Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
konec
Rytíři Kladno
2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.02.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu sedmačtyřicáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Rytíři Kladno a HC Dynamo Pardubice.
     
    Rytíři Kladno

    Hokejisté Kladna byli ještě nedávno ve hře o předkolo play-off, poté ale začali ztrácet body a nakonec jsou v tuto chvíli namočeni do bojů o záchranu extraligové příslušnosti. V současné době okupují třináctou pozici s jednapadesáti body a poslední nejsou jen díky lepšímu skóre než mají Pardubice. Rytíři naposledy vyhráli 17. ledna, kdy porazili Kometu Brno 5:1. Poté přišla hrozivá série devíti porážek v řadě. Naposledy Kladenští padli těsně 4:5 v Liberci. Dnes před svými diváky by rádi tuto nepříznivou šňůru rádi zastavili a zvítězili, aby si vypracovali náskok na poslední Dynamo. Nic lehkého je ale nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Brady Austin – 35 bodů (15+20)
    Jaromír Jágr – 25 bodů (13+12)
    Ladislav Zikmund – 24 bodů (12+12)
     
    HC Dynamo Pardubice

    Hosté z Pardubic, jak už bylo zmíněno, jsou v tabulce na čtrnáctém, tedy posledním místě, které znamená přímý sestup do Chance ligy. Mají shodně bodů s Kladnem, jednapadesát a kvůli horšímu skóre jsou na samém chvostu extraligové tabulky. Ovšem v posledních třech duelech se herně zvedli a zvítězili za tři body. Postupně to odnesly celky Mountfieldu, Vítkovic a Zlína. Na tuto příznivou šňůru by rádi navázali i dnes proti Kladnu v boji mezi dvěma týmy odsouzenými do bojů o záchranu. Bude to boj o každý centimetr ledu, hokejová bitva jak se patří. Kdo v ní vzejde jako vítěz, to se musíme nechat překvapit.

    Nejproduktivnější hráči

    Robert Kousal – 30 bodů (10+20)
    Jan Mandát – 28 bodů (16+12)
    Radoslav Tybor – 27 bodů (16+11)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát a dnes to bude také naposledy. Dvakrát se z výhry radovalo Kladno, jednou pak Pardubice. Ty tak mají svému soupeři dnes co vracet.

    Pardubice – Kladno 3:2
    Kladno – Pardubice 3:2
    Pardubice – Kladno 3:4pp
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -5
    Krásný páteční večer vám přeji u šlágru 47. kola Tipsport extraligy! Do začátku zápasu zbývá pár minutek, oba týmy jsou již připraveny ke startu v útrobách kladenského zimáku. Kladenský zimák je zaplněn velmi dobře, dá se říci nadprůměrně. Každopádně nás čeká skvělé utkání, příjemnou zábavu!
     
    -4
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Melka – Hovorka, T. Kaut, Hajný – Š. Bláha.

    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Oliva – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Lhotský, Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Petr Lacina vhodil úvodní buly dnešního zápasu, Kladno jej vyhrálo a hned se natlačilo před branku Pardubic, kde rozjíždí první kombinace.
     
    00:33
    Kousal dostal kotouč od Tybora a čekal, až mu po křídle bude startovat Vondrka. Jenže přihrávka na modré byla ofsajdová, proto je tu první přerušení hry, po 33 sekundách.
     
    00:54
    Nahození Lakose od mantinelu se pokoušel tečovat Machač před brankou Kantora, který zasahoval čistě na náhodu, teč však mířila mimo, proto nebylo třeba nějakého většího zděšení na pardubické střídačce.
     
    01:42
    Barinkova tvrdá bomba od modré byla sice tečována, ale nic to neřešilo, neboť už předtím přišlo pískání přestupku útočícího hráče v brankovišti. Tím plejerem byl Antonín Melka a hra je vykázána do středního pásma.
     
