Plzeň – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 11.02.2020, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Plzeň hodně sází na mladé hráče, například na teprve šestnáctiletého obránce Davida Jiříčka
     
    Krásné úterní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na dnešní den dopřát trochu extraligového hokeje. Od půl šesté se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně hraje 44. kolo Tipsport extraligy, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě v Západočeském derby tým HC Energie Karlovy Vary.

    Plzeňská Škodovka se po čtyřiceti dvou odehraných zápasech nachází na třetí příčce, na svůj účet celkem nashromáždila 77 bodů. V zápasech Plzně tradičně padá velké množství branek, její skóre činí 137:116. Plzeň se může spolehnout zejména na svého kapitána Milana Gulaše, který již třetí sezónu v řadě předvádí fantastické výkony a i nyní se suverénně drží na špici kanadského bodování s 32 vstřelenými brankami a 35 asistencemi! Sekunduje mu parťák z formace Tomáš Mertl (15+21). Brankářskou jedničkou Škodovky je Dominik Frodl, který má úspěšnost zákroků 90,974 %. Poslední zápas sehrála družina Ladislava Čiháka před reprezentační přestávkou na ledě Zlína a po prohře 0:4 si na západ Čech nepřivezla ani bod.

    Karlovy Vary se měli dle předsezónních prognóz pohybovat ve spodních částech patrech tabulky a bojovat alespoň o předkolo. Nicméně situace je zcela jiná, Energetici se rvou o postupovou šestku, ze sedmé pozice ztrácí pět bodů na brněnskou Kometu. Mužstvo nejvíce táhne čtvrtý nejproduktivnější hráč celé soutěže Tomáš Rachůnek, který nasázel jednadvacet branek a čtyřiadvacet asistencí. V zádech má Jakuba Fleka (13+21) a Dávida Grígera (14+19). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Filip Novotný, jenž úspěšnost zákroků vytáhl nad 92 procent. Jan Bednář se krčí pod hodnotou 90. Karlovy Vary se pyšní šestými nejlepšími početními výhodami, hra v oslabení je čtvrtá. Suma posbíraných trestných minut zase sedmá, rozdaných hitů zcela nejmenší a zblokovaných střel pátá. V posledním kole si situaci okolo šestého místa Vary mírně zkomplikovali, před svými fanoušky padli s desátou Olomoucí 2:4.

    V letošní sezóně se již tři West derby odehrála a dnes nás čeká závěrečný boj v základní části. První duel se hrál v karlovarské aréně a před televizními kamerami zvítězili modrobílí bez obdržené branky 3:0. I odveta se povedla indiánům. Hosté na plzeňském stadionu vedli o dvě branky, nicméně závěrečná perioda patřila domácím a ti si po výhře 4:3 připsali tři body do tabulky. Až na třetí pokus se dočkala Energie. Krátce před Silvestrem zvítězily Vary 4:3 po prodloužení, ač v zápase vedly již 3:0.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Před samotným zápasem nás čeká menší ceremoniál:

    Cena Tomáše Zelenky se od loňského ročníku udílí nejlepšímu hokejistovi Chance ligy. A to na základě hlasování sportovních manažerů. V minulé sezoně je nejvíc zaujal Luboš Rob, který byl nejlepším střelcem (39 gólů) i nejproduktivnějším hráčem druhé nejvyšší soutěže (65 bodů). Rob pomohl Vsetínu ke druhému místu po základní části a sám sobě si pak vystřílel prestižní angažmá v extralize. I po příchodu do Plzně si 24letý útočník vede skvěle: po 45 zápasech má parádní bilanci 14+11. Víc gólů dali z plzeňských hráčů už jen Tomáš Mertl s Milanem Gulašem.

    Zdroj: hokej.cz
     
    Okénko do historie:

    Dnes je to na den přesně 70 let, co se na plzeňském stadionu odehrál první soutěžní utkání. Provoz stadionu s umělou ledovou plochou v Plzni zahájil 11. února 1950 zápas domácího týmu a Prešova. Hrálo se na nekrytém kluzišti.

