Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
3:6 (1:1, 2:4, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Středa 12.02.2020, 18:00 • Zimní stadion Eden • Chance liga - o pořadí v play-off • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Edenu je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště u Chance ligy na počtenou! (20:29:08)
     
    České Budějovice tedy potvrdily první místo v tabulce a poprvé v elitní skupině poráží Slavii. Sešívaní nepodali špatný výkon, na více to ale v dnešním utkání nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Motor sice hraje přesilovou hru, Slavia ale dobře brání a České Budějovice si spíše užívají brankového náskoku.
     
    58:06
    Filip Vlček se u mantinelu nepohodl s Václavem Karabáčkem. Oba hráči se následně pustili do krátkého pěstního souboje, který skončil vítězstvím Vlčka. Karabáček skončil na zádech. Oba kohouti odjíždějí na trestnou lavici. Hostující útočník by zřejmě ještě rád poměřil své svalstvo, rozhodčí však mají celou situaci již pevně pod kontrolou.
     
    57:12
    Vítězslav Bílek probruslil až do útočného pásma. Po následné brzdě se snažil nabídnout kotouč Jiřímu Doležalovi, ten ale nedokázal puk tečovat.
     
    56:07
    O hrací předmět se bojovalo v pásmu Motoru, hosté následně po mantinelu poslali kotouč do bezpečí, zakázané uvolnění se ale nyní pískat nebude.
     
    55:18
    Veberova střela od modré čáry byla přizvednuta nad branku Motoru, na druhé straně nezakončil přesně Martin Novák.
     
    Dnešní utkání sleduje 2096 diváků.
     
    53:56
    Tadeáš Hejda si sjel na levý kruh k další střele, jeho rána však byla sražena nad branku.
     
    53:12
    Motor již v plném počtu znovu zaměstnává obranu Slavie. Kotouč nyní poskakoval po Michajlovově brankovišti, za brankovou čárou ale neskončil.
     
    52:31
    Hosté v plném počtu.
     
    52:11
    Slavia má také trochu smůly v závěru duelu. Jindřich Barák poslal na brankáře Motoru další ránu, ta však skončila po zvláštním odrazu zřejmě na tyči!
     
    51:33
    Slávisté znovu drželi dlouhé vteřiny útočné pásmo, žádná střelecká pozice ale pro sešívané nevznikla, hosté následně vyhodili.
     
    50:31
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    50:31
    Jindřich Barák vypálil od modré čáry další střelu na brankáře Motoru, Strmeň vyrazil kotouč vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    49:51
    Slávisté operovali v pásmu Motoru a ke střele se po kombinaci odhodlal Vítězslav Bílek, jehož projektil však skončil na bránícím hostujícím hráči.
     
    48:48
    Teč Václava Karabáčka skončila na oblouku branky. V této situaci znovu nechybělo Motoru ke vstřelení další branky mnoho.

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 14. Kuťák (M. Ondráček, Šmerha), 21. Vrdlovec (Bílek, Vlček), 36. Všetečka (Šmerha, M. Ondráček) – 2. Endál (M. Novák, Gilbert), 25. Raška I (Venkrbec), 28. Prokeš (Karabáček), 33. Karabáček (Prokeš, Holec), 38. Vydarený (Venkrbec, Christov), 42. M. Novák (J. Kloz)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák (C), P. Hořava, Veber, T. Duda, Barák, Ryzák – Vlček, Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – J. Doležal (A), Všetečka, Š. Jelínek.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Kachyňa, Lytvynov, Allen, Babka – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Prokeš, Raška I – M. Novák (A), Gilbert, Endál – J. Kloz, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Bosák, Maštalíř

    Diváci: 2096
    ocianews.com