    01:56
    Paulovič nahodil puk napříč kluzištěm a dostal jej do útočného pásma, jenže neměl žádnou podporu a Kladno zakládalo rychlý protiútok. Tomáš Kaut to ale při vedení kotouče s rychlostí přehnal a vystavil Rytíře do ofsajdu.
     
    02:17
    Tybor se už na levém kruhu tlačil do zakončení, byl ale zablokován a snažil se zpětnou přihrávkou vybídnout ke střele Vondrku. Tento krátký pas ale Lakos holí zastavil a vyhodil puk k pardubické brance.
     
    02:59
    Oba týmy posílají na led nové pětky, Pardubičtí si dali na čas s rozehrávkou. Nakonec to hosté ale moc nevymysleli a Rytíři jsou zpět před hostující brankou.
     
    03:35
    Svačina tvrdě odstavil mezi střídačkama Zelingra, nemělo to však žádný větší vliv na hru. Stále je to Kladno, které má více ze hry, do zápasu vstoupilo s chutí a Pardubice se těžko dostávají do hry.
     
    04:19
    Změnit to chtěl Jan Zdráhal, který po přechodu do útočného pásma nekompromisně pálil, rozezvučel ale jenom zadní plexisklo za Godlovou brankou. Kladno následně vyhazuje.
     
    04:53
    Tečovaný kotouč po střele jednoho z Pardubických skončil v ochranné síti, čárový rozhodčí jednoznačně ukazuje, že se bude vhazovat po pravici Denise Godly.
     
    04:57
    Stěpan Zacharčuk vypustil po vyhraném buly bombu ze své hole, postrádalo to ale přesnost a opět zněl stadionem jenom plastový zvuk plexiskla.
     
    05:32
    Matej Paulovič nahazoval na zadní mantinel, kde byl jako první Zelingr. Díky tomu šli Rytíři do dalšího brejku a zakončovatelem byl Petr Vampola, jeho pokus z pravého kruhu vypadl Kantorovi do nebezpečné zóny, odkud ale uklízí kotouč obránci.
     
    06:24
    Mikuš z druhé vlny podpořil útok Dynama, střela z mezikruží ale byla hned zastavena blokujícím Zikmundem. Tlak Pardubic ale stále pokračuje a Kladno je ve velkém ohni.
     
    07:07
    Nakonec se po necelé minutě domácí zmocnili puku a uklidnili hru. Pardubice však vysunují forčeking a dělají v domácí rozehře velkou neplechu. Nyní to dopadlo zakázaným uvolněním.
     
    07:38
    Melka od mantinelu vytáhl hru na střed a pustil puk za sebe na Stacha, který pálil z vrcholku kruhů, avšak mimo dosah tří tyčí. Následoval rychlý útočný výpad hostí, pokus Kousala zblízka po pěkné individuální akci ale drží Godla na betonech a následuje komerční brejk.
     
    08:46
    Rolinek zkoušel před brankou tečovat střelu Hollanda od modré, kotouč ve vzduchu ale prakticky netrefil. Naopak se ocitl na zemi po souboji se Zelingrem, sudí ale jasně ukazuje, že vylučovat nebude.
     
    09:25
    Elitní pardubická formace mohla zajistit vedoucí gól! Vondrka se v pásmu dostal přes jediného napadajícího obránce, přeskočil Nashe a předkládal kotouč před prázdnou kasu pro Tybora. Staronovému Pardubákovi chybělo jenom pár centimetrů k tomu, aby na puk sáhl a zametl jej do branky!
     
    10:02
    Mandátova střela od modré propadla Godlovi pod lapačkou a jistý zákrok rozhodně slovenský mládežnický reprezentant nepředvedl. Pokus nakonec vyletěl mimo dosah tyčí, ale i tak to pocuchalo nervy domácím fanouškům.
     
    10:35
    Melka z levého kruhu rozhodl celou situaci řešit střelou na bližší tyč, Kantor ale nebezpečný projektil zlikvidoval lapačkou. V přerušení následovala ještě menší strkanice za brankou, čároví sudí ale rychle rozehnali možné problémy.
     