    Protože hokej se stal v Plzni velkým fenoménem, byly desetitisícové návštěvy na stadionu zcela běžné. V šedesátých letech minulého století pak padlo rozhodnutí o zastřešení ledové plochy a v roce 1969 mohli fanoušci konečně vyrazit na ligový zápas na svém krytém stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Král) – Budík, Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A) – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, Stříteský (A), Graňák, Weinhold, M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska (A) – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa (C), Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hodek, Hradil – Bryška, Špringl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Do začátku zápasu nám zbývá zhruba pět minut, arénou zní plzeňský hymna. Napětí stoupá.
     
    Za ohromného pískotu nastupují jako první na ledovou plochu hostující hráči, domácí jsou jako již tradičně přivítání hlasitým potleskem.
     
    Vše je nachystáno, zahajovací pětky jsou na ledě. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Hned zkraje zápasu šance pro hosty. Tomáš Rachůnek si vybruslil od pravého mantinelu, přesným pasem našel Fleka, těžký zákrok na úvod pro plzeňského brankáře.
     
    00:59
    To je začátek panečku, puk se rychle dostal na druhou stranu, kde měl, po rychlé souhře na jeden dotyk, u pravé tyčky poodkrytou bránu Matyáš Kantner, hráč Škodovky ovšem trefil jen připravený beton Novotného.
     
    01:37
    Petr Straka je zpátky na ledě po zranění, Petr Kodýtek svého kolegu z útoku našel od zadního mantinelu, Straka mířil na přední tyč, tu si ovšem brankář Energie pohlídal.
     
    01:56
    Domácí zůstali u puku, za brankou točil hlavy obráncům Martin Heřman, ten posléze hledal kolegu na modré čáře, leč Pulpánovi kotouč utekl do středního pásma.
     
    02:14
    Po přihrávce rukou se bude vhazovat po pravici Dominika Frodla.
     
    03:04
    Milan Gulaš dostal těžký kotouč, který ovšem zpracoval. Posléze hledal před brankou volného Zdráhala, přihrávka ovšem nebyla z kategorie nepřesnějších.
     
    04:09
    Peter Čerešňák napálil puk od modré čáře rovnou vstříc brance. Po teči puk vyplaval v brankovišti, kde byl připravený Luboš Rob, plzeňský hráč se ovšem k puku nedostal.
     
    05:00
    Vojtěch Budík riskoval u své branky s rozehrávkou, s velkou dávkou štěstí puk nakonec vyplaval ve středním pásmu, domácí z ničeho nic jeli dva na nikoho. Petr Straka hledal před brankou Jakuba Poura, ten puk ovšem nezasáhl.
     
    05:50
    Petr Šenkeřík se rozhodl ohrozit Frodla prudkou střelou od modré čáry, černá guma ovšem mezi tři tyče nezamířila. Pokračujeme stále za bezbrankového stavu.
     
    06:33
    Milan Gulaš udělal ve středním pásmu dva rychlé pohyby ramenem, čímž poslal obránce na párek, následnou střelou z pravého kruhu donutil k zákroku Novotného vyrážečkou. Následuje první komerční přestávka.
     
    07:04
    Domácí se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, což se nakonec ale pískat nemělo. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    07:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Vojtěch Němec v útočném pásmu našel na ose hřiště Luboše Roba, ten se vyhnul hostujícímu Martinu Rohanovi a následnou přihrávkou vybídl ke skórování MATYÁŠE KANTNERA. Asistence: Luboš Rob, Vojtěch Němec.
    07:25 Matyáš KANTNER - 1:0
     
    08:08
    Ovšem rázem mohlo být z čistajasna vyrovnáno. Puk poskakoval ve středním pásmu, nakonec se ho zmocnil Ondřej Beránek, který se řítil sám na Frodla, toho ovšem střelou pod horní tyčku nepřekonal.
     
    08:37
    Když nevíš co s pukem, tak vystřel. Tímto heslem se řídil útočník Jiří Černoch, nicméně jeho slabá střela od levého mantinelu nebyla pro Frodla nebezpečná.
     
    09:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Milan Gulaš fantasticky udržel puk proti mnohačlenné přesile. Puk se posléze dostal až na modrou čáru, odkud vypálil Lukáš Kaňák, jehož střelu ještě před Novotným šikovně tečoval ADAM JÁNOŠÍK, pro kterého je to první trefa v modrobílém dresu. Asistence: Lukáš Kaňák.
    09:27 Adam JÁNOŠÍK - 2:0
     
    11:05
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Martin Weinhold – 2 min., podrážení).
     
