Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
po s.n. (0:3)
Mountfield HK
4:5 (3:1, 0:1, 1:2 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 21.02.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Viktor HÜBL - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov. Hosté se prosadili hned třikrát, trefili se postupně Hübl, Lukeš a Jarůšek. Z domácích neuspěl žádný střelec. Jako autor vítězné trefy je označen VIKTOR HÜBL. Bod navíc tak berou Severočeši.
    44:55 Richard JARŮŠEK - 4:4
     
    44:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Samson Mahbod obral o kotouč jednoho ze svých protihráčů a předložil jej před branku RICHARDU JARŮŠKOVI, který se dnes prosazuje již podruhé – 4:4. Začínáme od začátku! Asistence: Samson Mahbod, Martin Hanzl.
    42:45 Samson MAHBOD - 4:3
     
    42:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to byla hodně rychle využitá přesilová hra. Po patnácti vteřinách se z levé strany krásným golfákem prosazuje SAMSON MAHBOD, pro něhož vybojoval kotouč Martin Hanzl. Asistence: Martin Hanzl, Jan Ščotka.
    40:30 Jordann PERRET - 4:2
     
    40:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale vyrovnání nepřichází, naopak! Aleš Jergl prostrčil kotouč na Kevina Klímu jenž pokračoval v akci a nádherně předložil herní předmět JORDANNU PERRETOVI před naprosto prázdnou branku hostů. Každý hráč ze třetí formace Mountfieldu se již dnes prosadil. Asistence: Kevin Klíma, Aleš Jergl.
    39:40 Tomáš POSPÍŠIL - 3:2
     
    39:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté dvacet vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky snižují na rozdíl jediné branky. Mazanec vyrazil tečovanou střelu Michala Moravčíka před úplně volného TOMÁŠE POSPÍŠILA, jenž neměl problém zasunout – 2:3 z pohledu Chemiků. Asistence: František Lukeš, Michal Moravčík.
    16:48 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    16:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera! Rychlý přechod do útočného pásma se povedl dvojici Aleš Jergl a KEVIN KLÍMA. První jmenovaný pak krásně z pravé strany poslal puk na syna Petra Klímy, a ten zvyšuje na 3:1. Asistence: Aleš Jergl.
    08:03 Richard JARŮŠEK - 2:1
     
    08:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici snižují na 1:2 a prosazuje se nejproduktivnější hráč. Filip Helt v přečíslení dvou proti jednomu krásně nahrál RICHARDU JARŮŠKOVI, a ten střelou do protipohybu vrací Litvínov do zápasu. Marek Mazanec byl bez šance. Asistence: Filip Helt, Martin Hanzl.
    04:02 Aleš JERGL - 2:0
     
    04:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je to již o dva góly! Oscar Eklund dostal puk na modrou čáru a hned ho poslal na bránu. Střelu švédského zadáka tečoval ALEŠ JERGL, který využívá hned první přesilovku svého týmu a domácí vedou již 2:0! Asistence: Oscar Eklund, Lukáš Cingel.
    02:13 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    02:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi jdou do vedení! Pěkná kombinace Patrika Miškáře a LUKÁŠ CINGELA končí brankou, na levé straně přistrčil první jmenovaný kotouč slovenskému hokejistovi, a ten krásnou střelou na zadní tyč překonal Jaroslava Januse. Asistence: Patrik Miškář.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 3. Cingel (Miškář), 5. Jergl (Eklund, Cingel), 17. Klíma (Jergl), 41. Perret (Klíma, Jergl) – 9. Jarůšek (Helt, M. Hanzl), 40. Pospíšil (F. Lukeš, Moravčík), 43. Mahbod (M. Hanzl, Ščotka), 45. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), rozh. náj. V. Hübl

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Viktor Hübl (LIT)
    0:1   Radek Smoleňák (HKM)
    2. série:
    0:1   Tomáš Pospíšil (LIT)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    3. série:
    0:2   František Lukeš (LIT)
    0:2   Lukáš Cingel (HKM)
    4. série:
    0:3   Richard Jarůšek (LIT)


    Mountfield HK: Mazanec (s.n. Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Orsava, Lev, Žejdl – Jergl, Klíma, Perret – R. Pavlík, Koukal, Miškář.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Štich (A), Ščotka (A), Kudla, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), F. Lukeš – Pospíšil, Gerhát, Válek – Helt, Jurčík, Trávníček.

    Rozhodčí: Obadal, Stano – Lučan, Špůr

    Diváci: 5006
    thejrc.org