Buffalo – Detroit 3:2 (kon.) | Toronto – Arizona 3:2 (po pr.) | New Jersey – Florida 3:5 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 5:3 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 1:2 (po pr.) | Minnesota – Vegas 4:0 (kon.)
Winnipeg – NY Rangers 1:4 (kon.) | Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:0 (kon.)
Edmonton – Chicago 5:3 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 12.02.2020, 02:40 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:19:19)
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:39
    Petr Mrázek (CAR) 33 zákroků, úspěšnost 91,7%
    Martin Nečas (CAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:30
    Andrej Sekera (DAL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 15:34
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jamie Benn (DAL)
    3+0
    2. Miro Heiskanen (DAL) 0+2
    3. Denis Gurjanov (DAL) 1+0
     
    Máme za sebou utkání mezi Dallasem Stars a Carolinou Hurricanes, v němž domácí zvítězili 4:1 a připsali si tak druhé vítězství v řadě.

    O hvězdě utkání není pochyb. Stal se jí domácí kapitán Jamie Benn, jenž se na vítězství Stars podílel třemi góly. Kanadský forvard na tento hattrick bude vzpomínat do konce své kariéry, neboť jej dosáhl, aniž by puk poslal do sítě, třetí gól mu rozhodčí uznal jako technický po zabránění ve střele do prázdné branky, o které se postaral Svečnikov.

    Na vítězství má velkou zásluhu i gólman Anton Chudobin.Ten v klíčových chvílích zápasu předvedl několik velmi povedených zákroků. Svěřenci kouče Bownesse se díky vítězství odpoutali na Západě čtvrtému Vancouveru na rozdíl dvou bodů, Carolina ve Východní konferenci spadla na devátou pozici za Toronto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Utkání už se pouze dohrává. Za vlastní brankou si kotouče užívá Miro Heiskanen, Carolina vzdala veškeré snahy o presink.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:41 Jamie BENN - 4:1
     
    58:41
    Dallas právě vstřelil branku!
    Takhle JAMIE BENN hatricku ještě nikdy ve své bohaté kariéře nedosáhl. Kapitán Dallasu obral o puk na modré čáře upadnuvšího Svečnikova a právě ruský mladík několika seknutími zabránil soupeři v zakončení do prázdné branky. Hlavní rozhodčí usoudil, že by Benn nebýt faulu skóroval, a tak Kanaďanovi připisuje technický gól! Bez asistence.
     
    58:23
    Dlouho se čekalo, než dojde na střelu. Po sérii přihrávek nakonec vypálil Jaccob Slavin, obránce zamířil o kousek nad Chudobinovu svatyni.
     
    57:50
    Kouč Brindamour na nic nečeká a odvolává Petra Mrázka na střídačku. Carolina hraje v šesti!
     
    57:23
    Denis Gurjanov dostal puk mimo hrací plochu, měl velké štěstí, že černou gumu tečoval Jaccob Slavin, jinak by to bylo za dvě minuty.
     
    56:30
    Domácí hokejisté se stahují do hluboké defenzívy. Tu se snažil překonat Andrej Svečnikov, přes tři soky ovšem neprošel.
     
    56:14
    Joel Edmundsson se snažil a i udržel kotouč na modré čáře, pak ale nahodil za branku soupeře, kde se nenacházel žádný ze spoluhráčů.
     
    55:39
    Opět Klingberg, jenž se tentokráte neunáhlil a šikovnou zadovkou uvolnil kolegu z obrany Lindella. Fin jemným obloučkem poslal touš do středního pásma.
     
    55:02
    Elitní lajna Hurikánů se dokázal udržet v útočné třetině, jenže nic zajímavého vymyslet nedokázala. John Klingberg ihned po zisku puku vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    54:45
    Domácí jsou každou vteřinou blíže vítězství. Čas Caroliny se krátí, přičemž stále ztrácí dva góly. Brzy můžeme očekávat variantu hry bez gólmana.
     
    54:15
    Za brankou udržel kotouč Lucas Wallmark, jehož nerozhodil ani Andrej Sekera. Po mantinelu Švéd přihrál Edmundssonovi, dělovka z první zaplula přímo do Chudobinovy výstroje.
     
    53:57
    Po chybě Slavina na útočné modré se hosté dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Andrew Cogliano volil střelu na bližší tyč, netrefil však branku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Ja. Benn (Johns, Heiskanen), 33. Gurjanov (Heiskanen, Hintz), 36. Ja. Benn (Seguin), 59. Ja. Benn – 18. Aho (Svečnikov, Slavin)


    Dallas Stars: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Lindell, Johns, Heiskanen, Sekera, Oleksiak – Perry, Seguin, Hintz – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – Radulov, Pavelski, Janmark – Comeau (A), Faksa, Cogliano.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – T. van Riemsdyk, Slavin (A), Pesce, Gardiner, Edmundson, H. Fleury – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, J. Staal (C), Foegele – Niederreiter, Haula, Dzingel – Williams, Wallmark, B. McGinn.

    Rozhodčí: O'Rourke, South – Mills, Smith

    Diváci: 18 532
    thejrc.org