    11:03
    Vampola se rozhodl táhnout situaci přes střed plochy, kde měl tři obránce Dynama. Přes dva se dostal, třetím byl Jan Kolář, který nastavil Vampolovi tělo a nedovolil, aby přes něj odchovanec žďárského hokeje jakkoliv přešel.
     
    11:51
    Kaut vypravil puk z pásma bez nutnosti toho, aby se pískalo zakázané uvolnění. Pardubičtí se sice nedokázali kombinací propracovat před branku domácích, Kehar však poměrně nerozvážně napálil puk po zisku až na icing.
     
    12:31
    Ofsajd Dynama nařizuje druhou komerční přestávku v této záživné třetině.
     
    12:36
    Kotouč končí v ochranné síti nad Godlovou brankou, vhazovat se bude po jeho levé ruce. Po komerční přestávce se tak hrálo pouhopouhých pět sekund.
     
    12:59
    Další ofsajd Dynama, navíc braný jako úmyslný. V poslední době tak nevidíme moc pohybu a akce na ledě, zato přerušení je skutečně mnoho.
     
    13:24
    Austin poslal na branku Kantora další pěkný dáreček, jeho pumelici od modré pardubický gólman zastavuje, ale nepřerušuje, jenom rozehrává dále.
     
    14:27
    Elitní kladenský útok nyní zavřel hosty před jejich branku, respektive do rohu kluziště, kde se bojuje o puk. Petr Lacina ale pískat nebude, nechává hru maximálně plynout.
     
    15:03
    Pardubická obrana propadla v bránění u své kasy a Kladno to vykombinovalo do situace 3 na 2, kterou měl zakončoval Tomáš Redlich po křižné přihrávce na pravý kruh od Strnada. Redlichovi se však smůla neskutečně lepí na hůl a, jako v několika posledních zápasech, svoji šanci neproměnil, respektive napálil puk jenom do tyče!
     
    16:23
    Matěj Blümel zkusil z pravého kruhu vystřelit, nenahrával na střed pro Rolinka. Godla ale toto v pohodě lapil, raději však přerušil hru.
     
    16:42
    Na druhé straně však Pardubice také tlačí. První pardubický útok z toho ale nic nevymyslel, na druhou stranu šturmoval Melka, zezadu byl povalen na zem, píšťalka sudích zůstává němá.
     
    17:38
    Jágr vrátil puk o mantinel zpátky na Vampolu, který svedl několik těžkých soubojů za brankou a zase upadl na led, vylučovat se ale opět nebude. Mezitím Rytíři spáchali icing a na stadionu to opět vře.
     
    19:08
    Jsme v poslední minutě první třetiny a Michal Barinka je v přerušení pořádně v ráži. Godla vyjel z brankoviště a přikryl kotouč, Matej Paulovič jej ještě píchl do lapačky a Barinka za ním vyletěl ve snaze potrestat slovenského útočníka. Mezi oba kohouty, kteří už startovali do regulérní bitky, skočil čárový a zamezil potyčce.
     
    19:18
    Pardubická formace v čele s Vondrkou tlačila na kladenskou obranu, jenže nepřesností se sama vyhnala do středního pásma. Při následné snaze rychlého návratu spáchala icing a vhazovat se bude před Kantorovou brankou.
     
    19:54
    Poslední sekundy se dohrávají mimo kladenské pásmo, ještě nás čeká jedno vhazování. Brady Austin totiž přihrávku podél modré převzal již v postavení mimo hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Emotivní a dynamická první třetina je v Kladně odehrána a z obou stran byla vidět jistá opatrnost, alespoň v úvodu. Pak však začalo vládnout nasazení a rychlost na obou stranách, k čemuž se přidala i tvrdá hra v osobních soubojích. Za prvních 20 minut nebyl nicméně na trestné lavici jediný hráč. Šancí však bylo k vidění poměrně mnoho, na straně Kladna ale drží nulu Denis Godla, Pardubicím pomohla na začátku 16. minuty tyčka po zakončení Redlicha. Bezbrankový stav po dvaceti minutách je i tak spravedlivým, do Kladna se vrátíme za 15 minut!

