Rusko – Švédsko 3:1 (kon.) | Česko – Finsko 2:5 (kon.)
konec
Česko
2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
Finsko
Středa 05.02.2020, 19:00 • Zimní stadion Klášterec nad Ohří • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    Český tým pokračuje v turnaji pěti již zítra, tj. čtvrtek, kdy na stejném místě vyzvou dalšího favorita, tentokráte tým USA.

    Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje napočtěnou. (21:36:46)
     
    V Klášterci nad Ohří je dobojováno. Čeští mladíci v úvodním utkání nestačili na Finsko, které bylo lepší snad ve všech aspektech hry lepším celkem. Především zářili hráči jako Räty, Järventie či Hirvonen. Svěřenci Jakuba Petra sice snížili ve třetí části, ale stačilo to jen na zdramatizování.

    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Chlubna (CZE) – Roby Järventie (FIN)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Finové ke konci utkání předvedli ještě neskutečný tlak a Bednář pochytal snad pět potencionálních branek!
     
    59:30
    Vyloučení v týmu Česko (Vojtěch Jiruš – 2 min., krosček).
     
    58:50
    Samu Toumaala se dostal od levého mantinelu až k zadní tyčce, ale díky obranné práci se nakonec ke střele nedostal. Opět ale unikl české obraně.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hampl – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Finsko (Roby Järventie – 2 min., hrubost).
     
    58:14
    Dlouho se českému celku nepodařilo projít do zakončení. Nyní se do pásma dostali, ale všechno jen za cenu zakázaného uvolnění. Hrát se tak bude opět před Bednářem.
     
    57:31
    Opět jsme viděli aktivní hru hokejistů v bílomodré kombinaci. Vše bylo zakončeno střeleckým pokusem, který ale ukryl na své výstroji brankář Bednář.
     
    56:43
    Samuel Helenius byl na konci další famózní kombinace finského celku. U pravé tyčky zakončoval, ale trefil jen beton přesouvajícího se Bednáře!
     
    55:58
    Räty opět pořádně motal hlavy obránců, ale nakonec se jeho mužstvo ke střeleckému pokusu nedostalo. Hrát mohou po delší době také domácí.
     
    55:05
    Brad Lambert ujel české obraně, ale při bekhendové kličce mu ujel kotouč a skončil na betonech Bednáře. Následoval závar a výměna pěstních chvatů, vylučovat se nebude.
     
    54:27
    Roni Hirvonen se dostal z levého kruhu ke střele, která šla do horní části branky. Jan Bednář se ovšem zaskvěl velice dobrým zákrokem vyrážečkou.
     
    53:12
    David Jiříček to zkoušel od modré čáry, ale bránící hráč moc dobře věděl, co český bek udělá a jeho ránu dokázal dobře zablokovat.
     
    52:48
    Stanislav Vrhel si najel do útočné třetiny, ale jeho rána přesná nebyla. Tlak ovšem pokračoval a Blomqvist musel být připraven, nakonec hru přerušil.
     
    51:57
    Češi se nejdříve dostali do velice těsného ofsajdu, poté se rozpoutala menší potyčka po iniciativě finského hráče. Sudí ale vše hned ukončili.
    51:28 Samu TOUMAALA - 2:5
     
    51:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    České naděje ale brzy zhasínají. SAMU TOUMAALA to udělal naprosto jednoduše. Najel si do útočné třetiny a přesnou střelou do horní části branky překonala Jana Bednáře. Asistence: Roby Järventie a Roni Hirvonen.
     
    50:54
    A najednou to mohlo být o jednu branku! Jakub Konečný obdržel přihrávku před branku, kde byl úplně sám. Zpracovat kotouč se mu ovšem nepovedlo.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 50. Chlubna (Konečný), 51. Handl (Urban) – 14. Mäenpää (Räty, Lambert), 20. Järventie (Hirvonen, Tuomaala), 28. Järventie (Simontaival, Raty), 36. Räty (Hirvonen, Niemelä), 52. Toumaala (Järventie, Hirvonen)


    Česko: Bednář (Cichoň) – Kremláček, Krutil, Hrádek, Svozil, Hampl, Jiříček, Baláž, Kovář – Urban, Konečný, Chlubna – Slavíček, Vrhel, Geidl – Mácha, Koláček, Rouha – Jiruš, Handl, Malý.
    Finsko: Blomqvist (Markkanen) – R. Määttä, Niemelä, Viro, Juusola, Paaso, Nyman, Luoto, Rajaniemi – Järventie, Hirvonen, Toumaala – Mäenpää, Räty, Lambert – Liukas, Helenius, Simontaival – Miettinen, J. Määttä, Säkkinen.

    Rozhodčí: Svoboda, Kostourek – Jelínek, Pešek

    Diváci: 1 183
    thejrc.org