    11:44
    Puk se se štěstím dostal na pravý kruh, tam napřáhl Matyáš Kantner, ale jeho střela byla sražen do rohu ledové plochy.
     
    12:14
    Stejný hráč si to dal ještě jednou. Tentokrát ho přesně našel plzeňský kapitán Gulaš, Kantner tentokrát mířil doprostřed brány, což si Novotný s přehledem pohlídal.
     
    13:04
    Puk se vrátil za branou zpět k Luboši Robovi, ten ho z otočky poslal rovnou do předbrankového prostoru, kde si ho málem hostující brankář srazil sám do branky.
     
    13:05
    Hosté v plném počtu.
     
    13:35
    To, že je Tomáš Rachůnek ve střelecké pohodo víme všichni, ale že hostující útočník vystřelí i na vlastního brankáře překvapilo všechny na stadionu. Novotný byl ve střehu a celou situaci zažehnal.
     
    14:53
    Na led se dostala čtvrtá pětka indiánů. Puk dostal před modrou čárou Matěj Kolda, avšak jeho nahození končí postavením mimo hru. Po ofsajdu následuje druhá komerční přestávka zápasu.
     
    15:19
    Ve středním pásmu Mertl přenechal puk Gulašovi, tomu ovšem puk utekl a po dalším ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    15:40
    Luboš Rob se prezentoval ostrým hitem u zadního mantinelu, hostující hráč puk posléze jen vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    15:54
    Obránce Lukáš Pulpán se dostal s kotoučem až do rohu ledové plochy, poté našel mezi kruhy Kantnera, který ovšem druhou branku v zápase nepřidal.
     
    16:55
    Domácí jsou v utkání jasně lepším celkem, krom první minuty neměl domácí brankář Frodl těžký zákrok.
     
    17:48
    Tomáš Mertl nabral ve středním pásmu velkou rychlost, následně se vyhnul obránci a s pukem se dostal až před gólmana Energie. Ten se překvapit nenechal a kotouč drží před brankovou čárou.
     
    18:19
    Další velká šance Tomáše Mertla. Milan Gulaš opět pod velkým tlakem udržel na své hokejce puk, ten zády k ledu poslal puk přesně na hokejku plzeňské 86, který pálil bekhendem jen do vyrážečky brankáře Novotného.
     
    19:14
    Již v poslední minutě se pokusili hosté ohrozit branku Frodla, ovšem vystřelit se jim nepovedlo. Lépe si nevedl ani na druhé straně Luboš Rob, jehož akce skončila na prvním bránícím hráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodních dvacet minut zápasu. Indiáni jsou zatím jasně lepším celkem a po zásluze vedou o dvě branky. Skóre dnešního utkání otevřel po přihrávce Roba Matyáš Kantner, na jeho zásah navázal tečí před brankou Adam Jánošík, pro kterého to byla první branka v indiánském dresu.

    Střely na bránu po první třetině: 15:11.

    Druhá perioda začne přibližně v 18:25.
     
    Hráči se nám pomalu vrací z kabin zpět na ledovou plochu, za minutku a půl začne druhá dvacetiminutovka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Plzeňští hráči se možná domnívali, že se bude pískat faul a napůl přestali hrát. Puk se následně dostal mezi kruhy, kde měl spoustu prostoru Jakub Flek, ale ostrou ranou minul domácí svatyni.
     
    21:28
    Zajímavé věci na obou stranách. Frodl nejprve betonem vyrazil ostrou ránu od modré čáry, posléze Jánošík vyhozením dostal domácí do situace dva na jednoho. Vojtěch Němec přesným pasem našel Matyáše Kantnera, který puk ještě zasekl, ale černá guma zůstala kousek před brankovou čárou.
     
    22:22
    Vyhození zpracoval na modré čáře Petr Koblasa. Hostující hráč ovšem neměl tolik potřebnou rychlost a přes dobře hrajícího Bohumila Janka se do střelecké pozice neprotlačil.
     
    23:17
    Čtvrtý plzeňský útok zamkl hosty ve své obranné třetině. Martin Heřman vše ukončil špatnou přihrávkou, nicméně Energetici se osvobozují pouze výhozem do středního pásma.
     
