Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.) | Burnley – Bournemouth 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Brighton 1:1 (kon.) | Southampton – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:1 (1:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 22.02.2020, 13:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (15:30:52)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:0. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:13.
     
    Je konec, Chelsea i podruhé v sezoně zvládá utkání s Tottenhamem, který tentokráte poráží 2:1! Svěřenci Franka Lamparda dnes uspěli zaslouženě, po většinu hrací doby byli lepším týmem. V patnácté minutě je poslal do vedení Olivier Giroud, do přestávky mohli Blues svůj náskok ještě několikrát navýšit, ale nepovedlo se. Krátce po přestávce už byli domácí úspěšní, za Llorisova záda dopravil míč Marcos Alonso. Vše nasvědčovalo tomu, že Chelsea čeká poklidná cesta ke třem bodům, krátce před koncem základní hrací doby si ale smolný vlastní gól dal Antonio Rüdiger. Vyrovnat už Spurs nedokázali, jejich soupeř si tak upevnil čtvrtou pozici, naopak Tottenham se musí strachovat o páté místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Giovani Lo Celso se pokusil načechrat centr pro Deleho Alliho, balonu ale dodal až příliš razance a dopravil jej pouze do míst, kde číhal Willy Caballero.
     
    90+2
    Domácí zatím zachovávají klid, snížení soupeře je nerozhodilo. Blues se zhruba minutu drželi s míčem na útočné polovině, Willian byl nakonec chycen v ofsajdu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty. Dočkají se svěřenci trenéra Mourinha vyrovnání?
     
    90
    Okamžitou odpověď měl připravenou Willian. Brazilský šikula se vydal do rychlého úniku, na jehož konci předvedl dobrý obranný zákrok Jan Vertonghen.
    89. Antonio RÜDIGER - 2:1
     
    89
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr utkání právě dostává úplně novou zápletku, protože Kohouti snižují na rozdíl jediné trefy. Jednalo se o hodně šťastnou branku, Érik Lamela vyslal nepovedenou střelu, kterou přesně do protipohybu marně se natahující Caballera tečoval ANTONIO RÜDIGER.
     
    89
    Po přihrávce od Winkse se k centru odhodlal Serge Aurier. Balon byl lehce tečován Alonsem a v šestnáctce zapadl přesně do náruče Willyho Caballera.
     
    88
    Domácí zvládají závěr utkání velice dobře. Už působí hodně zataženým dojmem, vyloženě si hlídají dvoubrankového vedení, ale marné Kohouty k ničemu nepouštějí.
     
    87
    Lucas Moura dlouho váhal s přihrávkou, protože mu nikdo z kolegů nenabíhal. Brazilský rychlík to musel vzít na sebe, před vápnem si na něj počíhal Rüdiger.
     
    86
    Až nyní se Mourinhova družina usadila na obranné polovině Chelsea. Lo Celso vymyslel zajímavou kolmici pro Daviese, se kterým se ukázkově vrátil James.
     
    85
    Giovani Lo Celso dnes už rozdal několik tvrdších zákroků a možná právě proto si na něj nyní ve středu pole počíhal Tammy Abraham, který vyvázl bez karty.
     
    84
    Lucas Moura měl vedle sebe sprintujícího Bena Daviese, pouze ale podtrhl dnešní ofenzivní trápení hostí a svému kolegovi poslal balon pouze na paty.
     
    83
    Střídající hráči Chelsea určitě oživili hru svého týmu. Willian s Abrahamem aktivně napadají rozehrávku Tottenhamu, s jehož nadějemi na dobrý výsledek to vypadá už hodně bledě.
    82. Llorise proti Alonsově přímému kopu podrželo břevno.
     
    82
    Teď stáli při hostech všichni svatí! Standardní situaci Blues rozehrál Marcos Alonso, jenž potvrdil své fantastické střelecké schopnosti a orazítkoval horní tyč.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Giroud, 48. M. Alonso (Barkley) – 89. Rüdiger (vla.)

    Karty:   65. Christensen (CHE) – 23. Winks (TOT), 81. Lo Celso (TOT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:0. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:13.
    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – R. James, Kovačić, Jorginho, M. Alonso – Barkley (77. Willian), Mount – Giroud (71. T. Abraham).
    Náhradníci: Arrizabalaga – K. Zouma, Emerson, Gilmour, Loftus-Cheek, Willian, T. Abraham.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld (78. Aurier), D. Sánchez, Vertonghen – Tanganga, NDombèlé (63. Lamela), Winks, Lo Celso, B. Davies – Bergwijn (78. Alli), Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Aurier, Lamela, Dier, R. Sessegnon, Alli, G. Fernandes.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett

    Diváci: 40 608
    ocianews.com