Magnitogorsk – Kunlun 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 2:4 (kon.) | Ufa – Soči 2:0 (kon.)
Nižněkamsk – Chabarovsk 3:5 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Jokerit – Dynamo Moskva 5:0 (kon.)
Petrohrad – Vladivostok 6:0 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 2:1 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pondělí 17.02.2020, 18:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:18:56)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 5234 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexandr Salák (RIG) – 32 zákroků, 1 gól, 97%
     
    Střely na branku: 19 – 33
     
    Je konec! Domácí Dinamo Riga nakonec zvládla dnešní duel s Jekatěrinburgem a dokázala zvítězit 2:1. Ve třetí třetině pokračoval lotyšský celek v aktivním výkonu a dočkal se zasloužené odměny. Ve 48. minutě se po svižné akci prosadil Alexandr Protapovič! Jekatěrinburg v závěru utkání vsadil kartu na hru bez brankáře, ale zadáci Rigy už soupeře nepustili do šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Sexton dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud zakončoval zápěstím, ale jeho pokus skončil v lapačce brankáře.
     
    59:00
    Domácí hráči se sice zmocnili odraženého kotouče, ale nedokázali jej vyhodit až do opuštěné branky. Kotouč skončil na holích hostujících obránců.
     
    58:17
    Vladimir Galkin už je na střídačce a Jekatěrinburg se snaží vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Sergej Gimajev získal puk v rohu obranného pásma a bekhendem jej vyhodil do pásma středního. Jekatěrinburg se stále nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    57:05
    Nigel Dawes se dral po levém křídle do útočného pásma, jenže obránce v červeném dresu se k němu stačil rychle vrátit a odehrál puk bekhendem.
     
    56:35
    Andris Džerinš protečoval puk z obranného pásma do pásma středního. Hokejisté hostujícího celku se ale dokázali vrátit a odehráli jej do bezpečí.
     
    56:05
    Alexej Vasilevskij poslal přihrávku na modrou čáru, jenže neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Zatím pokračuje velká bitva o střední pásmo.
     
    55:36
    Vladimir Galkin si dal pozor na střelu příklepem z levé strany ledové plochy a dokázal udržet puk mezi paží a tělem. Vhazuje se po jeho levici.
     
    55:15
    Jekatěrinburg se znovu vydal do útoku, jenže přihrávka na pravou stranu byla moc dlouhá a domácí zadáci si opět pomohli vyhozením obloučkem.
     
    54:41
    Carter Ashton si sjel na přihrávku do středního pásma, projel na modrou čáru, ale pouze nahodil puk za branku soupeře. Riga se koncentruje pouze na obranu.
     
    54:05
    Nikita Trjamkin vybojoval puk za brankou soupeře, pomohl si bekhendovou rozehrávkou a odjel na střídačku. Jekatěrinburgu už moc času nezbývá.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 39. Slepec (Marshall), 48. Protapovič (Meija, Sotnieks) – 2. Sexton (Holland, Dawes)


    Dinamo Riga: Salák (Liepins) – Berglund, Sotnieks, Mamčics, Marshall, Balinskis, Ďaloga, Gimajev – Slepec, Darzinš, M. Redlihs – Džerinš, Ashton, Protapovič – Meija, Pavlovs, Gillies – Batna, Gegeris, Švanenbergs – Lejnieks.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Berezin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Valitov, Trjamkin, Sevostjanov – V. Popov, Chripunov, Dawes – Macek, Holland, Sexton – Platt, Litovčenko, Dacjuk – Bělousov, A. Garejev, Kučerjavenko – Ovčinnikov, Obidin.

    Rozhodčí: Bělov, Sojin – Kučava, Sadovnikov

    Diváci: 5234
    thejrc.org