    24:00
    Matyáš Kantner z rohu našel před branou volného Luboše Roba. Plzeňský hráč se dokázal s pukem otočil a poté vyslat ránu na bližší tyč, tu si Novotný pohlídal tak, že by do branky neprošel ani mravenec.
     
    24:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., hrubost).
     
    25:14
    Jakub Flek se dral v před brankou po kotouči, ovšem Frodl měl na ledě šikovně svůj beton, přes který by se ani tak puk do branky nedostal. Indiáni vzápětí vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    26:02
    Třetí branka Škodovky mohla přijít ve vlastním oslabení. Petr Straka si v útočném pásmu pohrál s hostujícím Vojtěchem Polákem, plzeňský útočník poté střílel pod horní tyčku, Novotný připraven.
     
    26:53
    Domácí v plném počtu.
     
    27:46
    Patrik Zdráhal krátce za modrou čárou přenechal puk Tomáši Mertlovi, jenž pálil bez přípravy. Hostující brankář se musel pořádně zapotit, aby puk vyrazil mimo svou svatyni. Po přerušení hry přišla na řadu komerční přestávka.
     
    28:50
    Vojtěch Němec v útočném pásmu předvedl piruetu, po které přihrával na modrou čáru. Tam ovšem už nikdo nebyl a do samostatného úniku se dostal Martin Kohout, ten mířil ke vzdálenější tyči, Frodl vyrazil svou vyrážečkou.
     
    30:19
    Utkání se nám přehouplo do své druhé poloviny. Tu našel akcí Petr Kodýtek, který metr za modrou čárou poslal puk rovnou na Novotného, ten puk drží ve své lapačce a přerušuje hru.
     
    31:02
    Prudkou přihrávku Lukáše Kaňáka nikdo z plzeňských hráčů netečoval a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Dominika Frodla.
     
    32:00
    Lukáš Pulpán rozehrál akci z vlastní třetiny, po rychlém předání se puku uzmul v útočném pásmu Milan Gulaš, ten vyslal ostrou střelu zápěstím, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    32:10
    Vojtěch Němec vyhrál buly přesně na hokejku Luboše Roba, který pálil bez přípravy. V permanenci byla lapačka Novotného, který reflexním zákrokem stále drží hosty ve hře. Následuje druhá komerční přestávka druhé periody.
     
    32:26
    Milan Gulaš dlouho signalizoval, že bude přihrávat a posléze vypálil bez přípravy pod horní tyčku, Novotný zasahuje. Akce pokračovala, Plzeň nakonec dostala puk do branky, ale hlavní rozhodčí akci přerušuje kvůli postavení Tomáše Mertla v brankovišti.
     
    32:58
    Milan Gulaš tentokrát místo střely přihrál na modrou čáru, kde byl postavený obránce Vojtěch Budík, po jehož ráně už většina diváků na stadionu zvedala ruce nad hlavy, ale puk otřel jen boční síťku.
     
    33:44
    Petr Kodýtek ve vlastní třetině nepřesně rozehrál, puku se zmocnil hostující útočník Beránek, který vyzkoušel pozornost Frodla. Ten má dneska prozatím ve své kanceláři pořádek.
     
    34:10
    Matyáš Kantner od levého mantinelu dokázal dostal puk z vlastní třetiny na najetého Luboše Roba, ten jel společně se svým kolegou proti jedinému obránci, Rob to vzal celé na sebe, ale betony Novotného k sobě sklaply včas.
     
    34:51
    Petr Koblasa na hraně ofsajdu udržel puk, následně ho přesně předal do jízdy Tomáši Vondráčkovi, ale bývalý hráč Plzně branku netrefil. Frodl tentokrát mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    35:20
    Rázem už to mohlo být jen o jeden gól. Tomáš Rachůnek v útočném pásmu viděl na ose hřiště najetého Jakuba Fleka, ten se pokoušel rozhodit Frodla, ale bekhendovou kličkou neuspěl.
     
    37:04
    Vojtěch Němec udělal kličku na modré čáře, leč hostující Martin Kohout jeho úmysl přečetl. Plzeňský hráč se posléze ještě dostal ke kotouči, ale už byl v ofsajdovém postavení.
     