    Střely na branku: 6 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Druhá třetina před vyprodaným stadionem začíná, úvodní buly jde pro domácí, kteří hned otevírají cestu do útočného pásma a tlačí se do prvních akcí. Úplně první má na starost mullet Ladislav Zikmund, jeho střela od modré však končí v náručí Kantora.
     
    20:20
    Zdráhalovi přepadl Zikmund přes hůl, rozhodčí to ale nevyhodnotil jako projev nedovolené aktivity a nechává pokračovat. Domácí ale stále drží útočné pásmo a snaží se najít cestu k další šanci či gólu.
     
    21:18
    Čisté zakázané uvolnění vytvořili Pardubičtí, poslali zkrátka puk podél mantinelu a nechali ho být. Proto domácí v tlaku před brankou Kantora zůstanou.
     
    21:32
    Těsný kladenský ofsajd znovu přerušuje poměrně líný vstup do druhé třetiny.
     
    21:32
    Víte, že... Jan Mandát skóroval pětkrát v posledních sedmi zápasech?
     
    21:52
    Štěpán Bláha loví puk zpod lavičky na střídačce, právě tam se puk po drobné teči pardubického obránce ocitl. Vhazovat se bude v útočném pásmu Pardubic a opět je to Kladno, kdo má lepší vstup do třetiny.
     
    22:11
    Pardubice po chybě kladenské obrany valily do brejku 2 na 1, který vedli Blümel s Paulovičem. Situaci ale notně překombinovali a zakončení Pauloviče z pravého kruhu již bylo hodně slabé. Díky tomu se však otevřel prostor pro kontrbrejk, který měl na starosti Jágr, jeho samostatný únik ale Kantor vyrážečkou chytá!
     
    23:36
    Strnad po levém křídle startoval do dalšího kladenského tažení, jeho střela z vrcholku kruhu byla sražena do ochranné sítě za pardubickou brankou.
     
    23:54
    A další přerušení. Těch už je snad více, než střel na branku za celý zápas. Rozhodně se nejedná o tu nejhezčí část zápasu, která byla za necelých 25 minut k vidění.
     
    24:14
    Rytíři mají k dispozici první přesilovou hru! Tomáš Voráček (PCE) skočil rozjetému Vampolovi pod nohy a za podrážení míří na trestnou. Zde se bude dívat na osmou nejlepší přesilovku TELH.
     
    24:38
    První sekundy oslabení však červenobílí výborně brání, Kladno se k ničemu nedostalo.
     
    25:06
    Harju společně se Zacharčukem vypravili puk až za Godlovu branku. Skoro minuta přesilové hry pryč a Rytíři v ní vůbec nic nepředvedli.
     
    25:42
    Strnad se nakonec na sílu dostal do útočného pásma a těžil z toho Brady Austin dvěma střelami od modré. Obě ale Kantora pořádně neohrozily a přesilová hra se domácím chýlí ke konci.
     
    26:39
    Icing Dynama přesunuje hru zpátky před pardubickou branku. Tentokrát oba týmy hrají už v plném počtu, tedy 5 na 5.
     
    26:59
    Machač s Hovorkou tlačili tělem hru dopředu, hosté však byli v momentální situaci v početní výhodě a přes tři hráče se dva Kladenští zkrátka neprotlačili.
     
    27:42
    Denis Godla nyní zachránil Kladenské od inkasování! Střela Poulíčka od mantinelu propadla právě Godlovi mezi betony a puk si to už mířil k brankové čáře. Godla ale rychle zaregistroval, že puk nemá pod sebou a bleskovým skokem dostal puk pod svou výstroj.
     
