Jablonec – Příbram 4:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
4:0 (1:0)
FK Příbram
Pondělí 17.02.2020, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky FORTUNA:LIGY! Jako poslední vstoupí do jarní části týmy FK Jablonec a 1.FK Příbram, které se střetnou v pondělní dohrávce. Potvrdí domácí roli jednoznačného favorita?
     
    FK JABLONEC

    Severočeši si zatím vedou možná až nečekaně dobře, vzhledem k zemětřesení, které jejich kádr před sezónou zasáhlo. V tabulce jim patří třetí místo a pokud vyhrají, zavěsí se jen dva body za Plzeň. Musejí nicméně koukat také pod sebe, třeba na osmé Slovácko totiž se zápasem k dobru mají aktuálně jen tříbodový náskok!

    Jablonečtí se nechali slyšet, že by na jaře rádi vyválčili evropské poháry. Kvalitní přípravou pro ně bylo soustředění ve Španělsku, kde například porazili CSKA Sofia a až po velkém boji nestačili na silný Krasnodar. V TIPSPORT lize zdolali Bohemians a Duklu, nicméně dnešnímu soupeři z Příbrami podlehli 1:3. Zelenobílí tak stále čekají na první sezónní výhru s týmem u Litavky. Na jeho hřišti totiž na startu ligy utržili debakl 0:4!
     
    1.FK PŘÍBRAM

    V Příbrami mají o poznání méně příjemné starosti. Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka budou mít plné ruce práce se záchrannou nejvyšší soutěže! Po podzimu se choulí na poslední příčce se ziskem pouhých třinácti bodů a zejména na hřištích soupeřů mají velký problém. S nelichotivým skóre 3:24 totiž stále čekají na první venkovní body.

    Středočeši za sebou mají solidní zimní přípravu. Vysoko přehráli divizní Vltavín, remizovali se zajímavými soupeři z Ruska – Jaroslavlí a Arsenalem Tula, aby na závěr výsledkem 1:0 přetlačili běloruský Borisov, který pravidelně figuruje v evropských soutěžích. Příbram byla také aktivní na přestupovém trhu. Z Ostravy například přivedla Jakuba Šašinku a Lukáše Pazderu, nicméně lovila také v Turecku, odkud angažovala dva volné hráče. Uvidíme, zda tyto posily přispějí k udržení FORTUNA:LIGY!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Jovović, Považanec, Hübschman (C), V. Kubista, Sýkora – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Štěpánek, T. Pilík, Peřina, Hämäläinen, R. Acosta, Chramosta.

    1.FK Příbram: Kočí – Pazdera, Šimek, Kleščík, Nový – Polidar, Tregler, Zorvan, Jan Rezek (C), Michal Škoda – Jindráček.
    Náhradníci: Vantruba – Cmiljanović, Kvída, Kříž, Soldát, Voltr, Dramé.

    Rozhodčí: Berka – Moláček, Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příbramský kapitán Jan Rezek dnes odehraje svůj jubilejní 300. zápas v české nejvyšší soutěži!
     
    Hráči obou mužstev už vstupují na hrací plochu, kde je vítají jen velice spoře obsazené tribuny. Domácí oblékli tradiční zelené dresy, hosté se představí v neobvyklých šedých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za Holíkovým skákavým centrem z pravého křídla se prodíral Vojtěch Kubista. Jan Rezek byl ale u balonu jako první a odehrál jej.
     
    2
    Vladimir Jovović táhl útok do otevřené obrany a chytrou přihrávkou do uličky připravil první jarní tutovku Jakubu Považanci! Ten ovšem nezasáhl míč čistě a Ondřej Kočí mohl zůstat v klidu.
    2. Jovovič vybídl Považance ke skórování, ten velkou šancí pohrdl
     
    3
    Vladimir Jovović si na hraně šestnáctky navedl míč na levou nohu. Jeho střela mířila mimo, po nešťastné teči jednoho z beků balon proskákal nebezpečně blízko okolo tyče.
    3. Střelu Jovoviče odvrátili hosté na roh
     
    4
    Jablonečtí v úvodních minutách dominují v držení míče. Teď se nicméně dopustili útočného faulu a rozehrávat mohou hosté.
     
    5
    Filip Zorvan si při snaze o průnik předkopl míč až příliš. Jakub Jugas ho odkopl do bezpečí a ještě byl příbramským hráčem faulován.
     
