a Spartou! nejvíce branek v oslabení (34).

    ...statistické okénko

    Nejlepší střelci: Jan Mandát a Radoslav Tybor (15 gólů)
    Nejlepší nahrávač: Robert Kousal (17 asistencí)
    Nejproduktivnější hráči: Mandát a Kousal (oba 26 bodů)
    Tabulka pravdy: Jan Zdráhal (13 bodů)
    Trestné minuty: Rhett Holland (57)
    Průměr času na ledě: Michal Vondrka (22:35)
    Vhazování: Pavel Jenyš (66,67 %)
    Radegast index: Zdráhal a Holland (105 bodů)

    Pavel Kantor: 2,98 inkasované branky na zápas, 89,34% úspěšnost zásahů, 0 čistých kont

    Posledních pět zápasů

    HC Dynamo Pardubice vs. HC Verva Litvínov 1:2
    HC Energie Karlovy Vary vs. HC Dynamo Pardubice 2:3sn
    HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 2:3p
    HC Dynamo Pardubice vs. HC Kometa Brno 4:2
    HC Sparta Praha vs. HC Dynamo Pardubice 2:1p
     
    Mountfield HK – 8. místo, 62 bodů, skóre 104:99

    V Hradci Králové vytyčilo vedení hokejového klubu jasný cíl: postupně zapracovávat do týmu co nejvíce vlastních odchovanců a nejdéle do několika málo let zvednout nad hlavu pohár pro šampiona extraligy. Po dobrém startu a slušné sérii čtyř vítězných utkání v řadě se však Mountfieldu začala koncepce bortit. Lvi střídali výhry s porážkami a po neuspokojivých výsledcích sáhlo sportovní oddělení k razantnímu kroku – ke stávajícímu kouči Tomáši Martincovi přivedlo druhého hlavního trenéra; zkušeného Vladimíra Růžičku.

    Hokejisté zpod Bílé věže v prvních třech duelech pod novým duem na střídačce pokaždé bodovali, navíc vůbec poprvé zvítězili na libereckém ledě v základní části za tři body (3:2). To bylo ale na dlouhou dobu vše, Mountfield následně padl v pěti po sobě jdoucích mačích a situace na východě Čech nevypadala dobře. Hradečtí poté ovšem zabrali a užili si i solidní šňůru pěti střetnutí, ze kterých brali alespoň bod. V tabulce tak aktuálně okupují 9. příčku se ziskem 62 bodů a skóre 104:99.

    Poslední dva zápasy Lvi zvládli, když nejprve doma jasně přejeli Kladno 4:1 a naposledy zvítězili v Plzni (3:2sn), a to vůbec poprvé od listopadu 2015. Hráči zpod Bílé věže se navíc mohou pyšnit skvělou statistikou, když spolu s Bílými Tygry mají nejpevnější obranu celé soutěže. Oba týmy dostaly jako jediné pod 100 branek, a to shodně po 99. Mountfield si zároveň drží další parádní bilanci; o nejlepší defenzívě svědčí i nejméně střel soupeře na zápas (26,24). Pro zajímavost: Hradec vstřelil jen jeden gól ve vlastním oslabení a v tomto ohledu je naopak nejhorší v soutěži.

    ...statistické okénko

    Nejlepší střelec: Radek Smoleňák (19 gólů)
    Nejlepší nahrávači: Smoleňák a Matěj Chalupa (oba 12 asistencí)
    Nejproduktivnější hráč: Smoleňák (31 bodů)
    Tabulka pravdy: Smoleňák, Lukáš Cingel, Filip Pavlík (všichni 11 bodů)
    Trestné minuty: Richard Nedomlel (94)
    Vhazování: Petr Koukal (56,12 %)
    Radegast index: Nedomlel (119 bodů)

    Marek Mazanec: 2,14 inkasované branky na zápas, 91,73% úspěšnost zásahů, 5 čistých kont

    Posledních 5 zápasů

    HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK 2:3sn
    Mountfield HK vs. Rytíři Kladno 4:1
    Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 5:1
    HC Vítkovice Ridera vs. Mountfield HK 1:4
    Mountfield HK vs. PSG Berani Zlín 4:2
     
    Vzájemné zápasy (27)

    Mountfield HK: 18 výher, skóre 91:60
    HC Dynamo Pardubice: 9 výher, skóre 60:91

    Poslední vzájemný zápas: 26. 12. 2019 HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 1:4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Klíma, Lev, Orsava – Žejdl, Koukal, Perret – Jergl, Kubík, R. Pavlík.