    37:50
    Vojtěch Němec si celou situaci vynahradil o chvíli později. Plzeňský hráč se opět dostal ke kotouči a střelou z mezikruží vylekal brankáře. Ten přes bránícího obránce navíc pořádně nic neviděl.
     
    38:53
    Hosté se snaží v závěru druhé periody zkorigovat skóre, ale zatím se jim to nedaří. Další slibnou příležitost měl na hokejce Tomáš Vondráček, jenž měl na pravé straně spoustu prostoru, ale trefil jen připraveného Frodla.
     
    39:23
    Hezká akce na jeden dotyk. Jakub Pour dojel nahozený kotouč a přes Petra Straka se puk dostal až na modrou čáru, kde napřáhl Roman Vráblík. Plzeňského obránce avšak tentokrát zradila jeho vlastní hokejka.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., podrážení).
     
    39:50
    Škodovka dokázala puk dostal až k Novotnému, avšak hrálo se dále. Černá guma se rychle dostala na druhou stranu, kde měl na hokejce snížení Dávid Gríger, ale z osy hřiště nemířil přesně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme branku neviděli a tak domácí indiáni stále vedou v Západočeském derby nad svým rivalem o dvě branky. Prostřední část už byla vyrovnanější, ale ani jedno z mužstev nemířilo přesně. Velké vyvrcholení tak přinese poslední dvacetiminutovka, kde jistě bude nač koukal.

    Střely na bránu po druhé třetině: 32:21.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Energie na začátku třetí periody dohrává přesilovou hru. Hostující hráči se ovšem nemohou usadit v útočném pásmu, indiánům se povedlo dvakrát po sobě dostat kotouč mimo své území.
     
    41:20
    Hosté hrají přesilovou hru a přesto Energetici hrají s pukem u své branky a do velkého útočení se nepouštějí. Ideální scénář pro modrobílé.
     
    41:33
    Domácí v plném počtu.
     
    41:50
    Ba navíc, navrátilec z trestné lavice Petr Kodýtek dostal výborný pas do jízdy a z pravé strany jel sám na Novotného, toho se pokoušel překvapit rychlou střelou pod horní tyčku, avšak přestřelil.
     
    43:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Na plzeňském stadionu začíná drama. U pravého mantinelu se puku zmocnil Tomáš Vildumetz, který našel mezi kruhy volného TOMÁŠE VONDRÁČKA a ten střelou k levé tyči poprvé v zápase překonává Frodla. Asistence: Tomáš Vildumetz, Petr Šenkeřík.
    43:02 Tomáš VONDRÁČEK - 2:1
     
    43:56
    Vstřelená branka nalila Varům novou krev do žil, za vyrovnáním se dral Dávid Gríger, jenž si do pásma nabruslil podél pravého mantinelu, nicméně jeho následná střela Frodla nepřekvapila.
     
    45:06
    Po nahození kotouče bojoval za brankou Martin Heřman, ale jeho přihrávku před brankou nikdo nezpracoval. Hrát mohou opět hosté.
     
    45:40
    Velké věci předváděl Milan Gulaš. Ten si nejprve nabruslil do pásma, vyhnul se obránci a bekhendovou střelou donutil Novotného k zákroku. Stejný hráč se ke kotouči dostal ještě jednou, tentokrát hledal na ose hřiště dvojče Mertla, který puk nezpracoval.
     
    46:59
    Branka Energie zapříčinila hezkou podívanou, obě mužstva hrají naplno a diváci se zatajeným dechem sledují jednu útočnou akci za druhou.
     
    47:42
    Nahození od mantinelu Frodla raději ukryl do své lapačky. Následuje komerční přestávka, kde obě mužstva budou spřádat nové plány.
     
    48:32
    Plzeň se usadila v útočném pásmu, díky Gulašovi dlouhé vteřiny i držela puk. Výsledkem toho byla střela od modré čáry, kde napřáhl Vojtěch Budík, stadionem to jen zašumělo.
     
    49:39
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Dominik Graňák – 2 min., držení).
     
    50:01
    Peter Čerešňák udržel kotouč na modré čáře, přihrál ho na pravý kruh Kantnerovi, ten se neukvapil, přes celou šíři našel Milana Gulaše, který ze svého obvyklého místa tentokrát přesný nebyl.
     