    27:55
    Vampola se dobře vrátil, aby získal puk a jenom pár sekund poté svedl tvrdý souboj s Poulíčkem. Dopadlo to nicméně tak, že oba od sebe odlétli a pokračovali ve hře. Mezitím se ale ke střele dostal Mandát, švihem ale branku přestřelil.
     
    28:48
    Stěpan Zacharčuk poměrně nevybíravě sestřelil Machače v kladenském pásmu. Hra je přerušena a řeší se, co vlastně vůbec bude následovat.
     
    28:48
    Machač za pomoci masérů míří na střídačku a David Čermák, trenér Kladna, reklamuje zásah do hlavy, a tudíž žádal vyšší trest. Vyloučení ale nepřijde a hraje se dále 5 na 5, i se Zacharčukem v pardubické sestavě.
     
    29:24
    Antonín Melka (KLA) vysekl za soupeřovou brankou hokejku jednomu z Pardubických z ruky a za sekání míří na trestnou lavici. Tentokrát tak uvidíme druhou nejhorší přesilovku ligy.
     
    29:45
    Kousal střílel Tyborovi na teč, Tybor ale puk nezasáhl. Kladno následně vyhazuje, Tybor s bolestivou grimasou míří na střídačku.
     
    30:24
    Redlich jakožto nová krev vyhazuje kotouč opět k brance Pardubic. Ani Dynamo tak nepředvádí nic extra a Kladno se bez problémů brání.
     
    31:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kladenští sice své oslabení přečkali, další momenty již nikoliv a Dynamo jde do důležitého vedení! Tlak po nástupu Melky na led pokračoval, Matej Paulovič podržel na levém kruhu kotouč, následně jej krosem nahrál na volného MARTINA LÁTALA, který dorazil puk do odkryté části branky v momentě, kdy byl Godla vysoko z brankoviště – 0:1! Asistence: Matej Paulovič.
    31:30 Martin LÁTAL - 0:1
     
    32:29
    Komerční přestávka jistě zklidní velké emoce, po nutném přerušení se rozehraje další kladenská přesilovka. Martin Látal (PCE) poslal k zemi Redlicha a za podrážení dostává menší trest.
     
    32:32
    Vyhrané buly hostujícím týmem znamená, že Pardubice vyhazují kotouč až za Godlovu kasu a domácí se musí snažit pěkně od začátku.
     
    33:03
    Jágr neudržel útočné pásmo a Zacharčuk toho bleskově využil na výpad. Sice nedošlo k žádné střele ani náznaku, cenné vteřiny pro Dynamo však ubíhají.
     
    33:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kladno se potápí ve vlastní přesilovce. Právě Zacharčukova práce přinesla velkou výhodu pro Dynamo, Poulíček kotouč od ruského obránce převzal a zajel s ním do protějšího rohu kluziště. Za brankou Godly se ale nabídl JOHAN HARJU, švédský šikula z otočky překvapil domácí obranu a celou akci zakončil přesnou střelou k tyči – 0:2! Asistence: Patrik Poulíček.
    33:39 Johan HARJU - 0:2
     
    34:55
    Dynamo je tak rázem v pozici, která mu maximálně vyhovuje. Kladno se snaží, bojuje v útočném pásmu, ale začíná to mírně přecházet do křeče. Času na snížení a drama je sice ještě dost, ale pro Rytíře bude ubíhat moc rychle.
     
    35:35
    Zikmund nahrával na svého spoluhráče, kotouč ale vystihl Vondrka, který udělal neplechu v útoku a pustil puk pro Kousala, jehož střela končí na Godlovi.
     
    35:58
    Startující potyčku u pardubické střídačky přerušují čároví sudí, všem aktérům domlouvají a upozorňují, že příště už to bude za trestné minuty.
     
    36:47
    Machač za brankou Kantora neurval puk pro své barvy, Východočeši se hladce dostali do útočného pásma a pokračují ve zlepšeném projevu při dvougólovém vedení.
     
