Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Středa 12.02.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:57 Michal BIRNER - 5:4
     
    64:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo něco! Verva se dostala pod obrovský tlak. Jan Ščotka předvedl doslova heroický výkon, když zblokoval dvě dorážky Hudáčka do úplně prázdné klece, Ladislav Šmíd pak posunul kotouč do pravého kruhu, kde nechyběl MICHAL BIRNER. Zkušený útočník zamířil přesně do růžku a rozhodl zápas tři sekundy před vypršením prodloužení a zkompletoval dnešní hattrick!

    Hosté si ještě vyžádali trenérskou výzvu, gól byl ale uznán za regulérní. Asistence: Ladislav Šmíd.
     
    64:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., držení).
     
    64:34
    Ladislav Šmíd využil, že je na ledě více volného prostoru. Po skvělé okružní jízdě pásmem se natlačil až před Januse, kde byl faulován!
     
    62:48
    Michal Bulíř se natlačil před bránu, nezbyly mu už ale síly na zakončení.

    A tak mohla znovu udeřit Verva! Šanci z kategorie nejvyloženějších měl na holi Michal Moravčík. Po zpětné přihrávce využil spousty místa a najel si až před Hrachovinu, jenž své barvy znovu udržel ve hře!
     
    61:54
    Viktor Hübl v přečíslení nahrál mezi kruhy Janu Ščotkovi, proti jehož střele se neskutečně vrhl Dominik Hrachovina a akrobaticky vyrazil kotouč nad branku!
     
    61:19
    Několik hráčů skončilo na jedné hromadě před libereckou klecí, Verva ale velkou skrumáž ve vítězný úder neproměnila!
     
    59:09
    Velká zápletka! Ronald Knot (LIB) za vlastní klecí vysekl protihráči hokejku a je vyloučen.
    56:32 Michal BIRNER - 4:4
     
    56:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Libor Hudáček se krásnou kličkou zbavil protihráče a dostal se k ose hřiště. Pak ještě přenesl hru na pravou stranu a MICHAL BIRNER z kruhu bez přípravy propálil Jaroslava Januse! Využitá přesilovka Tygrů, 4:4! Asistence: Libor Hudáček, Michal Bulíř.
     
    56:04
    Tohle bude zajímavé! Peter Jánský (LIT) totiž fauloval v útočném pásmu, dostává trest za podrážení a šelmy mají další přesilovku.
     
    54:24
    Ránu Michala Birnera tečoval jeden z Litvínovských tak nebezpečně, že hosty od inkasování zachránilo až břevno! Jaroslav Janus si dnes branku postavil opravdu velice dobře.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., držení).
     
    53:37
    Michal Bulíř v ponechané výhodě krásnou kolmicí našel Lukáše Dernera. Liberecký obránce z bezprostřední blízkosti neprostřelil skvělého Jaroslava Januse!
     
    51:53
    Lukáš Krenželok se zpoza klece protlačil až mezi kruhy. Po jeho bekhendové střele projel touš jen těsně okolo tyče Janusovy branky!
    51:09 František LUKEŠ - 3:4
     
    51:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velký obrat je na světě, Litvínovští vedou 4:3! Pokus Akima Alia od modré čáry vykopl Dominik Hrachovina jen před sebe. Viktor Hübl poté nahrnul puk do brankoviště a FRANTIŠEK LUKEŠ jej zblízka doklepl za gólmana! Asistence: Viktor Hübl, Akim Aliu.
    49:43 Tomáš POSPÍŠIL - 3:3
     
    49:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hrajeme zase od začátku! Richard Jarůšek přenechal puk do jízdy Martinu Hanzlovi, který exkluzivní přihrávkou od pravého mantinelu našel čepel hole TOMÁŠE POSPÍŠILA. Zkušený útočník se prosazuje nekompromisní tečí do šibenice! Asistence: Martin Hanzl, Richard Jarůšek.
     
    48:39
    Richard Jarůšek zavezl kotouč do útočné zóny. Marek Baránek se pak vydal na hezký výlet, od levého mantinelu si to neohroženě namířil mezi kruhy. Nebýt povedeného zákroku Hrachovinova betonu, mohli jsme mít vyrovnáno!
     
    44:32
    Další oslabení šelem! Lukáš Krenželok (LIB) je vyloučen za hákování.
     
    40:19
    Dobrá příležitost pro Litvínov! Ronald Knot (LIB) vyhodil puk na tribunu a jde si odsedět trest za zdržování hry.
    39:12 Tomáš POSPÍŠIL - 3:2
     
    39:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři udělali poziční chybu, když se všichni stáhli na jednu stranu. Verva poté vyšťourala kotouč v souboji u mantinelu a Martin Hanzl jej naservíroval zcela volnému TOMÁŠI POSPÍŠILOVI, který si v úniku mazácky vytáhl Hrachovinu z klece a po táhlém blafáku snadno zakončil! Asistence: Martin Hanzl.
     