    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – J. Kolář (C), S. Zacharčuk, J. Zdráhal, Mikuš, Holland, T. Voráček, Ivan – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Tybor, R. Kousal, Vondrka – D. Kindl, Harju, Kusý – Paulovič, Rolinek (A), Blümel.

    Rozhodčí: Kika, Stano – Ondráček, Špůr.
     
    Zdravím vás již z místa dnešního hokejového dění, tedy z ČPP Arény. K nahlédnutí už jsou zahajovací sestavy obou táborů a také rozhodčí zápasu.
     
    Trenéři Mountfieldu HK provedli oproti poslednímu utkání v Plzni hned několik změn. To se však netýká defenzívy, kterou pouze zúžili na sedm obránců na rozdíl od minulých osmi. V ofenzívě už duo Martinec – Růžička učinilo manévrů více: Radovana Pavlíka nahradila ve druhé formaci nová posila Lvů Jakub Orsava, který se k týmu připojil teprve tento víkend. Do třetího útoku se postavil Jordann Perret na úkor Michala Dragouna. Čtvrtá lajna je obměněna kompletně; místo juniorů Petra Poppela a Matěje Moronga se do sestavy vrací Aleš Jergl s Adamem Kubíkem.
     
    To v sestavě Pardubic se odehrálo několik přesunů mezi jednotlivými formacemi, jména ovšem zůstala téměř stejná. Martina Látala s Ondřejem Machalou pouze nahradili Denis Kindl a Matěj Blümel.
     
    Kotle fanoušků obou celků jsou už nyní naplněny téměř prasknutí, příznivci Dynama navíc dorazili v hojném počtu a jsou rovněž hodně slyšet.
     
    Soupeři už se připomněli také domácí diváci a pomalu se začínají zaplňovat i ostatní tribuny na stadionu. Na ledové ploše se již prohání sudí dnešního mače. Startujeme přibližně za pět minut.
     
    Na kluziště už vstupují domácí hráči, v závěsu za nimi následují také pardubičtí hokejisté, které příznivci Hradce vítají hlasitým pískotem.
     
    Plejeři obou mužstev ještě jedou před startem povzbudit své brankáře. Začínáme za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Puk jako první v dnešním zápase uzmuli hostující hráči, kteří s ním ihned postupovali dozadu a mohli začít rozehrávku od vlastního gólmana.
     
    00:39
    Menší souboj o kotouč u svatyně Pavla Kantora ovládli znovu Pardubice, které tak mohly s toušem dále vymýšlet.
     
    01:19
    Lukáš Žejdl vletěl naplno do souboje u levého mantinelu a v rychlosti se pokusil nastřelit touš na Kantorovu branku.
     
    01:28
    A k vidění byl i první menší závar před brankářem Dynama, ten si však i s přispěním defenzívy poradil a puk sevřel mezi betony.
     
    02:05
    Hosté se po menším boji zmocnili puku ve středním pásmu a mohli znovu rozehrávat až z obranného pásma.
     
    02:50
    Do slibné příležitosti se probíjel Oscar Eklund a po něm ještě od modré čáry pálil ostře Richard Nedomlel, ale jen do lapačky Kantora.
     
    03:34
    Další útočné snažení Hradeckých se neujalo a obránci Lvů spěchají za kotoučem do obranného pásma ke hrazení.
     
    03:59
    A řada menších soubojů o kotouč pokračovala i nyní, vyšli z nich však znovu lépe hosté.
     