    6
    Příbram předvedla hezkou kombinační akci. Finální přihrávce ale chyběla razance, před rozeběhnutým Škodou tak snadno zakročil pozičně dobře připravený Dominik Plechatý.
     
    7
    Jablonec operuje u pravé postranní čáry. Hosté úspěšně blokují centry a nechávají Severočechy posouvat se jen přes autová vhazování.
     
    8
    Odražený míč zamířil přímo k Jovovićovi, který v zajímavé střelecké pozici netrefil balon levou nohou úplně ideálně. Nakonec z toho byl snadný zákrok pro Kočího.
     
    9
    Martin Doležal se po centru natahoval marně. Z druhé vlny ještě přiběhl Vojtěch Kubista, kterému se taktéž nepodařilo přetlačit svého strážce.
     
    10
    Vlastimil Hrubý mizernou rozehrávkou pořádně pocuchal nervy domácích příznivců. Jablonecký gólman mohl být rád za pohotovou reakci Kroba.
     
    11
    Středočeši drží balon, ale kombinují pouze okolo vlastní šestnáctky. Nejvíce si paradoxně zahraje brankář Ondřej Kočí.
     
    12
    Matěj Polidar se odhodlal k ráně z velké dálky. Místo brány zasáhl pouze prázdné sedačky na tribuně za ní.
     
    13
    Matěj Polidar se ve sprintu hnal za nakopnutým míčem. Ten však proskákal za autovou čáru o něco dříve, než jej dostihl. Následoval tvrdý zákrok Považance na polovině hřiště.
     
    14
    Jablonečtí se jako supi slétli na Martina Nového. Ten měl co dělat, aby stihl dlouhou malou domů na Kočího poslat zavčasu.
     
    15
    Je tu první emotivnější moment jabloneckého fotbalového jara. Jan Sýkora se mohl z levé strany hnát prakticky sám na branku, ovšem byl mu odpískán ofsajd. S tím většina diváctva nesouhlasí.
     
    16
    A hosté rázem zahrávali rohový kop, na dobrý centr Polidara však doskočil pouze kapitán Severočechů – Tomáš Hübschman.
     
    17
    Martin Jindráček nejprve zadrbal nadějně rozjetý brejk svého týmu. Martin Nový se pak pokusil zazářit projektilem z pětadvaceti metrů, přičemž balon netrefil ideálně.
     
    18
    Rezkův prudký centr se odrazil před kopačky Michala Škody, jehož bombu z první srazil nohou na roh stoper Jakub Jugas.
     
    19
    Martin Doležal při následné standardce zavládl pevnou rukou také ve vlastním pokutovém území a centr Nového odhlavičkoval z vápna.
     
    20
    Severočeši v posledních minutách lehce vypadli z tempa. Změnit se to snažil Jan Sýkora, který na sebe vybojoval nedovolený zákrok.
     
    21
    Standardní situaci rozehrál stříleným centrem Jan Krob. Ondřej Kočí si při výběhu nepočínal zrovna nejjistěji, vše ale pro Příbram dobře dopadlo. Domácí totiž nevyužili ani následný roh.
     
    22
    Matěj Polidar zkazil přihrávku na několik málo metrů a daroval soupeři vhazování. Následuje postupný útok Jablonce.
     
    23
    Jan Sýkora využil špatné rozehrávky Příbrami a nasměroval oblouček za obranu. Od Doležalovy hlavy pak míč trošku šťastně putoval k Vojtěchu Kubistovi, který ovšem zblízka místo místo branky ohrozil pouze obchodní centrum za stadionem.
    23. Kubista z malého vápna pálil vysoko nad
     
    25
    Severočeši pokračují v útočné snaze. Holíkovi nicméně při kombinaci s Považancem utekl míč od kopačky až do autu.
     
    26
    Ondřej Kočí adresoval Šimkovi hodně nepřesnou přihrávku, přestože nebyl napadán. Příbramský obránce naháněl Kočího pobídku marně.
     
    27
    Libor Holík nastřelil balon do míst, kde se pohyboval Martin Doležal. Tomu se však teč nevydařila a Martin Nový může vykopávat od své klece.
     
    28
    Středočeši rozehráli rohový kop poněkud netradičním signálem. Neprovedli ho špatně, Jan Rezek ale selhal při střele a ukopl se.
     
