Marseille – Nantes 1:3 (kon.) | Angers – Montpellier 1:0 (kon.) | Dijon – Monaco 1:1 (kon.)
Lille – Toulouse 3:0 (kon.) | Štrasburk – Amiens 0:0 (kon.)
konec
RC Štrasburk
0:0 (0:0)
Amiens SC
Sobota 22.02.2020, 20:00 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 26. kola francouzské Ligue 1 mezi Štraburkem a Amiens, v němž jsme marně čekali na gól. Zápas ani moc zajímavých situací nenabídl. Domácí měli více ze hry, jenže přes dobře zorganizovanou defenzivu soupeře se mu dlouho nedařilo projít. Až v závěru střetnutí se začali objevovat první okénka, Ludovic Ajorque ve velké šanci promáchl, v nastavení pak zakončení Djikua skvělým způsobem zastavil Gurtner. Domácí se díky získanému bodu vyhoupli na šestou pozici před Lyon a Montpellier, fotbalisté Amiens se přiblížili sedmnáctému Nimes na rozdíl pěti bodů.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:57:17)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:23.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Gurtner skvělým způsobem vyrazil střelu Djikua
     
    90+3
    Régis Gurtner právě chytil Amiens bod! Gólman předvedl fantatsický zákrok, když pravou rukou vytáhl parádní zakončení Djikuovo zakončení přes nohu.
     
    90+2
    Domácí se snaží ze všech sil, jenže projít přes početnou hradbu soupeře není vůbec jednoduché. Nepodařilo se to ani Mothibovi, jenž neuspěl proti Blinovi.
     
    90+1
    Ibrahima Sissoko zvítězil v hlavičkovém souboji nad Oterem. Vzápětí na pravé lajně našel nikým nepokrytého Mothibu. Jihoafričana zradilo zpracování, s balónem skončil mimo hrací plochu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Nedovoleného zákroku se dopustil Calabresi. Exekuce přímého kopu se chopil Adrien Thomasson, Stefan Mitrović hlavičkoval těsně nad.
    88. Ajorque v tutovce úplně minul balón
     
    88
    Stadiónem to smutně zašumělo, Ludovica Ajorqueho dělily od rozhodnutí centrimetry! Z pravé strany skvěle odcentroval Simakan, jenže forvarda rozhodil skluzující obránce, v tutovce úplně minul balón!
     
    87
    Moc velké sousto si na sebe vzal Ibrahima Sissoko. Sám se vydal do trojice protihráčů, nad jeho síly byl až ten třetí, Arturo Calabresi.
     
    87
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Dimitri Liénard.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Mohamed Simakan (RC Štrasburk).
     
    85
    Sehrou Guirassy, avšak nejednalo se o faul, Stefan Mitrović si počínal v rámci pravidel. Po chvilkové domlce znovu kombinují hráči v modrém.
     
    84
    Zunguovi se centr vůbec nepovedl, ale chytl tak divnou trajektorii, že málem zaplul do Selsovy svatyně. Belgický gólman vyskakoval marně, k jeho štěstí míč proletěl těsně nad břevnem.
     
    83
    Hosté se zatáhli více do defenzivy, s remízou viditelně jsou spokojeni. Naopak Štraburk začíná více útočit. Podaří se mu vstřelit kýžený gól?
     
    82
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Alexis Blin.
     
    81
    Utkání se přehouplo do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Stále marně čekáme na první gól a dá se říci, že k vidění doposud nebyla jediná gólovka.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   16. Sissoko (SSG), 86. Simakan (SSG) – 19. Opoku (AMI), 28. Zungu (AMI), 51. Chedjou (AMI), 53. Aleesami (AMI), 64. Diabaté (AMI), 80. Monconduit (AMI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:23.
    RC Štrasburk: Sels – Simakan, L. Koné, S. Mitrović, Lala – Bellegarde (76. Mothiba), Sissoko – Waris (87. Liénard), Thomasson, Zohi (69. Djiku) – Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Aaneba, Carole, Djiku, Lebeau, Liénard, Mothiba.

    Amiens SC: Gurtner – Calabresi, Opoku, Chedjou, Dibassy (39. Aleesami) – Zungu, Monconduit (82. Blin) – Otero, G. Kakuta, Diabaté (68. Cornette) – Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Aleesami, Blin, Cornette, Jallet, Mou. Konaté, Mbenza.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Courbet
    ocianews.com