San Jose – Florida 3:5 (kon.) | Calgary – Anaheim 6:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (kon.)
Vegas – Washington 3:2 (kon.) | Colorado – Tampa 3:4 (po pr.)
konec
Vegas Golden Knights
3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Washington Capitals
Úterý 18.02.2020, 00:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Nosek (VGK) 0+1, 2 střely na branku, čas na ledě 13:38
    Jakub Vrána (WSH) 0+2, 1 střela, čas na ledě 16:54
    Richard Pánik (WSH) 0+0, žádná střela, čas na ledě 13:31
    Michal Kempný (WSH) 0+0, žádná střela, čas na ledě 16:28. (02:43:16)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Max Pacioretty (VGK) 1+0
    2. Nick Holden (VGK) 1+0
    3. T. J. Oshie (WSH) 2+0.
     
    Je konec! Golden Knights si v poslední třetině zápas dramaticky zkomplikovali, nakonec se ale mohou před svými fanoušky radovat ze zisku dvou bodů do tabulky. Ty si zaslouží především za první třetinu, kterou odehráli ve velkém tempu a právě v ní vytvořili základní kámen pro výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Reilly Smith mohl definitivně rozhodnout, ovšem nestává se tak! Mířil na prázdnou bránu, a to z kruhu, tedy poměrně z komfortní pozice. Přesto kotouč až do sítě neprocpal. Capitals se pak stěhují na opačnou stranu a už se v šesti usazují před Fleurym.
     
    58:44
    Holtby opouští hřiště a již je na střídačce svého týmu. Washington to tedy zkouší s odkrytými zády.
     
    58:24
    Do konce základní části zbývají odehrát necelé dvě minutky. Holtby mezitím již nervózně pokukuje po své střídačce.
     
    57:43
    Washington se snaží o vyrovnání, ovšem zatím se ne a ne stoprocentně udržet u kotouče a dostat se od nějaké slibnější příležitosti. Fleury zatím v pohotovosti být nemusí.
     
    56:27
    Capitals mají kotouč na svých holích a zřejmě se budou chtít nadechnout k finálníu tlaku, který si nyní tak moc potřebují vytvořit. Uvidíme, zda v následujících minutách dojde i na odvolání Holtbyho ze svatyně.
     
    55:36
    Nick Holden zavezl kotouč do útočného pásma a ihned po přejetí útočné modré čáry vystřelil. Jeho pokus brankáře v soupeřov svatyni nijak výrazně neohrozil. Holtby jej totiž vyráží vyrážečkou bezpečně mimo.
     
    54:48
    Richard Pánik dostal dobrou přihrávku do tandemu, díky čemuž se ocitl v prostředku mezi oběma kruhy. Odtud pak mířil do horních pater branky, které ale zůstaly neposkvrněny. Kotouč nakonec končí v ochranné síti. Fleury si na něj pravděpodobně sáhl.
     
    53:22
    Orlov nyní vypálil hned dvakrát. Nejprve od modré čáry, přičemž jeho první pokus neprošel. Kotouč se ale odrazil zpět k němu. Orlov si s ním sjel na kruh a vyslal na branku dělovku. Fleury si trochu povyjel a za pomoci své výstroje dostal kotouč mimo branku.
     
    52:20
    Jon Merrill dostal přihrávku ihned po vhazování, načež neváhal a vypálil. Jeho pokus ale Holtby viděl a připraveně je uschoval ve své rukavici.
     
    52:10
    Washington v této sezoně vstřelil ve třetích periodách již 82 gólů a v tomto ohledu je nejúspěšnějším týmem celé NHL.
     
    52:10
    A výrazněji se nyní také ozývají domácí fanoušci, kteří cítí, že jejich tým nyní opravdu potřebuje podpořit. Hru nám nyní přeruší krátká přestávka, po které se bude vhazovat v neutrálním pásmu.
    50:40 T. J. Oshie - 3:2
     
    50:40
    Washington právě vstřelil branku!
    A už je to pouze o jediný zásah! Na drama je zaděláno. Jakub Vrána poslal přihrávku na kruh, kde stál opět T. J. OSHIE. Ten i tentokrát vypálil z první a poslal puk přesně mezi betony Fleuryho. Asistence: Jakub Vrána, John Carlson.
     
    50:02
    Alexandr Ovečkin dostal přihrávku na pravý kruh. Ze svého pověstného místa ale tentokrát kotouč za brankovou čáru neposlal. Fleury se totiž po jeho střele přemístil a stilhl ji svými betony vyrazit mimo nebezpečí a mimo dosah hostujících hráčů.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jon Merrill – 2 min., podrážení).

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Holden (W. Carrier, Nosek), 18. R. Smith (Marchessault, Stastny), 35. Pacioretty (W. Karlsson) – 49. Oshie (Orlov, J. Vrána), 51. Oshie (J. Vrána, Carlson)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Theodore, Holden, Whitecloud, Merrill – R. Smith, Stastny, Marchessault – Mark Stone, W. Karlsson, Pacioretty – Glass, Eakin, Stephenson – Reaves, Nosek, W. Carrier.
    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Eller, J. Vrána – Pánik, Boyd, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: Morton, Luxmore – Murray, Driscoll
    bahis siteleri