    29
    Michal Škoda se ocitl v pasti u postranní čáry. Napálil tak míč do Jugase, čímž pro své barvy získal autové vhazování. A z něj pro hosty vychází další roh!
     
    30
    Martin Nový nasměroval před Hrubého další dobrý centr. Martin Doležal tentokrát odvrátil pouze k Filip Zorvanovi, který z krkolomné pozice vysoko přestřelil.
     
    31
    Výkon domácího celku má aktuálně k ideálu poměrně daleko. U míče znovu uvidíme Příbramské, sudí Berka totiž pískl faul ve středu pole.
     
    33
    Jakub Jugas se zapojil do ofenzivy a načechral balon do vápna. Jeden z Jabloneckých byl jen kousek od hlavičky, Sýkora poté ve skluzu netrefil branku.
     
    34
    Libor Holík si po dobrém návratu Jovoviće patičkou poradil se Škodou. Ten jej za odměnu podrazil, domácí tak budou rozehrávat.
     
    36
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Zelenobílí se ujímají vedení! Jan Krob rozehrál rohový kop nakrátko. Jakub Považanec mu balon patičkou vrátil, načež se Krobův centr odrazil přímo na VOJTĚCHA KUBISTU, který z penaltového puntíku vyhnal pavouky z horního rohu brány!
    36. Vojtěch KUBISTA - 1:0
     
    37
    Jakub Považanec si v akci do poměrně otevřené obrany ukrojil až příliš velké sousto. Po ztrátě na hraně vápna vyrážejí vpřed Středočeši.
     
    38
    Ondřej Kočí nerozehrál standardku zrovna nejlépe. Jan Sýkora ale při neúspěšné snaze o protiútok přišel o balon.
     
    39
    Nyní měla Příbram k dispozici přímý kop z nějakých třiceti metrů. Jan Rezek zkusil oslavit jubilejní start gólem, rána mu ale nesedla podle představ a Vlastimil Hrubý mohl zůstat úplně v klidu.
     
    40
    Filip Zorvan se na polovině hřiště prezentoval nepřesnou přihrávkou. Od Jakuba Považance míč zamířil za autovou lajnu.
     
    41
    Jablonecké fauly na obranné polovině se hromadí. Martin Nový nicméně opět vyprodukoval nepříliš povedený centr, který domácí snadno zpacifikovali.
     
    42
    Vypadalo to na zajímavý brejk Severočechů, Doležalova prostrkávačka na polovině hrací plochy však k rozeběhnutému Sýkorovi neprošla.
     
    43
    Rozhodčí Berka se ve středovém kruhu nechtěně zapojil do hry. Dle poměrně nového pravidla přerušil hru a věnoval míč příbramského Treglerovi.
     
    44
    Matěj Polidar obdržel aut přímo do běhu. Škoda pro Příbram, že se ve slušné rychlosti neudržel na hřišti a kulatý nesmysl se mu zatoulal do zámezí.
     
    45
    V samotném závěru půle uvidíme ještě jeden roh Jablonce...
     
    45+1
    Jan Krob ale centroval příliš nízko a sudí Berka se chystá k závěrečnému hvizdu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme navzdory papírovým předpokladům sledovali vyrovnanou partii. Příbram dokonce více držela míč, nadějné šance nicméně zapisovali pouze domácí. Považanec ještě neuspěl, Vojtěch Kubista se pak ovšem zjevil ve dvou příležitostech a podruhé už mířil přesně do horního rohu. Stále je to otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vlastimil Hrubý si dnes úplně neseřídil mířila. Znovu se mu vymstila snaha o konstruktivní rozehrávku a balon z jeho kopačky skončil v autu.
     
    48
    Vladimir Jovović táhl míč dobrých padesát metrů. Pak jej poslal do běhu Kubistovi, jenž nezvládl zpracování. Výkop pro Ondřeje Kočího.
     
    49
    První dotek zradil také Jana Sýkoru, kterému poměrně snadno překazil útočnou akci dnes v příbramském dresu debutující Lukáš Pazdera.
     