    37:35
    David Stach mohl snížit, ale neuspěl! Kladenští to vykombinovali v pásmu na pár metrech a Stach byl u levé tyče naprosto volný. Kantora si následně zkusil rozhýbat a zakončit, přes beton ale puk neprotlačil!
     
    38:08
    Zikmundovo nahození nakonec nezamířilo do sítě nad branku hostí, proto mohou Kladenští znovu útočit. Je to ale takové platonické, bez nějakého skutečného náporu na branku.
     
    38:58
    Už jsme v samotném závěru druhé třetiny. Jeden z hráčů Kladna nemá k dispozici hokejku, Dynamo toho využívá a tahá čas v útočném pásmu.
     
    39:32
    Pardubice se dočkaly, vyhazují vidlemi puk do útočného pásma a vypadá to, že žádný další gól již nepadne.
     
    39:59
    Druhou periodu uzavřel povedeným pokusem od modré Michal Barinka, Kantor lapačkou chytá a do konce třetiny zbývají jenom tři desetiny sekundy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    O něco méně kvalitnější druhá třetina jest minulostí a Dynamo má blízko v důležitém zápase ke třem bodům. Střelecky bylo sice aktivnější Kladno, šancí ale přibývalo spíše na straně Pardubic, které se navíc dostaly do vedení v čase 31:30 po zakončené kombinaci z hole Martina Látala. Kladno sice dostalo o minutu později přesilovku, právě v ní ale kasírovalo podruhé, střelcem byl v tomto případě Johan Harju. Pardubice jsou na koni a jdou si pro důležité tři body, dotáhnou to do vítězného konce?

    Střely na branku: 16 – 15 (10 – 8)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Začíná třetí třetina, ve které musí Kladno hodně zabrat, aby zdramatizovalo zápas. Hned to na sebe vzal Jaromír Jágr, z otočky však vyslal poměrně slabou střelu, kterou Kantor s přehledem pokryl.
     
    40:53
    Poulíček přehrál na Koláře, který nakonec nic nevymýšlel a z útočné modré poslal kotouč za branku Godly.
     
    41:21
    Mandátovi střídali kolegové, proto to musel jihlavský odchovanec vzít na sebe a vystřelit přes beky, jeho pokus byl opět sražen do ochranné sítě.
     
    41:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nešťastný zákrok Godly značí vedení Dynama o tři branky a nyní už to tak mají domácí velice těžké! Martin Látal vracel kotouč zpoza branky na modrou čáru, odkud vystřelil JURAJ MIKUŠ. Zprvu to vypadalo, že se zákrokem nebude mít Godla absolutně žádný problém, nakonec si však puk srazil sám do kasy a tenhle gól si tak za rámeček nedá – 0:3! Asistence: Martin Látal, Denis Kusý.
    41:34 Juraj MIKUŠ - 0:3
     
    42:14
    Kladnu nenahrávají ani ostatní výsledky jeho konkurentů. Vítkovice vyhrály doma nad Plzní 3:1 a Litvínov hraje v Hradci nerozhodně 4:4.
     
    42:34
    Od zadního mantinelu se puk nepříjemně odrazil do brankoviště za Kantora, nebyl tam však nikdo, kdo by mohl jakkoliv dorazit kotouč do odkryté části branky.
     
    43:24
    Ofsajd domácích přerušuje jejich útočné tažení. Zatím to nevypadá, že by Kladno zvládlo udělat velký comeback, stačí však dva slepené góly a jak to může vypadat.
     
    43:59
    Poulíček po zisku kotouče zkusil zakončit celou akci sám, střelou z pravého kruhu však trefil jenom brusle Barinky, který si připíše do Radegast Indexu jeden bod.
     
    44:56
    Marek Hovorka křížem nahrál na Machače, který od mantinelu prostě napálil puk na kasu, těžký zákrok ale Kantor zvládl a připsal si 18. zásah v dnešním zápase.
     