    37:36
    Marek Baránek trošku v nouzi vypálil od modré čáry. Kotouč se se štěstím dostal na hokejku Petera Jánského, který byl ovšem tak zaskočený, že ho nedokázal zastrčit do odkryté branky! Gumový předmět se zastavil na vnějším oblouku, Hrachovina poté nebezpečí uhasil.
     
    35:10
    Jakub Petružálek málem dostal své barvy už podruhé v zápase na kontakt! Najednou se mu otevřel prostor na pravém křídle. Toho zkušený forvard využil, z kruhu nicméně neprostřelil mrštnou lapačku Dominika Hrachoviny.
     
    30:06
    Richard Jarůšek opakovaně zkoušel prostřelit Hrachovinu z bezprostřední blízkosti. Úhel byl ovšem příliš ostrý a liberecký gólman se nenechal zaskočit!
    27:42 Michal BIRNER - 3:1
     
    27:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Radan Lenc výbornou kolmicí mezi litvínovské beky poslal do samostatné akce MICHALA BIRNERA, který v úniku nezaváhal a vyřešil jej přímou střelou okolo Janusovy lapačky! Liberečtí tedy odskakují zpátky na rozdíl dvou tref. Asistence: Radan Lenc, Ronald Knot.
     
    27:03
    Jaroslav Vlach odvedl velmi dobrou práci na pravé straně ofenzivní zóny. Jen kousíček pak chyběl k úspěšné dorážce Jakubu Valskému!
     
    23:47
    Richard Jarůšek zbabral protiútok chemiků, když při snaze o střelu zcela promáchl. A domácí mohli chybu potrestat. Obránce Petr Kolmann se natlačil až před Januse, puk ovšem zasunul jen těsně vedle brány!
    19:43 Jakub PETRUŽÁLEK - 2:1
     
    19:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Derner se poměrně rychle vrací zpět, Verva totiž koriguje! Vedla k tomu poměrně jednoduchá přesilovková akce. Viktor Hübl přihrál na modrou čáru Moravčíkovi. Ten přenesl hru doleva a JAKUB PETRUŽÁLEK parádní ranou z kruhu nedal Hrachovinovi šanci! Asistence: Michal Moravčík, Viktor Hübl.
     
    19:31
    Prvním vyloučeným hráčem na straně Tygrů je dnes Lukáš Derner (LIB), který doufá, že si na trestné lavici odsedí celé dvě minuty za hákování.
     
    19:14
    Jakub Valský se teď zjevil v roli přihrávajícího hráče. Od zadního hrazení naservíroval puk Jaroslavu Vlachovi, jenž tvrdou střelou bez přípravy orazítkoval horní tyč litvínovské svatyně!
     
    16:16
    Hosté zahrozili v oslabení. Richard Jarůšek z pravé strany nahodil kotouč před Hrachovinu, který měl proti šikovné teči Martina Hanzla plné betony práce!
     
    15:07
    Tak to je pro chemiky pořádně nešťastné. Viktor Hübl (LIT) totiž zbytečně fauloval v ofenzivní zóně, inkasuje dvě minuty za držení protihráče a posílá svůj tým do dalšího oslabení.
    13:36 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    13:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí ovšem dvojnásobnou přesilovku přece jenom zužitkovali. Tvrdou ránu Ladislava Šmída ještě Janus vykopl, v následné skrumáži však MICHAL BULÍŘ doklepl kotouč za čáru! Michal Moravčík se v brankovišti ještě snažil zabránit pohromě, ale měl to těžké. Asistence: Radan Lenc, Ladislav Šmíd.
     
    13:18
    Bílí Tygři se pomalu přibližovali k Janusovi, Michal Birner pak z pozice mezi kruhy lehce orazítkoval bližší tyčku!
     
    12:29
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., držení).
     
    11:55
    Jakub Petružálek (LIT) se dostal do potíží ve středním pásmu. Po sérii soubojů je litvínovský forvard vyloučen za sekání.
     
    10:00
    První střela Litvínova přišla až v polovině třetiny, ovšem stála za to! Akim Aliu zakončoval akci dvou proti jednomu, Dominik Hrachovina proti němu skvěle vyjel a podržel svůj tým.
    04:14 Ladislav ŠMÍD - 1:0
     
    04:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rychle otevírají skóre! Rostislav Marosz si krásně vyměnil puk s Michalem Bulířem. Druhý jmenovaný pak zakončoval zcela sám před Janusem, kterému bekhendová střela proklouzla za záda. Pohotový LADISLAV ŠMÍD už pak snadno uklidil kotouč do sítě! Asistence: Michal Bulíř. Rostislav Marosz.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. Šmíd (Bulíř, Marosz), 14. Bulíř (Lenc, Šmíd), 28. Birner (Lenc, Knot), 57. Birner (L. Hudáček, Bulíř), 65. Birner (Šmíd) – 20. Petružálek (Moravčík, V. Hübl), 40. Pospíšil (M. Hanzl), 50. Pospíšil (M. Hanzl, Jarůšek), 52. F. Lukeš (V. Hübl, Aliu)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, A. Musil, J. Vlach – Rychlovský.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 782
    thejrc.org