Česko – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 06.02.2020, 15:30 • Wellblechpalast, Berlín • Turnaj pěti (U19)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, kterému se povedlo uspět výsledkem 3:1. V poslední periodě mělo více ze hry Švýcarsko, které bylo rozhodně střelecky produktivnější, avšak k vyrovnávací brance se nakonec nedostalo. Češi dnes předvedli velice dobrou obrannou činnost, navíc v závěru utkání vstřelili branku do prázdné. (17:34:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Švýcaři málem podruhé inkasovali do prázdné branky, puk směřoval kousek vedle.
     
    58:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Švýcarsko sice chvíli kombinovalo v útočném pásmu, jenomže poté se k puku dostal DAVID JINDRA, který ho ze střední třetiny poslal do prázdné branky.
    Asistence: Jakub Rychlovský.
     
    58:00
    Švýcarsko to zkouší v šesti!
     
    57:08
    Až nyní musel Haas bleskově tlačit beton ke své tyčce, k velice tvrdé ráně se totiž dostal Ugazzi. Posléze jsme pro změnu sledovali nahození kousek vedle.
     
    56:10
    Obrannou povinnost si splnil Klodner, který sice dostal puk od své branky, avšak za modrou čáru ho už nedostal. Švýcarsko se dostává ke značnému náporu.
     
    55:41
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Přikryl – 2 min., sekání).
     
    54:16
    Po kratší době se před brankáře dostalo také české komando, které ovšem nic nevymyslelo. Fatton přesto musel k zemi, kotouč ale proletěl vedle svatyně.
     
    53:14
    Netrvalo dlouho a český brankář si připsal další velice slibný zákrok, přičemž ani tentokráte nezkoušel rozehrát. Sudí tak budou muset hodit puk zpět do hry.
     
    52:57
    Haas musel před malým momentem opět zasahovat, puk schoval na své výstroji. To znamenalo další vhazování, Švýcarsko je v posledních minutách aktivnější.
     
    51:27
    Z vrcholku levého kruhu zkoušel zakončit Dähler, avšak z dobré pozice o kousek minul českou branku. Švýcarsku se navíc povedlo udržet kotouč v třetině.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Česko i nadále vede o jedinou branku. V posledních minutách opět prověřilo brankáře Fattona.
     
    49:15
    Česká lavice se dožadovala odpískání dalšího nedovoleného zákroku, a sice za sekání, sudí ale nechali pokračovat. Nutno dodat, že se klidně mohlo vylučovat.
     
    48:38
    V krátkém časovém sledu muselo být opět pískáno, puk se lehce dotkl ochranné sítě nad brankou. To znamená, že se bude vhazovat po Haasově pravé ruce.
     
    47:40
    Při vlastním oslabení se pokoušel zaútočit Rychlovský, který se málem rychlostně dostal až před švýcarského brankáře, jenomže včas ho zastavil Rubanik
     
    47:01
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Fuss – 2 min., hákování).
     
    46:50
    Vyloučení v týmu Česko (Daniel Poizl – 2 min., sekání).
     
    46:04
    Haas pro změnu pomohl svému celku s rozehrávkou, načež si pro volný puk sjel obránce Poizl. Z jeho hokejky putovala nahrávku do tandemu na Vitoucha.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 16. Morong (Rychlovský), 35. Hašek (Klikorka, Klodner), 59. Jindra (Rychlovský) – 29. Schläpfer (Pezzullo, Zürcher)


    Česko: Haas (Škorpík) – Klikorka, Klodner, Poizl, Suhrada, Žůrek, Rutar, Mlčák, Brabenec – Mužík, Vitouch, Hašek – Rychlovský, Morong, Jindra – Pištěk, Přikryl, Bernat – Křemen, Čížek, Křehlík
    Švýcarsko: Fatton (Ruppelt) – Pezzullo, Villa, Guggenheim, Ugazzi, Rubanik, Näser, Widmer, Landolt – Canova, Salzgeber, Stoffel – Mermod, Burkhalter, Fuss – Zürcher, Schläpfer, Dähler – Hasler, Zimmermann, Marchand

    Rozhodčí: Becker, Simankov – Blandin, Englisch
    ocianews.com