NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 2:1 (kon.) | Ottawa – Dallas 4:3 (po pr.) | New Jersey – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Winnipeg – Chicago 3:2 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 6:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Toronto Maple Leafs
Pondělí 17.02.2020, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:39:55)
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto utkání nenastoupil ani jeden český nebo slovenský hokejový hráč.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jimmy Vesey (BUF) 1+0
    2. Rasmus Ristolainen (BUF) 0+2
    3. Kyle Okposo (BUF) 1+0
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 36 – 22
    Přesilové hry: 1/3 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 6
    Vhazování: 60% – 40%
    Zblokované střely: 13 – 13
    Hity: 19 – 13
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 070 diváků.
     
    Je konec! Sabres nakonec berou z tohoto utkání plný počet bodů za výhru v základní hrací době, a to především díky skvěle odehrané minutě a půl. Torontu se sice po nějakých dvou minutách v rámci poslední periody podařilo srovnat, když se trefil povedenou tečí Zach Hyman. Jenže poté se děly věci, když domácí nasázeli rovnou tři góly během minuty a půl.Postupně se trefili Jack Eichel (v přesilovce), Kyle Okposo a Jimmy Vesey, kteří tak zařídili svému týmu vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Jegor Korškov posunul kotouč na Pierreho Engvalla, který se s ním ještě dostal ke střele. Ta znovu nešla mezi tři tyče, odrazila se jen od zadního mantinelu.
     
    58:42
    Rasmus Ristolainen je na ledě!
     
    58:19
    Auston Matthews i jeho spoluhráči se ještě snaž vykřesat nějakou naději, ale žádná z jejich střel není gólová. Carter Hutton dnes chytá dobrý zápas.
     
    57:52
    Jeden z domácích nyní vyhodil tak, že se kotouč dostal až do hlediště. Nijak ho to ale nemusí trápit, jelikož to bylo s přispěním teče tvrzeného plexiskla.
     
    57:28
    Následně se navíc ke kotouči dostalo Buffalo, které jej poslalo přes všechny čáry až za gólmana. Následně navíc vystihlo rozehrávku ve střední třetině.
     
    57:00
    Zbývají nám přesně tři minuty do konce utkání a hosté mají k dispozici vůbec první početní výhodu. Auston Matthews vypálil z kruhu, jeho pokus byl sražen.
     
    56:42
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Ristolainen – 2 min., hrubost).
     
    56:13
    Sabres nyní drží kotouč za svou brankou a rozmýšlejí si další postupný útok. Ten však neměl dlouhého trvání, jelikož domácí o puk rychle přišli.
     
    55:29
    Domácí si mohli připsat ještě jednu branku v dnešním zápase! Curtis Lazar totiž dorážel kotouč v brankovišti, který letěl vzduchem, ale branku nakonec netrefil.
     
    55:12
    Komerční přestávka.
     
    55:00
    A přesně pět minut nám zbývá do konce periody a s největší pravdě podobností také do konce utkání. Domácí se nyní provinili icingem.
     
    54:20
    Naopak, dobré šance měli opět domácí hráči! Jack Eichel si najel mezi kruhy, ale jeho pokus byl zastaven. Z druhé vlny se však ještě dostal k dalšímu pokusu Victor Olofsson, jehož rána byla zblokována hokejkou hostí.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 22. Jo. Larsson (C. Miller, Dahlin), 30. Sheary (C. Miller, Rodrigues), 47. Eichel (Olofsson, Ristolainen), 47. Okposo (Jo. Larsson), 48. Vesey (Ristolainen) – 32. Korškov (Spezza, Clifford), 43. Hyman (Muzzin, Marner)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Montour, C. Miller, Dahlin, Jokiharju, McCabe – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Vesey, Lazar, Ma. Johansson – Sheary, Rodrigues, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Muzzin, Barrie, Dermott, Liljegren, Sandin – Marner, Matthews, Hyman – Kerfoot, Tavares, W. Nylander – Kapanen, Spezza, Engvall – Clifford, Marchment, Korškov.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Pochmara – Kovachik, Baker

    Diváci: 19 070
    thejrc.org