Finsko – Rusko 6:2 (kon.) | Česko – USA 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
USA
Čtvrtek 06.02.2020, 19:00 • Zimní stadion Klášterec nad Ohří • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:32:16)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 372 diváků.
     
    Střely na branku: 22 – 34
     
    Nejlepším hráčem utkání byl na straně českého týmu vyhlášen Stanislav Svozil, na té americké pak Thomas Bordeleau.
     
    Je dobojováno. Český tým, který se ve třetí třetině dostal postupně do vedení, nakonec toto neudržel. Američané srovnali v přesilové hře a poté o osudu zápasu rozhodli v nastavené hrací době. Nicméně Češi proti favoritovi zápasu drželi krok a po sympatickém výkonu zanechali v Klášterci určitě dobrý dojem.
     
    Konec zápasu.
    63:52 Matthew BENIERS - 2:3
     
    63:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo. V závěru prodloužení rozhodují Američané tento zápas, který vyhrají. Dobře to udělal Jake Sanderson, který zasekl obránci českého týmu, poté se natlačil před Bednáře a nechal puk z druhé vlny pro najíždějícího MATTHEWA BENIERSE, který se trefil k bližší tyči – 2:3. Asistence: Jake Sanderson.
     
    63:16
    Jake Sanderson táhlou střelou prověřil beton Bednáře, který byl na svém místě. Kotouč pak byl sražen do rohu českého obranného pásma.
     
    62:25
    Thomas Bordeleau se proháčkoval skrze dva hráče českého týmu a zakončil v prostoru mezi kruhy. Jeho pokus se ale neujal. Nicméně stále jsou Američané před českou klecí.
     
    61:50
    Až nyní musel Bednář zasáhnout proti střele soupeře a podržel dalším zákrokem svůj tým.
     
    61:25
    Ta před americkou brankou ztratila puk a do akce pak šli zase hráči USA. Ovšem i ti se před Bednářem nedostali k nebezpečné střele.
     
    60:20
    Thomas Bordeleau se prosmýkl obraně českého týmu a zakončil. Bednář jeho pokus vykryl a okamžitě pak na druhou stranu spěchá česká osmnáctka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 22 – 31
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud ani to nerozhodne, dojde na samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    Lukáš Adámek se po pravém mantinelu chtěl natlačit před americkou branku, ale nakonec mu v tom obrana USA zabránila.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Koláček (Urban), 49. Vrhel (Geidl) – 3. Bordeleau (Smilanic, Sanderson), 58. Sanderson (Bordeleau, Beniers), 64. Beniers (Sanderson)


    Česko: Bednář (Cichoň) – Krutil, Kremláček (A), Svozil, Hrádek, Jiříček, Hampl, Kovář, Baláž – Chlubna (C), Konečný (A), Urban – Malý, Vrhel, Slavíček – Rouha, Koláček, Geidl – Adámek, Handl, Jiruš
    USA: Commesso (Grannan) – Sanderson (C), Powell, Kleven, Faber, Truscott, Gallatin, Laatsch, Kelley – Tuch, Brodeleau, Slaggert (A) – Strand, Smilanic, Peterson – Beniers (A), Yoder, Berard – Dzhaniyev, Karpa, Latsch

    Rozhodčí: Hejduk, Micka – Rampír, Axman

    Diváci: 1 372
    thejrc.org