    04:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme tu první změnu skóre v dnešním zápase a Pardubičtí se ujímají vedení. DENIS KUSÝ vybojoval a zmocnil se touše poblíž modré čáry. Poté nikým neatakovaný postupoval přímo na Marka Mazance a střelou na vzdálenější tyč ho bezpečně propálil – 0:1. Bez asistence.
    04:12 Denis KUSÝ - 0:1
     
    05:32
    Dynamo se zkouší opět usadit v útočném pásmu a šikovně kombinuje poblíž mantinelu na dohled Mazance.
     
    05:59
    Lvi vybojovali kotouč ve středním pásmu a mohli s ním směle postupovat dále na Kantora.
     
    06:01
    A po rychlé předávce pálil tvrdě z levého křídla ex-pardubický Petr Koukal, který ovšem nastřelil jen náruč připraveného Kantora.
     
    06:02
    Po skončení první komerční přestávky duelu mohla hra konečně pokračovat a hosté okamžitě ostře nastřelili puk podél zadního hrazení.
     
    06:32
    Téměř do samostatného úniku mohl po vybojování puku ujíždět Jordann Perret. Ten nejprve čekal na spoluhráče, nakonec se však rozhodl vzít to na sebe a jen těsně netrefil branku.
     
    07:27
    Z těsného souboje ve středním pásmu vyšli lépe znovu domácí, místo útoku se ale rozhodli situaci uklidnit.
     
    07:59
    Hra se nyní nese ve velice bojovném stylu a téměř se nepřerušuje, což musí diváky v ČPP Aréně jistě bavit.
     
    08:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kotouč však více na holi drželi Hradečtí a také se gólově prosazují, přičemž máme srovnáno. Aleš Jergl prosvištěl skoro celým útočným pásmem, vybruslil si s pukem poblíž modré čáře a předal ho Filipu Pavlíkovi. Ten z pravého křídla vypálil svoji pověstnou dělovku, kterou ještě těsně před Kantorem tečoval RADIM ŠALDA – 1:1. Asistence: Filip Pavlík, Aleš Jergl.
    08:42 Radim ŠALDA - 1:1
     
    10:25
    Po menším souboji ve středním pásmu mohl na Mazance ujíždět sám ex-hradecký Matej Paulovič. Ten ale nedostal ideální přihrávku a šance je fuč.
     
    11:11
    Lvi zabrali a vybojovali kotouč za vlastní brankou. Domácí obrana tak mohla rozvíjet nový útok, který vyvrcholil až šancí před Kantorem.
     
    11:23
    Zdeněk Čáp obdržel od svého parťáka z defenzívy touš, na který si později holí sáhl také Mazanec.
     
    12:07
    Právě teď sledujeme přehlídku šancí Mountfieldu, čehož se chytli také jeho příznivci. Po snažení Lukáše Cingela mohli ještě dorážet dva spoluhráči.
     
    12:55
    Radovan Pavlík se u levého hrazení porval o kotouč a udělal dobře. Po jeho mocném snažení se totiž musel mít Kantor znovu na pozoru proti nadějné střele z bezprostřední blízkosti.
     
    13:00
    A po dobrém zákroku gólmana hostů následuje druhá reklamní pauza.
     
    13:04
    Domácí vybojovali puk při vhazování v útočném pásmu a Oscar Eklund s ním mohl dále vymýšlet.
     
    13:38
    Následně o něj však přišli a skoro unikajícího forvarda Pardubic musel tělem, ale čistě odstavit silný Richard Nedomlel.
     
    13:54
    Radek Smoleňák se nakonec dostal k nebezpečné střele od modré čáry, tu ale příliš přizvedl, a proto skončila až v ochranné síti.
     
    14:14
    Po buly v obranném pásmu Dynama ale průběh mohl pokračovat a hra se přesunula na druhou stranu. Tam puk raději přikryl pod lapačku Mazanec.
     
    14:29
    A stejně si o několik desítek metrů dále vedl i jeho kolega Kantor, který raději kotouč rovněž schoval do rukavice.
     
    15:08
    Lvi se v rozmezí několika málo vteřin probíjeli i do dalších nadějných šancí a Kantor musel dávat pozor na Radovana Pavlíka a jeho pokus.
     
