Litvínov – Třinec 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Středa 19.02.2020, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:43 Patrick KUDLA - 5:2
     
    53:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak teď se to už povedlo a Verva má opět tříbrankový náskok. Michal Trávníček posunul puk na pravý kruh pro PATRICKA KUDLU, jenž svižnou ranou umístil kotouč pod víko Štěpánkovy branky a nedal mu sebemenší šanci zakročit – 5:2. Asistence: Michal Trávníček.
     
    46:38
    Obrana domácích sebrala puk soupeři a hned na opačné straně šel do samostatné akce Filip Helt, ale z velmi těsné blízkosti neprocedil puk mezi betony Štěpánka!
     
    40:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., sekání).
    36:12 Viktor HÜBL - 4:2
     
    36:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V závěru prostřední části hry jdou domácí opět do vyššího náskoku. Na pravé straně pálil Tomáš Pospíšil, jehož pokus vyrazil před sebe Jakub Štěpánek a pro VIKTORA HÜBLA pak nebyl problém získat kotouč na svoji hůl a na levé straně ho zasunout do odkryté třinecké klece – 4:2. Asistence: Tomáš Pospíšil.
    32:15 Erik HRŇA - 3:2
     
    32:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    A ta nyní přichází. Tomáš Marcinko vyslal na Januse střelu, kterou brankář Vervy vyrazil před sebe a na následnou dorážku ERIKA HRNI zblízka už byl krátký – 3:2. Domácí obrana si vybrala slabší chvilku, neboť nechala oba hráče osamocené před Jaroslavem Janusem. Asistence: Tomáš Marcinko a Aron Chmielewski.
    30:44 Vladimír DRAVECKÝ - 3:1
     
    30:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    V polovině základní hrací doby hosté snižují na rozdíl dvou branek a berou Janusovi čisté konto. Martin Adamský přenechal na pravém kruhu kotouč VLADIMÍRU DRAVECKÉMU, jenž svižnou střelou skrze obránce Vervy dostal puk za Janusova záda – 3:1. Asistence: Martin Adamský a Jan Zahradníček.
     
    23:40
    K exekuci trestného střílení se postavil Samson Mahbod, jenž si sjel do těsné blízkosti Štěpánka, před ním mu utekl puk a poté už zakončil jen vedle jeho klece! Hosté si tak mohli oddychnout, neboť kdyby Mahbod proměnil, 4:0 už by bylo hůře hratelných.
     
    23:40
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marian Adámek – trestné střílení, hákování).
     
    23:40
    Filip Helt byl v jasné střelecké pozici faulován a sudí nařizuje trestné střílení pro Litvínov!
     
    21:50
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Petr Kváča, přichází Jakub Štěpánek.
    21:50 Marek BARÁNEK - 3:0
     
    21:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se to už domácím povedlo a jdou do tříbrankového trháku. Patrick Kudla poslal puk před branku Kváči, kde ho na levé straně doklepl za jeho záda MAREK BARÁNEK – 3:0. Obránce Vervy tak vyhnal Petra Kváču z brankoviště. Asistence: Patrick Kudla a František Gerhát.
     
    21:24
    Jan Ščotka byl na konci dobře sehrané akce Litvínova, ale zblízka Kváču neprostřelil. Následně pak stejný hráč mohl střílet znovu, ale byl zastaven obranou Třince.
    17:50 Samson MAHBOD - 2:0
     
    17:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vteřinu před vypršením hostujícího trestu svou kratičkou početní výhodu Verva využívá. Navrátilec z trestné lavice SAMSON MAHBOD se zjevil před Kváčou, kam mířila i přihrávka od Marka Baránka a prvně jmenovaný pak vymetl roh třinecké klece – 2:0. Litvínovští tak berou dvoubrankový náskok. Asistence: Marek Baránek.
     
    15:51
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., sekání).
     
    15:30
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., podrážení).
    14:19 Tomáš POSPÍŠIL - 1:0
     
    14:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Za svou aktivitu od úvodních minut se domácí celek dostává do vedení. Patrick Kudla střílel od modré čáry a před hostující brankou jeho pokus tečoval TOMÁŠ POSPÍŠIL – 1:0. Asistence: Patrick Kudla.
     
    11:35
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:17
    Hned na to se do samostatné akce na druhé straně dostal Samson Mahbod, který tváří v tvář Kváčovi trefil jeho betony! Domácí celek tak nebyl daleko od otevření skóre dnešního utkání.
     
    07:58
    Na trestnou lavici měl putovat Michal Moravčík, ovšem Michal Kovařčík, jenž měl být faulován, předvedl skvělé gesto a s vědomím, že se o faul nejednalo, vyloučení odvolal. Pěkné gesto fairplay hostujícího útočníka!
     
    07:34
    Erik Hrňa po chybě obrany Litvínova pálil z prostoru mezi kruhy a Jaroslav Janus musel opět zakročit. Připisuje tak další hodně důležitý zákrok a drží svůj tým!
     
    01:52
    Jaroslav Janus předvedl velmi pohotový zákrok, když semaforem dostal pod kontrolu puk po sklepnutí Patrika Hrehorčáka. Hned na to hru přerušil.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Pospíšil (Kudla), 18. Mahbod (Baránek), 22. Baránek (Kudla, Gerhát), 37. V. Hübl (Pospíšil), 54. Kudla (Trávníček) – 31. Dravecký (Adamský, Zahradníček), 33. Hrňa (Marcinko, Chmielewski)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Štich, Ščotka (A), Kudla, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), Pospíšil – Helt, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (22. Štěpánek) – Gernát, Kundrátek, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný (A), Dravecký (A).

    Rozhodčí: Svoboda, Hradil – Frodl, Rampír

    Diváci: 4 578
    thejrc.org