    50
    Obrovská šance jabloneckého kapitána. Po rohovém kopu Kroba z levé strany se nejprve k hlavičce prodíral Vojtěch Kubista. Balon spadl přímo k Tomáši Hübschmanovi, který nejdříve napálil protihráče, aby na druhý pokus zblízka nepřekonal Kočího!
    50. Hübschman mohl skórovat, vychytal ho ale Kočí
     
    52
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Krásná akce, 2:0 pro Severočechy! Jakub Považanec narýsoval kolmici za obranu Martinu Doležalovi. Aspirant na korunu pro krále střelců měl před sebou už pouze Ondřeje Kočího, avšak ještě velkoryse připravil zakončení do prázdné klece JANU SÝKOROVI!
    52. Jan SÝKORA - 2:0
     
    53
    Sýkorův centr trefil Pazderu. Někteří diváci se dožadovali ruky, hra nicméně pokračuje dál.
     
    54
    Jan Rezek se nechal faulovat v půlicím kruhu. Následnou standardku sám rychle rozehrál, ale úspěch to nepřineslo.
     
    55
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A je to už o tři góly. Tentokrát se na jabloneckém úspěchu zásadně podílel brankář Kočí, který mimo pokutové území trestuhodně promáchl a JAN SÝKORA dovezl balon až za čáru!
    55. Jan SÝKORA - 3:0
     
    55
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Lukáš Pazdera, přichází Mihailo Cmiljanović.
     
    57
    Jablonec stále nemá dost. Vojtěch Kubista měl ještě možnost přihrávat, z pravé strany vápna nicméně vypálil sám, čímž nechal alespoň trochu odčinit Kočího předchozí minelu.
     
    58
    Tentokrát si slabší chvilku vybrala jablonecká defenziva, jenže Martin Jindráček toho nedokázal využít tak, jak by si přál.
     
    59
    Ne, Vlastimil Hrubý dnes nemá úplně svůj den. Nyní při odkopu trefil pouze Jindráčka a měl velké štěstí, že se míč odrazil mimo dosah Příbramských.
     
    61
    Máme tu první žlutou kartu. Viděl ji Jaroslav Tregler (PRI), když faulem hasil prohraný souboj s pronikajícím Jakubem Považancem.
     
    62
    Tak to nevypadá moc dobře. Vladimir Jovović vedl míč, ale najednou se zastavil, chytl se zezadu za stehno a padl k zemi. K černohorskému reprezentantovi spěchají zdravotníci.
     
    63
    Jovović je odváděn za autovou čáru.
     
    64
    Ze strany Středočechů to po solidní první půli začíná být křeč. Hosté si nedokáží přesně nahrát a vyhánějí se do zámezí.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Tomáš Pilík.
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Martin Jindráček, přichází Radek Voltr.
     
    65
    Ondřej Kočí tentokrát nezaváhal, přesvědčivě vyběhl z pokutového území a odkopl volný míč před domácími hráči do autu.
     
    67
    Hlavičkovanou v šestnáctce zakončil Martin Doležal, který ještě hledal spoluhráče. Pro míč si došel Ondřej Kočí.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 438 diváků.
     
    68
    Jan Krob v hlavičkovém souboje jednoznačně přeskočil Polidara. Severočeši se tak dostávají k míči a kombinují na ofenzivní půlce.
     
    69
    Jakub Považanec krásnou přihrávkou mezi beky uvolnil Jana Sýkoru, který u úhlu nastřeloval balon na malé vápno. Žádný ze spoluhráčů se k němu nedostal.
     
    70
    Jaroslav Tregler se hodně nepřesně snažil roztáhnout hru. Míč doletěl až do zámezí, další marná snaha Příbrami o založení útoku.
     
    71
    Teď už to pro hosty vypadalo o trošku zajímavěji, Jakub Jugas byl nicméně u Škody včas a odehrál míč na rohový kop.
     
    72
    A Příbram dostala míč do sítě, gól však neplatí. Rezkův centr totiž Radek Voltr zasáhl podle všeho rukou! Vlastimil Hrubý tedy stále drží čisté konto.
    72. Voltrův gól neplatil, míč se do sítě odrazil od jeho ruky
     
    74
    Filip Zorvan byl faulován na útočné polovině. Jan Rezek rozehrál standardní situaci velmi dobře a krásná hlavička Jaroslava Treglera se snesla jen těsně mimo šibenici!
     
    76
    Volný kop rozehrál nadýchaným centrem Tomáš Pilík. Martin Doležal by však potřeboval ještě krok k dobru, Ondřej Kočí bude rozehrávat.
     