    15:32
    Mazanec měl spoustu času na klidnou rozehrávku, a touš proto mohl v klidu předat parťákovi z obrany.
     
    15:42
    Domácí budou mít k dispozici první přesilovou hru, Rhett Holland se totiž provinil podražením soupeře a jde si odpočinout.
     
    16:14
    Hradec by se při přesilovce rád usadil v útočném pásmu, musí však začít až od Mazance.
     
    16:48
    Lvi už pronikali s kotoučem do útočné části kluziště, ještě na obranné modré čáře je ale stihla zastavit pozorná defenzíva.
     
    17:01
    Hráči zpod Bílé věže ale nemusí vůbec smutnit, vepředu je totiž může udržet další vhazování na dohled Kantora.
     
    17:27
    Hostující brankář si poradil s přehledem a raději vyhodil touš daleko od vlastní branky, kde si ho mohli převzat domácí beci.
     
    17:42
    Hosté v plném počtu.
     
    17:55
    Další ofenzivní akci zastavuje ofsajd, vhazovat se proto bude ve středu hřiště.
     
    18:13
    Aleš Jergl mohl jít příkladem svým spoluhráčům, když se poctivě vrátil až do obrany. Tam si šikovně převzal puk a mohl s ním dále kouzlit.
     
    18:54
    Mazanec odklidil puk svou holí před dotírajícími útočníky Dynama, hraje se už ale na druhé straně.
     
    19:30
    A právě tam se do nadějné příležitosti hrnul Matěj Chalupa, ten byl ale vytlačen až mimo střelecký úhel a možná i lehce dohrán u mantinelu.
     
    19:46
    A do šance se ještě probíjel aktivní a bojovný Kevin Klíma, kvůli pozorné defenzívě soupeře ale nechal puk za sebou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která nabídla aktivní a bojovný hokej. I za těchto podmínek se však přehnaně nepřerušovalo a téměř ani nevylučovalo (0:1). Hosty nejprve poslal do těsného vedení Denis Kusý, na jeho branku ale stihl za čtyři a půl minuty zareagovat Radim Šalda. Více gólů jsme neviděli, a tak je stav po počátečním dějství vyrovnaný 1:1.
     
    Střely na branku v první třetině

    Mountfield Hradec Králové: 13
    HC Dynamo Pardubice: 3
     
    Další třetina začne přibližně v 15:51.
     
    Do ledové arény už vjíždí plejeři obou týmů, prostřední perioda startuje za pár okamžiků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Na úvodním vhazování byli těmi šťastnějšími znovu hosté, kteří vybojovali puk a okamžitě ho také zavezli do útočného pásma.
     
    20:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hra se však rychle přesunula na opačnou stranu a domácí se poprvé v dnešním utkání ujímají vedení. Matěj Chalupa vybojoval kotouč na úkor soupeře a předal ho kapitánu RADKU SMOLEŇÁKOVI, který schovanou střelou překvapil Kantora. Na gólu má lví podíl rovněž Lukáš Cingel, který mu chytře stínil – 2:1. Asistence: Matěj Chalupa.
    20:36 Radek SMOLEŇÁK - 2:1
     
    21:55
    A Hradečtí nepolevují v nastolené aktivitě a už si to míří znovu na dohled pardubického gólmana.
     
    21:59
    Směrem za branku soupeře spěchal rychlonožka Jordann Perret a hra se později přemístila směrem k mantinelu.
     
    22:41
    Zde se Dynamo možná dopustilo faulu, Lvi si ale od té chvíle vytvořili řadu dalších šancí.
     
    23:14
    K druhé brance spěchali také hokejisté z města perníku, konkrétně Jan Mandát, a Mazanec se musel připomenout divákům jistým zákrokem betony.
     
    23:29
    V pořadí již několikáté útočné snažení prostřední třetiny ale zastavuje ofsajd, a bude buly se proto provede ve středním pásmu.
     
    23:52
    Hráči zpod Bílé věže v něm s přehledem uspěli a už spěchali zase na Kantora, který jim však překazil radost jistým zákrokem.
     
