Manchester Utd. – Watford 3:0 (kon.) | Wolverhampton – Norwich 3:0 (kon.) | Arsenal – Everton 3:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:2 (2:2)
Everton FC
Neděle 23.02.2020, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Arsenalu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Arsenalu se povedl vstup do druhého poločasu, hned v první minutě se dostal zpět do vedení, což vydrželo až do poslední vteřiny. Everton si sice vypracoval několik slibných šancí, avšak velkou roli hrál domácí brankář Lenko, jenž výrazně podržel svůj celek. Dnešní duel tedy nabídl hned pět branek, což se muselo líbit! (19:26:40)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává André Gomes (Everton FC).
     
    90+4
    Everton si dokonce vybojoval rohový kop, který málem přinesl vyrovnání. Jednalo se o rozehrávku po zemi, načež do vápna přeci jenom přiletěl centr, po kterém hlavičkoval kousek vedle Calvert-Lewin.
     
    90+3
    Směrem k pokutovému území si to namířil Baines, který navíc prohodil nahrávku na kolegu Richarlisona, jehož následná nabídka trefila obětavého protihráče.
     
    90+1
    Menší zdravotní problémy měl domácí brankář Leno, který by ale měl pokračovat ve hře. Arsenal totiž střídat už nebude, i tak je domácí brankář v pořádku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí jsou v posledních minutách aktivnějším týmem. Zcela určitě ale musíme počítat s nastavením.
    88. Nketiah trefil břevno.
     
    88
    Nketiah ale mohl tyto slova vyvrátit! Sám se totiž dostal zpět k míči, který chytře zakroutil směrem k zadní tyči, balón však orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     
    87
    Nketiah je ve druhém dějství celkem dost nevýrazný, tentokráte navíc prohrál další hlavičkový souboj. Po něm se míč snesl k Pickfordovi, který ihned rozehrál.
     
    86
    Leno měl další velice pohodovou práci, centrovaná nabídka se mu totiž snesla přímo do rukavic. Domácí brankář posléze sám roztáhl hru na volného Mustafiho.
     
    82
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Moise Kean.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Matteo Guendouzi.
     
    81
    Na opačné straně se Richarlison dostal až do pokutového území, kde střílenou nabídkou zkoušel oslovit Calverta-Lewina, který v tísni tečoval míč výrazně vedle.
     
    80
    Arsenal velice přesně kombinoval kousek od středového kruhu, což mu jednoznačně vyhovuje. Nakonec to Bellerín zkoušel na Pépého, což ale vůbec nevyšlo.
     
    79
    Richarlison se v pádu přeci jenom dostal ke střele, avšak brankář Leno mu velice dobře zmenšil střelecký úhel. Everton opět zahrozil, avšak vyrovnat se mu nepovedlo.
     
    78
    Už to vypadalo, že se domácí Aubameyang rychlostně vyrovná Sidibému, nicméně hostující obránce využil špatného zpracování, načež odehrál balón do bezpečí.
     
    77
    Mezitím přišla na řadu rozehrávka od hostující branky, přičemž Pickford zkoušel na opačné straně najít Richarlisona, avšak mnohem důraznější byl Mustafi.

    David Suchý

    Branky: 27. Nketiah (Saka), 33. Aubameyang (David Luiz), 46. Aubameyang (Pépé) – 1. Calvert-Lewin, 45+4. Richarlison (Y. Mina)

    Karty:   31. Schneiderlin (EVE), 45+1. Richarlison (EVE), 73. G. Sigurdsson (EVE), 90+4. A. Gomes (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:11.
    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Mustafi, David Luiz, Kolašinac (18. Saka) – D. Ceballos (76. Torreira), Xhaka – Pépé, Özil (82. Guendouzi), Aubameyang (C) – Nketiah.
    Náhradníci: E. Martínez – Guendouzi, Nelson, Papastathopoulos, Torreira, Saka, A. Lacazette.

    Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, Y. Mina, Baines (C) – G. Sigurdsson, Schneiderlin (59. A. Gomes), Delph (82. Kean), Iwobi (60. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Stekelenburg – Bernard, Coleman, Davies, A. Gomes, Kean, M. Keane.

    Rozhodčí: Attwell – Nunn, Long
    ocianews.com