Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
Montreal – Dallas 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 1:3 (kon.)
Calgary – Chicago 4:8 (kon.) | Arizona – Washington 3:1 (kon.) | Vegas – NY Islanders 1:0 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 5:1 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.)
Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Neděle 16.02.2020, 18:42 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., hrubost).
     
    55:17
    Po rychle kombinaci vystřelil z pravé strany Tyler Bertuzzi, ovšem domácí brankář zasáhl. Poté pálil z nebezpečné pozice ještě Dylan Larkin, avšak Matt Murray zasáhl ramenem.
     
    54:10
    Juuso Riikola se musel otáčet, čehož se snažil využít Robby Fabbri, jenž se hnal sám na brankáře. Hostující útočník pak chtěl puk zasunout mezi betony, jenže Matt Murray mezeru utěsnil.
     
    43:30
    Detroit Red Wings právě oznámil, že Filip Hronek už do dnešního střetnutí nezasáhne!
     
    42:10
    Juuso Riikola chyboval, a tak se Red Wings dostali do pořádné šance. Jenomže Matt Murray se v brankovišti roztáhl a znovu přesvědčivě zasáhl.
     
    34:46
    Filip Hronek od trefení pukem do tváře do utkání nezasáhl. Obránce Red Wings se aktuálně nachází na vyšetření v útrobách stadionu!
    31:53 Patric HÖRNQVIST - 5:1
     
    31:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čepice na led, PATRIC HÖRNQVIST střílí HATTRICK! Brandon Tanev přihrál na švédského útočníka, který jel sám na brankáře, kterého překonal zakončením na lapačku. Asistence: Brandon Tanev a Teddy Blueger.
     
    27:55
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Jimmy Howard, přichází Jonathan Bernier.
    27:55 Sidney CROSBY - 4:1
     
    27:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Cink a gól! SIDNEY CROSBY si vyměnil kotouč s Marcusem Petterssonem. Domácí kapitán by už napřažený a střelu nasměroval do břevno, od něhož černá guma zamířila za brankovou čáru. Asistence: Marcus Pettersson a Jason Zucker.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 654 diváků.
     
    25:25
    Obránce Juuso Riikola putoval od levého mantinelu k pravému a potom se natlačil až před branku. Po dlouhé kličce ale zakončil jen těsně vedle branky.
    22:53 Patric HÖRNQVIST - 3:1
     
    22:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Trochu překvapivá rána skončila v brance! Andrew Agozzino napadal soupeře a poté našel PATRICA HÖRNQVISTA, který se tak zmocnil kotouče a z hranice levého kruhu se nemýlil. Asistence: Andrew Agozzino.
     
    21:22
    Ve výborné pozici se nacházel Anthony Mantha, který už byl mezi kruhy. Ovšem hostující útočník netrefil zařízení a puk tak zamířil jen do zadního mantinelu.
     
    16:25
    Do velké příležitosti si najel Tyler Bertuzzi, který se v první třetině hodně aktivní. Hostující útočník se nacházel sám před Mattem Murraym, který puk vyrazil vedle branky.
    14:35 Kris LETANG - 2:1
     
    14:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají početní výhodu a jdou poprvé do vedení! Od modré čáry se napřáhl KRIS LETANG, který propálil vše, co mu stále v cestě. Jimmy Howard vůbec nic neviděl, jelikož mu clonili Bryan Rust a Patric Hörnqvist. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Justin Abdelkader – 2 min., nedovolené bránění).
    07:58 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    07:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po sporné situaci je vyrovnáno! Christoffer Ehn ztratil černou gumu, o kterou jej obral Andrew Agozzino, jenž přihrál do brankoviště. V nebezpečné zóně byli Sam Lafferty a PATRIC HÖRNQVIST. Švédský útočník seděl na ledě, ale od jeho nohy zamířil kotouč do branky. a tak je zapsán mezi střelce. Asistence: Patric Hörnqvist a Andrew Agozzino.
     
    06:25
    Ve vlastní třetině chyboval Dominik Simon a sám na branku se hnal Dylan Larkin, který se pokusil o bekhendovou kličku, ovšem brankářův beton nepřehodil.
    05:37 Valtteri FILPPULA - 0:1
     
    05:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se dostali do pohledné akce a finský veterán otevírá stav zápasu! VALTTERI FILPPULA si vyměnil kotouč s Tylerem Bertuzzim a první jmenovaný pak bekhendem trefil odkrytou branku. Asistence: Tyler Bertuzzi.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Hörnqvist (Lafferty, Agozzino), 15. Letang (Crosby, Hörnqvist), 23. Hörnqvist (Agozzino), 28. Crosby (M. Pettersson, Zucker), 32. Hörnqvist (B. Tanev, Blueger) – 6. Filppula (Bertuzzi)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Hörnqvist, Agozzino, Lafferty.
    Detroit Red Wings: Howard (28. J. Bernier) – Green, Hronek, G. Lindström, Nemeth, Biega, Bowey – Mantha, D. Larkin (A), Fabbri – Athanasiou, Filppula, Bertuzzi – Nielsen (A), Glendening (A), Helm – Erne, Ehn, Perlini – Abdelkader.

    Rozhodčí: McIsaac, Pollock – Nagy, Marquis

    Diváci: 18 654
    thejrc.org