Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
konec
Rytíři Kladno
2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.02.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:13 Radoslav TYBOR - 2:5
     
    56:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní je už hotovo a Pardubice si jdou pro tři body! Absolutní hra na útok Kladnu nevychází, vznikl tak brejk Dynama, Kousal po levém křídle zavezl puk do pásma, pustil jej pod sebe na RADOSLAVA TYBORA, který prostřelil Godlu. Slovenský gólman však do zápasu nastupoval nedoléčen a na jeho zákroku se to teď podepsalo. Godla zůstává ležet na ledě v bolestech a zajisté dnes nedochytá – 2:5! Asistence: Robert Kousal.
    54:13 Jaromír JÁGR - 2:4
     
    54:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jak zní jeden z kladenských chorálů: „Kladno se nevzdává!“, tak to je realitou druhého gólu a snížení na dvougólový rozdíl. Ladislav Zikmund vybojoval puk u mantinelu a poslal jej z ostrého úhlu na branku. Tam JAROMÍR JÁGR v zápasnickém souboji na sílu přetlačil kapitána Dynama, Jana Koláře a z hranice brankoviště zametl kotouč za Kantorova záda – 2:4! Asistence: Ladislav Zikmund.
    52:24 Vladimír SVAČINA - 1:4
     
    52:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice si berou zpátky třígólový trhák a Kladno už musí hrát vabank! Martin Látal podél mantinelu zpoza branky vybídl ke střele VLADIMÍRA SVAČINU, který čistým průstřelem na bližší tyči z kruhu překonal Godlu, gólman Kladna navíc promáchl – 1:4! Asistence: Martin Látal.
    48:16 Ladislav ZIKMUND - 1:3
     
    48:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Z přesilovky je pryč 25 sekund a Kladno prolomilo gólové mlčení v zápase! Brady Austin si od modré vyjel hlouběji do útočného pásma a vystřelil puk do klubka těl v předbrankovém prostoru Dynama. Kantor zřejmě puk vyrazil vyrážečkou, ale přímo k LADISLAVU ZIKMUNDOVI, který v pádu zametl puk do prázdné branky a ještě to může být drama – 1:3! Asistence: Brady Austin.
    41:34 Juraj MIKUŠ - 0:3
     
    41:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nešťastný zákrok Godly značí vedení Dynama o tři branky a nyní už to tak mají domácí velice těžké! Martin Látal vracel kotouč zpoza branky na modrou čáru, odkud vystřelil JURAJ MIKUŠ. Zprvu to vypadalo, že se zákrokem nebude mít Godla absolutně žádný problém, nakonec si však puk srazil sám do kasy a tenhle gól si tak za rámeček nedá – 0:3! Asistence: Martin Látal, Denis Kusý.
    33:39 Johan HARJU - 0:2
     
    33:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kladno se potápí ve vlastní přesilovce. Právě Zacharčukova práce přinesla velkou výhodu pro Dynamo, Poulíček kotouč od ruského obránce převzal a zajel s ním do protějšího rohu kluziště. Za brankou Godly se ale nabídl JOHAN HARJU, švédský šikula z otočky překvapil domácí obranu a celou akci zakončil přesnou střelou k tyči – 0:2! Asistence: Patrik Poulíček.
    31:30 Martin LÁTAL - 0:1
     
    31:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kladenští sice své oslabení přečkali, další momenty již nikoliv a Dynamo jde do důležitého vedení! Tlak po nástupu Melky na led pokračoval, Matej Paulovič podržel na levém kruhu kotouč, následně jej krosem nahrál na volného MARTINA LÁTALA, který dorazil puk do odkryté části branky v momentě, kdy byl Godla vysoko z brankoviště – 0:1! Asistence: Matej Paulovič.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin), 55. Jágr (Zikmund) – 32. Látal (Paulovič), 34. Harju (Poulíček), 42. Mikuš (Látal, Kusý), 53. Svačina (Látal), 57. Tybor (R. Kousal)


    Rytíři Kladno: Godla (57. Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Melka – Hovorka, T. Kaut, Hajný – Š. Bláha.
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Oliva – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5 200
    thejrc.org