    24:05
    A domácí následně pálili také od modré čáry, jejich pokus ovšem bývalý brankář Hradce i nadvakrát pokryl.
     
    24:21
    Aktivní Lvi uspěli i na dalším vhazování a zkoušeli nastřelit kotouč do útočného pásma, tento záměr jim však rychle překazila obrana soupeře.
     
    24:50
    Poté, co puk spadl zpátky na kluziště a mohlo se vhazovat, se touše zmocnilo Dynamo a mohlo s ním vymýšlet.
     
    25:20
    Do hry se možná trochu nechtěně zapojil také brankář Mazanec, který upadl daleko od vlastní branky po kontaktu od soupeře.
     
    25:50
    Hosté sice vyhodili kotouč, ale jen za cenu zakázaného uvolnění, a hra se tak vrátil zpět kousek před Kantora.
     
    26:22
    Domácí drží svého soka již déle v pevnějším sevření, což dokumentuje především několik po sobě jdoucích střeleckých pokusů.
     
    26:59
    Poloha hry se navrátila do středního pásma a Pardubičtí mohli víceméně v klidu rozehrávat.
     
    27:31
    Robert Kousal se zmocnil puku, s dalším postupem po mantinelu už si ale příliš věřil a přišel o něj.
     
    27:40
    Proto se do příležitosti dva na jednoho mohli hrnout Lukáš Cingel a Matěj Chalupa. První jmenovaný se snažil předsunout puk svému kolegovi, do záměru mu však skočil Jan Kolář.
     
    27:52
    A po skončení další komerční pauzy se vhazovalo, kotouč už je ale v držení Dynama.
     
    28:28
    To ho i přes veškerou snahu neudrželo a dopředu mohli postupovat zase domácí borci.
     
    28:59
    Ti si vyzkoušeli i řadu nebezpečných ran, přičemž jedna prolétla jen kousek vedle svatyně, kterou stráží Kantor.
     
    29:56
    Do slibné příležitosti se rvala první formace a Robert Kousal z bezprostřední blízkosti přepálil klec jen s osamoceným Mazancem.
     
    30:30
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu a ani jeden celek není schopen déle udržet kotouč. Po aktivitě Kevina Klímy mohl navíc slibně pálit Matěj Chalupa.
     
    30:55
    Průběh se však během chvilky vrátil na dohled Mazance a Dynamo se na delší dobu usadilo v útočném pásmu, přičemž zkusilo také nahození.
     
    31:40
    Pokračujeme v nastoleném trendu a ze zápasu dále číší bojovnost, další souboj o kotouč nakonec ovládli Hradečtí.
     
    32:09
    Mazanec pozastavil hru jistým zákrokem proti unikajícím útočníkům soupeře, kteří se chytře vysmýkli podél mantinelu.
     
    32:09
    Končí další reklamní přestávka a budeme moci pokračovat.
     
    32:12
    Fanoušci obou táborů si během ní navzájem vyměnili několik "komplimentů" a holí už musel hrát Mazanec, jenž posunul puk na spoluhráče.
     
    32:39
    Lvi pokračují v předchozí aktivitě a postupně utahují smyčku nad hosty. Lukáš Žejdl dostal nabito do prostoru kousek před brankovištěm, ale neuspěl.
     
    33:38
    A do obrovské příležitosti se tlačil také rychlík Radovan Pavlík, z dorážky ale neuspěl ani jeho parťák.
     
    34:23
    Nová posila Jakub Orsava se tlačil dopředu podél levého mantinelu, proti přesile v podobě obrovitého obránce však neuspěl.
     
    34:59
    Do hry se zapojil také Mazanec, který do kotouče jemně škrtl holí.
     
    35:03
    Hosté už ale mají puk ve své moci a po delší době rozvíjí nadějný útok, který končí až usazením vepředu.
     
    35:35
    Po menší potyčce poblíž hradecké svatyně mohla hra směle pokračovat a vhazovalo se u Lvů v pásmu.
     
    36:05
    Domácí si ve stoupajícím tlaku vyzkouší rovněž druhou přesilovku v utkání, Stepan Zacharčuk se provinil podrážením a už sedí na lavici hanby.
     