    45:40
    Jakub Strnad (KLA) to pro domácí komplikuje ještě více. V pádu zasáhl obránce Dynama Zacharčuka do obličeje holí, za což nemůže dostat nic jiného než dvě trestné minuty.
     
    45:49
    První buly v přesilové hře však vyhrává Kladno, které posílá kotouč co nejdále ze své nebezpečné zóny.
     
    46:18
    Stěpan Zacharčuk vyslal na branku ládovačku z ruského děla, jehož kouli zastavil Denis Godla. K tomu samozřejmě přerušil hru, proto se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    46:46
    Hra se vysunuje do středního pásma a Kladno střídá. Barinka ve snaze vyhodit poslal kotouč vysokým obloukem na pardubickou střídačku.
     
    47:26
    Godla poněkud zvláštním způsobem posílá kotouč do ochranné sítě. Opět se tak přerušuje a vhazuje se po pravici slovenského gólmana.
     
    47:41
    Strnad už naskakuje na led, tím pádem Kladno momenty v oslabení přečkalo a může zavelet do závěrečného náporu.
     
    47:51
    K tomu by jim možná mohla pomoci přesilovka. Dynamo špatně střídalo, menší trest za střídačku tak odsedí Denis Kusý (PCE). Přesilová hra se rozehraje po komerční přestávce.
     
    48:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Z přesilovky je pryč 25 sekund a Kladno prolomilo gólové mlčení v zápase! Brady Austin si od modré vyjel hlouběji do útočného pásma a vystřelil puk do klubka těl v předbrankovém prostoru Dynama. Kantor zřejmě puk vyrazil vyrážečkou, ale přímo k LADISLAVU ZIKMUNDOVI, který v pádu zametl puk do prázdné branky a ještě to může být drama – 1:3! Asistence: Brady Austin.
    48:16 Ladislav ZIKMUND - 1:3
     
    48:57
    Kladno rázem ožilo a Dynamo je pod tlakem. Dokonce muselo vyhodit na zakázané uvolnění. Probudil se i napěchovaný kladenský zimák, rozhodně to bude zajímavých 11 minut.
     
    49:20
    Kehar se uvolnil a zkoušel zamést puk na zadní tyč, přihrávka k němu napříč brankovištěm ale neprošla.
     
    49:41
    Snahu Poldovky však kazí Patrik Machač (KLA). V obranném pásmu trefil hokejkou do obličeje Svačinu, což neušlo sudímu Lacinovi. Machač tak dostává dvě minuty.
     
    49:52
    Zacharčukovu střelu likviduje Godla a hned poslal kolegy dopředu. Ti ale nic nevymysleli a vrací se ve čtyřech zpátky do obranného bloku.
     
    50:35
    Přes Austina Kladno vyhazuje, respektive šetří čas. Pardubicím se tato přesilovka rozhodně nedaří.
     
    51:15
    Mandát se vymotal na pravém kruhu v pásmu a střílel krosem na delší tyč, jeho pokus nicméně mířil vedle levé tyče. Dynamo nicméně pokračuje v tlaku.
     
    51:35
    Robert Kousal se dostal k puku po přihrávce od modré a z vrcholku pravého kruhu vystřelil. Jeho pokus vypadal, že zapadl do branky, nakonec je z toho jenom tyčka a oproti prvním plánům se video zkoumat nebude!
     
    52:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice si berou zpátky třígólový trhák a Kladno už musí hrát vabank! Martin Látal podél mantinelu zpoza branky vybídl ke střele VLADIMÍRA SVAČINU, který čistým průstřelem na bližší tyči z kruhu překonal Godlu, gólman Kladna navíc promáchl – 1:4! Asistence: Martin Látal.
    52:24 Vladimír SVAČINA - 1:4
     
    52:50
    Následuje komerční přestávka, zřejmě poslední v tomto zápase.
     
