Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
Montreal – Dallas 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 1:3 (kon.)
Calgary – Chicago 4:8 (kon.) | Arizona – Washington 3:1 (kon.) | Vegas – NY Islanders 1:0 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 5:1 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.)
Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Neděle 16.02.2020, 18:42 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Filip Hronek dnešní střetnutí nedohrál a Detroit Red Wings znovu prohrál, se loučím a srdečně vás zvu k dalším přenosům z NHL. (21:10:56)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (Pittsburgh) 0+0, 2 střely, 18:26 čas na ledě

    Filip Hronek (Detroit) 0+0, žádná střela, 10:22 čas na ledě – nedohrál
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Patric Hörnqvist (Pittsburgh) 3+1
    2. Sidney Crosby (Pittsburgh) 1+1
    3. Andrew Agozzino (Pittsburgh) 0+2
     
    Pittsburgh se raduje z dalšího vítězství! Ve třetí třetině se domácí celek už nikam nehnal, a tak se hra znovu vyrovnala. Detroit dnes působil hodně odevzdaně, jakoby mu po včerejším utkání s Bostonem došly síly. Navíc Red Wings přišli o Filipa Hronka, který inkasoval ránu pukem do tváře. Utkání pak patřilo Patricu Hörnqvistovi, jenž zaznamenal hattrick.

    Střely na branku: 35:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:6.
     
    Konec zápasu.
     
    57:51
    Nahození od modré čáry znovu vyrazil hostující brankář. Pittsburgh pak vyhrál souboj za brankou, a tak střelu mohl vyslat Jack Johnson.
     
    56:58
    Z rohu vyjel do kruhu pro vhazování Jevgenij Malkin, pokus ruského útočníka trefil bránícího soupeře. Puk se pak odrazil od zadního mantinelu před branku, ale Jonathan Bernier jej schoval pod lapačku.
     
    56:27
    Za brankou se nacházel Dominik Simon, který z jedné přihrál mezi kruhy. Jason Zucker okamžitě vystřelil, ale jeho pokus byl sražený do ochranné sítě.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., hrubost).
     
    55:37
    Bryan Rust (Pittsburgh) a Dylan Larkin (Detroit) se spolu chytli mimo hru a ručně si chtěli něco vyřídit, především tedy hostující útočník. Ovšem čároví sudí celou situaci rychle rozehnali.
     
    Střely na branku: 33:28.
     
    55:17
    Po rychle kombinaci vystřelil z pravé strany Tyler Bertuzzi, ovšem domácí brankář zasáhl. Poté pálil z nebezpečné pozice ještě Dylan Larkin, avšak Matt Murray zasáhl ramenem.
     
    54:10
    Juuso Riikola se musel otáčet, čehož se snažil využít Robby Fabbri, jenž se hnal sám na brankáře. Hostující útočník pak chtěl puk zasunout mezi betony, jenže Matt Murray mezeru utěsnil.
     
    53:03
    Domácí kapitán si vyjel mezi kruhy, ale byl zády k brance, a tak se musel nejprve otočit. Sidney Crosby pak mířil do protipohybu gólmana, ale prostor tří tyči netrefil.
     
    51:34
    Jared McCann hledal ruského spoluhráče, ale Jevgenij Malkin černou gumu netrefil, a tak Jonathan Bernier bez větších obtíží zasáhl.
     
    Střely na branku: 30:25.
     
    50:43
    Za obranu hostujícího celku si najížděl Dominik Simon, který ale na nepřesnou přihrávku nedosáhl. Český útočník jel alespoň napadat, ovšem černou gumu už nezískal.
     
    49:34
    Pittsburgh dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu. Na modrou čáru přijel Brandon Tanev, jehož nahození z otočky až k brankáři nedoputovalo.
     
    48:48
    Kris Letang se pokoušel o přihrávku přes osu, ovšem trefil hůl spoluhráče, od které černá guma zamířila na střídačku Pittsburghu Penguins.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Hörnqvist (Lafferty, Agozzino), 15. Letang (Crosby, Hörnqvist), 23. Hörnqvist (Agozzino), 28. Crosby (M. Pettersson, Zucker), 32. Hörnqvist (B. Tanev, Blueger) – 6. Filppula (Bertuzzi)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Hörnqvist, Agozzino, Lafferty.
    Detroit Red Wings: Howard (28. J. Bernier) – Green, Hronek, G. Lindström, Nemeth, Biega, Bowey – Mantha, D. Larkin (A), Fabbri – Athanasiou, Filppula, Bertuzzi – Nielsen (A), Glendening (A), Helm – Erne, Ehn, Perlini – Abdelkader.

    Rozhodčí: McIsaac, Pollock – Nagy, Marquis

    Diváci: 18 654
    ocianews.com