    50:56
    Na ledě už je druhá přesilovková formace indiánů. Ta ovšem dobře nezačala, hostům se povedlo krátce za sebou dvakrát vyhodit.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Mikúš – 2 min., podrážení).
     
    51:39
    Vyloučený Graňák je již zpět na ledové ploše a hosté se brání ve čtyřech. Těsně před ním Gulaš nabil Kantnerovi, který jen orazítkoval beton Novotného.
     
    52:08
    Krátce za sebou domácí vypálil snad čtyři rány na brankáře, avšak ani jedna nenašla cíl.
     
    52:44
    Plzeň rozjela velký kolotoč v útočném pásmu, na koni akce byl před brankou zcela volný Vojtěch Němec, ale celou akci pokazil ještě zbytečnou přihrávkou.
     
    53:04
    Na své si nepřišel ani Petr Kodýtek, ten puk dostal ještě ve středním pásmu, jeho střela krátce za modrou čárou byla sražená do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Novotného.
     
    53:30
    Hosté v plném počtu. Energie přečkala dvě oslabení krátce po sobě.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 5960 diváků.
     
    54:46
    Hosté vyhráli buly, avšak po špatné přihrávce se k puku dostal Milan Gulaš, který puk poslal pryč z vlastní třetiny. Hosté se sním ovšem rychle vrátili, puk drží pod svou lapačkou pohotovým zákrokem Frodl.
     
    55:10
    A další rána na Frodla, ten si dokonce troufl vyhodit puk ze své lapačky a následně puk vyhodit z obranného pásma.
     
    56:19
    Plzeňská čtveřice už byla unavená, hosté je nepustili vystřídat. Dlouhé vteřiny si Energie přihrávala, na konci byla rána Rachůnka z levého kruhu, tu možná ještě lehce tečnul Flek, ale puk přesto končí v rukavici plzeňského brankáře.
     
    56:35
    Domácí v plném počtu. Plzeň přečkala těžké oslabení, před námi je vrchol dnešního zápasu.
     
    57:08
    Petr Šenkeřík vyslal jedovatou ránu, puk se k němu posléze vrátil, ale tentokrát už nezakončil. Do útoku se vrhl domácí Škodovka, té je ovšem pískán ofsajd.
     
    57:47
    Domácí mohli jet dva na jednoho, ale hlavní rozhodčí přerušuje hru kvůli hře vysokou holí. Dění zápasu se opět vrátí před Frodla, kde aktéry čeká důležité vhazování.
     
    58:10
    Petr Straka skončil na ledové ploše, avšak nepískalo se. Puk se dostal poté na modrou čáru, odkud nepřesně pálil Matěj Stříteský.
     
    58:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. Hosté měli velkou šanci na vyrovnání, puk poskakoval před brankou, ale Energie kotouč do brány nedotlačila. Toho se následně ujal Milan Gulaš, který našel ve středním pásmu volného PETRA STRAKU, jenž trefil opuštěnou klec Varů. Milan Gulaš asistencí vyrovnal plzeňský rekord Tomáše Vlasáka v počtu získaných bodů v jedné sezóně. Asistence: Milan Gulaš.
    58:36 Petr STRAKA - 3:1
     
    59:35
    Nyní už je definitivně hotovo. Hosté se sice usadili v útočném pásmu, ale Škodovka zásluhou Roba získala puk na své hokejky a do velkého útočení už se nepouští.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Závěrečná třetina nabídla ještě velké drama, hostům se zásluhou Vondráčka podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Poté měli další šance na vyrovnání, radost jim ovšem pokazil dobře chytající Frodl. V předposlední minutě Petr Straka trefil opuštěnou klec Energie, čímž dal razítko na vítězství Plzně.

    Střely na bránu: 41:37.

    Nejlepší hráči: Matyáš Kantner – Filip Novotný.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku úterního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (20:00:59)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 8. Kantner (Rob, V. Němec), 10. Jánošík (L. Kaňák), 59. Straka (Gulaš) – 44. Vondráček (Vildumetz, Šenkeřík)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Tomáš Král) – Budík, Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A) – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, Stříteský (A), Graňák, Weinhold, M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska (A) – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa (C), Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hodek, Hradil – Bryška, Špringl

    Diváci: 5960
    thejrc.org