    77
    Na hezký centr Michala Škody z levého křídla nabíhal Matěj Polidar. Prudce letící míč bohužel pro Středočechy nedokázal hlavou pořádně trefit.
     
    78
    Vlastimil Hrubý tentokrát vykopl přesně. Jan Krob sklepl míč na Považance, jehož individuální průnik do pokutového území zhatil David Šimek.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Dominik Kříž.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vojtěch Kubista, přichází Kasper Hämäläinen.
     
    81
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to je střídání jako hrom! Z pravé strany přiletěl prudký centr od Pilíka. Ondřej Kočí si znovu nepočínal úplně jistě a KASPER HÄMÄLÄINEN z bezprostřední blízkosti zaznamenal svůj premiérový gól v české lize.
    81. Kasper HÄMÄLÄINEN - 4:0
     
    83
    Středočeši se stále snaží alespoň o čestný úspěch, jenže pokutové území dobývají marně. Vlastimil Hrubý ještě stále nemusel zasahovat!
     
    84
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Jan Chramosta.
     
    85
    Jan Rezek zahrával dva rohy z levé strany. Při obou vyšplhal nejvýše Vlastimil Hrubý, který žádného z hostů nepustil ke hlavičce.
     
    86
    David Šimek zatáhl za dres Doležala. Jablonečtí mohou v klidu rozehrávat ze středového kruhu. Není překvapením, že nakrátko.
     
    87
    Jakub Jugas dnes hraje velmi dobrý zápas, což se nedá říct o brankáři Kočím. Muž s rukavicemi hodně váhavě vybíhal proti centru jabloneckého stopera, Jan Chramosta posunul míč hlavou Doležalovi. Ale pouze na paty, zakončení do prázdné klece tedy nepřišlo!
     
    88
    Ondřej Kočí musel nohama řešit další situaci. Jablonecký kotel ho trošku poškádlil, Kočí však rozehrál přesně.
     
    90
    Martin Nový (PRI) zřejmě i vinou frustrace hodně nevybíravě zajel do Pilíka. Musí být rád, že vidí jen žlutou.
     
    90
    V úvodu tříminutového nastavení mohl Tomáš Pilík sám potrestat faul na svoji osobu. Nečekanou střelu z úhlu ale Ondřej Kočí kryl.
     
    90+1
    Za oslavného potlesku z tribun dohrávají domácí fotbalisté zápas poklidnou kombinací. Už se nikam zvláště neženou, dávno je rozhodnuto.
     
    90+2
    Příbram si kalich hořkosti vypije až do dna. Mihailo Cmiljanović po přetaženém centru nešťastně podrazil Holíka, následovat bude pokutový kop!
     
    90+3
    Martin Doležal si ovšem s nabídnutou příležitostí vůbec neporadil a z penalty o několik metrů překopl příbramskou svatyni!
    90+3. Doležal trestuhodně zahodil penaltu, když přestřelil bránu
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Jablonečtí dnes svému soupeři zrcadlově oplatili podzimní vysokou porážku. Příbram předvedla v první půli sympatický výkon, ve druhé části ale odpadla. Dvakrát se trefil Jan Sýkora, premiérovou trefu ve FORTUNA:LIZE zapsal Kasper Hämäläinen. Martin Doležal ještě zahodil pokutový kop.
     
    Ode mne je to vše, přeji hezký večer. (19:52:55)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 36. V. Kubista, 52. Sýkora (Doležal), 55. Sýkora, 81. Hämäläinen (T. Pilík)

    Karty:   61. Tregler (PRI), 90. Nový (PRI)

    Neproměněná penalta: 90+3. Doležal (JAB), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:8.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Jovović (65. T. Pilík), Považanec, Hübschman (C), V. Kubista (80. Hämäläinen), Sýkora (84. Chramosta) – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Štěpánek, T. Pilík, Peřina, Hämäläinen, R. Acosta, Chramosta.

    FK Příbram: Kočí – Pazdera (55. Cmiljanović), Šimek, Kleščík, Nový – Polidar, Tregler, Zorvan (80. Kříž), Jan Rezek (C), Michal Škoda – Jindráček (65. Voltr).
    Náhradníci: Vantruba – Cmiljanović, Kvída, Kříž, Soldát, Voltr, Dramé.

    Rozhodčí: Berka – Moláček, Hock

    Diváci: 2 438
    ocianews.com