    36:49
    Hradečtí se rychle usadili v útočném pásmu, vyšívali s kotoučem, až Radek Smoleňák konečně prověřil Kantora z levé strany. Tomu nejprve touš vypadl, ale poté ho bezpečně přikryl.
     
    36:53
    A po menší potyčce v hlavní roli se zmíněným kapitánem Lvů a čtyřmi hokejisty soupeře bude hra moci pokračovat.
     
    37:02
    Hráči zpod Bílé věže mocně chtějí ještě do přestávky odskočit na dvoubrankový rozdíl a v pásmu mačkají soupeře jako citrón.
     
    37:47
    Pardubice se během oslabení ještě stihly osvobodit a vyhazují puk daleko od vlastní kasy, kde s ním může operovat také Mazanec.
     
    38:05
    Hosté v plném počtu.
     
    38:36
    Mazanec svým zákrokem pozastavuje hru a už jsme připraveni na další buly v obranném pásmu jeho mužstva.
     
    38:52
    Matěj Chalupa i před dotírajícími beky svého soka udržel kotouč vepředu a později ho předal parťákům z formace.
     
    39:35
    Hradečtí se alespoň dočasně ubránili před menším tlakem soupeře a zmocnili se puku poblíž Mazance.
     
    39:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní se již však Dynamo prosazuje a osm vteřin před druhou sirénou srovnává stav skóre. Stepan Zacharčuk vybojoval kotouč a předal ho po celý průběh duelu aktivnímu ROBERTU KOUSALOVI. Ten si touš pokryl i před dotírajícím soupeřem a z bezprostřední blízkosti překonal Mazance střelou těsně nad ledem k pravé tyči – 2:2. Asistence: Stepan Zacharčuk.
    39:52 Robert KOUSAL - 2:2
     
    39:54
    Signalizovaný trest se ruší.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední perioda je minulostí a diváci, kteří dnes zavítali do ČPP Arény, v ní mohli opět vidět vyrovnaný hokej, což nejlépe dokládá skóre. Domácí šli brzy do vedení, když se už v 21. minutě prosadil Radek Smoleňák. Hosté však ustáli všechen tlak a spolu se střelcem Robertem Kousalem se ještě radovali z gólu, a to osm vteřin před druhou sirénou.
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové: 10 (23)
    HC Dynamo Pardubice: 9 (12)
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    Oba celky v pořadí domácí, hosté již míří na ledovou plochu ke startu poslední periody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Ta začíná právě nyní a domácí si ani napotřetí neužijí puku na svých holích jako první, úvodní vhazování totiž ovládli hosté.
     
    40:41
    Po urputném boji o kotouč v podstatě po celém povrchu kluziště se hra přesunula kousek před Mazance.
     
    41:18
    Už tam mohli Pardubičtí dorážet a následně si vypracovali také několik dalších slibných šancí, které i s přispěním štěstí všechny pochytal Mazanec.
     
    41:45
    Dynamo se po vhazování ve vlastním obranném pásmu vrátilo zase rychle dopředu a znovu vyzkoušelo Mazancovu pozornost, když opět ostře pálilo.
     
    42:09
    Po sérii menších soubojů na ledě přichází na řadu další vhazování ve středu hrací plochy.
     
    42:36
    S toušem na holích mohou nadále operovat hostující obránci, kteří si ho v klidu předali za vlastní brankou.
     
    43:15
    Hradečtí se prozatím nemohou usadit v útočném pásmu, Pardubice se dobře brání a odstavují soupeře od kotouče.
     
    43:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ze třetí třetiny uplynuly pouze tři minuty a Dynamo střílí třetí gól zápasu, přičemž se vrací do vedení. Matej Paulovič šikovně navezl kotouč až k Mazancově svatyni a po krátkém rozmýšlení ho nastřeloval do brankoviště. Tam se hrací předmět se štěstím otřel o nohu zaparkovaného MATĚJE BLÜMELA a vysokým obloukem zaplachtil až do sítě – 2:3. Asistence: Matej Paulovič, Rhett Holland.
    43:50 Matěj BLÜMEL - 2:3
     
    45:22
    Lvi ale prozatím nic nevzdávají a snaží se dopředu, přičemž další útok rozvíjí znovu od vlastního brankáře.
     
