Carolina – NY Rangers 2:5 (kon.) | NY Islanders – Detroit 4:1 (kon.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Dallas – St. Louis 1:5 (kon.) | Edmonton – Minnesota 3:5 (kon.) | Calgary – Boston 3:4 (kon.)
Anaheim – Colorado 0:1 (kon.) | New Jersey – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Buffalo 2:5 (kon.)
konec
New York Islanders
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Detroit Red Wings
Sobota 22.02.2020, 02:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji vám krásný vstup do sobotního dne a u dalších online přenosů se s vámi těším na počtenou! (04:58:39)
     
    Hvězdy dnešního utkání:

    1. Jordan Eberle (NYI) – 3+0, 5 střel, (+/-) +2, čas na ledě 20:35
    2. Mathew Barzal (NYI) – 0+1, 2 střely, (+/-) +2, čas na ledě 21:10
    3. Semjon Varlamov (NYI) – 21 zákroků, úspěšnost 95,5 %
     
    Československá stopa v dnešním utkání:

    Nikdo nenastoupil. Čeští mladíci Filip Hronek a Filip Zadina z Detroitu jsou aktuálně mimo hru kvůli zranění.
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Střely na branku: 40:22
    Vyhraná vhazování: 24:37
    Zblokované střely: 14:13
    Hity: 33:29
    Trestné minuty: 4:10
    Přesilové hry: 1/5:1/2

    Branky a nahrávky: 6. Eberle (Pulock, Lee), 38. Eberle (Barzal, Beauvillier), 60. Eberle (Lee, A. Greene), 60. Komarov (Jo. Bailey, B. Nelson) – 58. Mantha (Green, Athanasiou). Rozhodčí: Chmielewski, Skilliter – Gibbs, Nagy. Diváci: 13917.
     
    Islanders zvládli pro ně veledůležitý zápas proti Detroitu a po čtyřzápasové sérii proher získali body za výhru 4:1, pod kterou se třetím hattrickem v kariéře podepsal Jordan Eberle.

    V první třetině byl na ledě v podstatě jen jeden tým. Red Wings se za úvodních dvacet minut dostali jen ke dvěma střelám. Naopak domácí byli při chuti, v 6. minutě se šťastnou tečí Pulockovy rány poprvé v utkání prosadil Jordan Eberle.

    Zkraje druhé třetiny se Detroit dostal zpátky do hry. Hosté si vytvořili několik zajímavých příležitostí, ale skvěle chytajícího Varlamova nedokázali překonat. A tak v závěru prostředního dějství udeřil znovu Jordan Eberle.

    Poslední část hry dlouho nenabízela pohlednou podívanou. Na první střelu na branku se dokonce čekalo více jak osm minut! V závěru nakonec přišla zápletka, když se v 58. minutě při hře bez brankáře prosadil Anthony Mantha.

    Hned vzápětí ale fauloval Larkin a přesilovou hru využil Jordan Eberle, který tak zkompletoval hattrick. Pár sekund před koncem ještě přidal čtvrtou trefu Leo Komarov, který dovezl puk do prázdné branky.

    Islanders tak porazili poslední Detroit 4:1 a připsali si důležité body v boji o postup do play off ve Východní konferenci.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Leo KOMAROV - 4:1
     
    59:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    A ještě jedna branka! Hosté totiž vyslali rovnou na buly šest hráčů, neudrželi puk v útočném pásmu a po Nelsonově vyhození se do brejku dvou na prázdnou branku dostali Josh Bailey a LEO KOMAROV, který nakonec uklidil puk do opuštěné klece Red Wings. Asistence: Josh Bailey a Brock Nelson.
    59:23 Jordan EBERLE - 3:1
     
    59:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Čepice na led, je rozhodnuto! Domácí se na konci přesilovky prosazují. Greeneho střelu od modré čáry se snažil tečovat Anders Lee, Bernier vyrazil kotouč jen před sebe, kde na hattrick číhal připravený JORDAN EBERLE. Asistence: Anders Lee a Andy Greene.
     
    58:54
    Anders Lee mohl definitivě rozhodnout! Na hranici brankoviště dostal přihrávku od Leddyho a po otočce bekhendem poslal puk do horní konstrukce Bernierovy branky!
     
    58:13
    Jordan Eberle sice zavezl puk do útočného pásma, tam o něj ale rychle přišel a Luke Glendening otáčí hru na druhou stranu.
     
    57:48
    Red Wings mohli v klidu vyhodit, ale nevyhodili a Anders Lee se rychle dostal ke střele, kterou musel lapit Jonathan Bernier.
     
    57:30
    Další tlak Detroitu ale zřejmě nepřijde. Dylan Larkin totiž fauloval hned po vhazování a míří na trestnou lavici za podrážení.
    57:25 Anthony MANTHA - 2:1
     
    57:25
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tentokrát už gól platit bude! Jen šest sekund po buly se Red Wings dočkali. ANTHONY MANTHA od pravého mantinelu poslal puk před branku a po několika odrazech od domácích obránců se kotouč dostal za Varlamovova záda! Asistence: Mike Green a Andreas Athanasiou.
     
    57:19
    Ačkoliv jde o zjevnou chybu rozhodčích, branka nemůže platit, jelikož bylo zapískáno dříve než kotouč přešel přes brankovou čáru.
     
    57:19
    Hlavní rozhodčí si ještě situaci zamířil překontrolovat s videorozhodčím.
     
    57:19
    Detroit dostrkal kotouč za Varlamovova záda, gól nicméně nebude platit! Jeden z hlavních rozhodčích totiž přerušil hru dříve, než Tyler Bertuzzi dorazil puk za brankovou čáru!

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 6. Eberle (Pulock, Lee), 38. Eberle (Barzal, Beauvillier), 60. Eberle (Lee, A. Greene), 60. Komarov (Jo. Bailey, B. Nelson) – 58. Mantha (Green, Athanasiou)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – A. Greene, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Komarov – Ladd, Jo. Bailey (A), Dal Colle – M. Martin, Koivula, Kühnhackl.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (Howard) – Nemeth, Biega, Bowey, Green, Daley, G. Lindström – Fabbri, D. Larkin (A), Mantha – Bertuzzi, Filppula, Athanasiou – Helm, Nielsen (A), Glendening (A) – Erne, Ehn, Perlini.

    Rozhodčí: Chmielewski, Skilliter – Gibbs, Nagy

    Diváci: 13917
    ocianews.com