    54:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jak zní jeden z kladenských chorálů: „Kladno se nevzdává!“, tak to je realitou druhého gólu a snížení na dvougólový rozdíl. Ladislav Zikmund vybojoval puk u mantinelu a poslal jej z ostrého úhlu na branku. Tam JAROMÍR JÁGR v zápasnickém souboji na sílu přetlačil kapitána Dynama, Jana Koláře a z hranice brankoviště zametl kotouč za Kantorova záda – 2:4! Asistence: Ladislav Zikmund.
    54:13 Jaromír JÁGR - 2:4
     
    55:03
    Vstupujeme do poslední pětiminutovky třetí třetiny. Otevřel jí Strnad střelou z levého kruhu, ta však byla zablokována a bude se vhazovat před brankou Pardubic.
     
    55:35
    Hra je vykázána do středního pásma, sudí Hodek už měl dost koukání se na bitvu u mantinelu, za viníka hromady označil kladenského hráče a všechno bylo vyřešeno.
     
    56:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní je už hotovo a Pardubice si jdou pro tři body! Absolutní hra na útok Kladnu nevychází, vznikl tak brejk Dynama, Kousal po levém křídle zavezl puk do pásma, pustil jej pod sebe na RADOSLAVA TYBORA, který prostřelil Godlu. Slovenský gólman však do zápasu nastupoval nedoléčen a na jeho zákroku se to teď podepsalo. Godla zůstává ležet na ledě v bolestech a zajisté dnes nedochytá – 2:5! Asistence: Robert Kousal.
    56:13 Radoslav TYBOR - 2:5
     
    56:13
    Avizované střídání je skutečností. Do samotného závěru zápasu nastupuje Lukáš Cikánek.
     
    58:10
    Zápas se skutečně jenom dohrává. Pardubičtí si nyní dali takové bago v útočném pásmu, které končí střelou Mandáta, Cikánek bez problémů vyráží.
     
    58:45
    V pardubickém kotli se již slaví, Kladno se však snaží ještě o čestný zásah.
     
    59:23
    Hostům se už ani nechce moc útočit, spíše si jenom tak nahrávají puk. Přecijen však přijde ještě jedno přerušení, neboť je pískán ofsajd Dynama.
     
    Konec zápasu.
     
    Z částí vyprodaného kladenského stadionu se ozývá pískot, Pardubice ve veledůležitém zápase slaví výhru 5:2! Třetí třetinu hosté zahájili s přehledem, už po 94 sekundách se prosadil Juraj Mikuš. Kladno bojovalo, snížilo díky Ladislavu Zikmundovi v přesilové hře na začátku 49. minuty. Zbylou pasáž však Dynamo vyhrálo 2:1, na gól Svačiny sice ještě reagoval v čase 54:13 Jaromír Jágr, definitivní podobu výsledku ale dal o dvě minuty později Radoslav Tybor.

    Kladno tak padá po tomto zápase na poslední místo tabulky a jeho krize je již hodně velká. Navíc mu ani nepomohly výsledky z ostatních stadionů, neboť Vítkovice vyhrály nad Plzní a Litvínov obral o dva body Hradec. Nyní tak mají Rytíři ze 14. místa dvoubodovou ztrátu na Vervu, která má navíc zápas k dobru. Závěr základní části tak bude velice výživný a může se také stát, že v posledním kole to bude mezi Kladnem a Litvínovem přímý souboj na život a smrt.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 200 diváků.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný víkend, odpočiňte si od pracovních starostí a budu se někdy příště u hokejové extraligy znovu těšit napočtenou! (20:44:30)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin), 55. Jágr (Zikmund) – 32. Látal (Paulovič), 34. Harju (Poulíček), 42. Mikuš (Látal, Kusý), 53. Svačina (Látal), 57. Tybor (R. Kousal)


    Rytíři Kladno: Godla (57. Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Melka – Hovorka, T. Kaut, Hajný – Š. Bláha.
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Oliva – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5 200
    thejrc.org