    45:59
    Hosté chytře a jemně vyhodili puk tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, a proto za ním musel do hloubi vlastního obranného pásma spěchat Oscar Eklund.
     
    46:17
    Nyní už ale o icing šlo, nýbrž na druhé straně, a hra se tak vrátila zase rychle na dohled Mazance.
     
    46:52
    Zdeněk Čáp dlouho rozmýšlel s toušem u hole, nakonec však neměl jinou možnost, než ho předat parťákovi z defenzívy.
     
    47:02
    Po neúspěšném ofenzivním snažení domácích následuje ofsajd a při příležitosti přerušení také další komerční přestávka.
     
    47:02
    Ta už se ale chýlí ke svému konci a budeme moci jet dál.
     
    47:16
    A návrat to také byl velice stylový, když aktivní Robert Kousal ujížděl do samostatného úniku. Na poslední chvíli mu puk vypíchl špičkou hokejky příkladně se vracející Lukáš Cingel.
     
    47:29
    Hra už se ovšem mezitím přesunula na druhou stranu a velkou šanci měli zase Hradečtí, kteří se ocitli co možná nejtěsněji u Kantora. Puk se ale nejspíše v brance neobjevil.
     
    47:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec přeci jen ano a rozhodčí po poměrně dlouhé debatě gól uznávají, přičemž Lvi znovu srovnávají krok. Natlačili se totiž až na tělo Kantora a OSCAR EKLUND využil aktivity Lukáše Cingela, když dotlačil kotouč do posunuté svatyně – 3:3. Asistence: Lukáš Cingel.
    47:29 Oscar EKLUND - 3:3
     
    Domácí už se radovali z vedoucího gólu, sudí jim ale radost kazí. Na základě upozornění od brankového rozhodčího totiž došlo k přezkoumání celé situace. Kantor nejspíše při zakončení Aleše Jergla vykopl pravou tyč své branky.
     
    48:21
    Dlouho se nehrálo a Hradečtí si rázem mohli vzít své vedení zpět. Po vyhraném buly v útočném pásmu se totiž ihned znovu tlačili do koncovky.
     
    48:36
    Namotivovaní Lvi opět utahují smyčku nad svým soupeřem – od modré čáry tvrdě vypálil Petr Šidlík a po jeho ráně mohli ještě dorážet připravení spoluhráči.
     
    49:06
    Místo hry se už ale během chvilky přesunulo na druhou stranu a na pozoru se musel mít rovněž Mazanec.
     
    49:40
    Do velké šance se rval Matěj Chalupa, který prosvištěl po téměř celé délce levého hrazení a dostal se i ke střele. Ta však prolétla těsně nad brankou.
     
    50:46
    Lvi pokračují v pevném sevření svého soka a vytváří si šance jak na běžícím páse. Po útočném snažení Radovana Pavlíka, který objel svatyni, jich bylo k vidění hned několik dalších.
     
    51:55
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Paradoxně po obrovské aktivitě hráčů zpod Bílé věže ovšem následuje další gól Dynama, který znamená také odskočení do vedení. Mazanec se v brankovišti nejprve blýskl senzačním rozštěpem proti JANU MANDÁTOVI, jeho následné dorážce však už nezabránil a puk skončil v odkryté kleci – 3:4. Asistence: Michal Vondrka, Robert Kousal.
    51:55 Jan MANDÁT - 3:4
     
    52:55
    Domácí se však z inkasovaného kousku rychle oklepali a sami si to ve dvojici mířili směrem dopředu.
     
    52:55
    Se skončením v pořadí již několikáté reklamní přestávky můžeme pokračovat v boji!
     
    Dnešní utkání sleduje 6617 diváků.
     
    53:04
    Další akci zastavilo opět dnes velmi časté postavení mimo hru, a vhazovalo se proto v útočném pásmu.
     
    53:44
    Dvojice hradeckých beků pořádně zmasírovala u mantinelu Roberta Kousala a mohla vymýšlet s vybojovaným kotoučem.
     
    54:28
    Lvi měli již namířeno přímo na Kantorovu branku, jejich postup ale zastavuje hvizd rozhodčího.
     
    54:56
    Hokejisté zpod Bílé věže se zmocnili touše ve středním pásmu a z toho obranného mohli v poklidu rozehrávat.
     
    55:30
    Aktivita domácích v útočném pásmu se neujala a na opačnou stranu spěchali zase Pardubičtí.
     
    55:40
    A to konkrétně Tomáš Rolinek, který ujel přes střední pásmo všem soupeřům a pokusil se procedit puk skrze Mazancovy betony. Poté si ho nezapomněl najít Radek Smoleňák.
     
    56:34
    Hradečtí si po možném faulu sice mohli vyzkoušet přesilovku, to ale už zůstalo minulostí. Projektilem z levého křídla se totiž prezentoval Lukáš Žejdl.
     
    56:52
    Mazanec holí zachytává kotouč a může bez problému rozehrávat.
     
    57:30
    Aktivita Lvů v útočném pásmu znovu zůstala jen u nevyužité příležitosti a hosté mohli rozehrávat zpoza vlastní kasy.
     
    57:57
    Pardubičtí beci už si situaci nekomplikují a raději ostrým píchnutím do touše vyhazují z vlastního obranného pásma. Díky teči ovšem bez zakázaného uvolnění.
     
    58:40
    Domácím se nepodařilo udržet pásmo a museli s pukem zacouvat do hloubi vlastního pole.
     
    58:58
    A situaci jim ještě ztížilo Dynamo, které se postaralo o zdržení hry rychlým vyhozením směrem pryč.
     
    59:20
    Hradečtí se snaží usadit v útočné fázi kluziště.
     
    59:45
    Hosté ještě vyhazují na icing a Lvi budou mít možná poslední šanci ke zvrácení výsledku.
     
    59:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:45
    Time-out pro Pardubice končí a budeme moci ještě pokračovat ve hře!
     
    59:49
    Hráči Dynama se snaží zmocnit kotouče za vlastní svatyní a odpálit ho co nejdále. To jim však neusnadňují hokejisté zpod Bílé věže, kteří ho zalehli u zadního hrazení.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči dnešního zápasu

    Mountfield Hradec Králové: Radek Smoleňák
    HC Dynamo Pardubice: Stepan Zacharčuk
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové: 6 (29)
    HC Dynamo Pardubice: 9 (21)
     
    Dnešní zápas je zdárně za námi a šťastnější po něm budou stoprocentně hosté. Ti šli poprvé do vedení již v 5. minutě a i přes mocné dotahování Hradce pokaždé dokázali zareagovat a zase odskočit. Domácí měli i kus smůly, když jim rozhodčí neuznali čtvrtou branku a naopak se prosadil Jan Mandát, který tak zasadil rozhodující úder. Pardubice proto zvítězily těsně 4:3.
     
    To už je ode mne z ČPP Arény pro dnešek definitivně vše. Moc vám děkuji za pozornost při sledování textového přenosu a u dalších onlajnů z prostředí hradeckého hokeje se budu těšit na počtenou. Přeji pěkný zbytek víkendu a dobrý vstup do nového týdne! (17:42:39)
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 9. Šalda (F. Pavlík, Jergl), 21. Smoleňák (M. Chalupa), 48. Eklund (Cingel) – 5. Kusý, 40. R. Kousal (S. Zacharčuk), 44. Blümel (Paulovič, Holland), 52. Mandát (Vondrka, R. Kousal)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Klíma, Lev, Orsava – Žejdl, Koukal, Perret – Jergl, Kubík, R. Pavlík.
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – J. Kolář (C), S. Zacharčuk, J. Zdráhal, Mikuš, Holland, T. Voráček, Ivan – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Tybor, R. Kousal, Vondrka – D. Kindl, Harju, Kusý – Paulovič, Rolinek (A), Blümel.

    Rozhodčí: Kika, Stano – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6617
    bahis siteleri