Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
6:4 (1:1, 4:2, 1:1)
HC Olomouc
Sobota 22.02.2020, 12:00 • Zimní stadion Kobra Praha, Praha 4-Braník • Extraliga dorostu - play-down • 17. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to vše, přeji hezký zbytek sobotního odpoledne. (14:02:31)
     
    Na Braníku je dobojováno! Vyhrocenou bitvu zvládli lépe domácí, kteří si zcela zaslouženě odváží tři body. Nutno říct, že oba týmy sehrály duel ve vysokém tempu a dlouho sahaly po třech bodech. Domácí Kobře ale vyšla lépe druhá třetina, která rozhodla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě poslední olomoucký nájezd.
     
    58:45
    Jan Špunar zadržel puk za vlastní brankou pro své spoluhráče. K obsazení pozic na druhé straně ledové plochy to ale nevedlo.
     
    57:33
    Hosté stále bojují o každý centimetr ledu v útočném pásmu. Musejí ale čelit nátlaku Kobry, která jim nechce nic dát zadarmo a naopak sama vyjíždí na opačný konec kluziště.,
     
    56:44
    Hanáci se ale kombinací dostali zpátky do útočné třetiny. Byť na malou chvíli a bez vážnějšího ohrožení brankoviště. Přesto pokračuje aktivita ve vysokém tempu.
     
    55:48
    Ve střehu musí být gólman Kadlec. Hra se totiž přenesla za jeho branku, kde se rozhořel souboj o puk. Naštěstí pro něj ale vyšla vítězně Kobra, která puk rychle vyvezla ven.
     
    55:01
    Mora se marně snaží probít ven z obranné třetiny. Její konec blokují domácí, kteří nahazují kotouče zpět do pásma.
     
    54:09
    Josef Holcman se sice dostal ke kotouči přes Ondřeje Nápravníka. Při jeho průniku ale zvedli ruku nahoru sudí, neboť se ocitl v ofsajdu. Odevzdal tak kotouč Kobře a Braničtí se rychle vydali do protiakce.
     
    52:57
    Po boji odevzdali domácí puk do spárů soupeře. Ovšem jak byli Olomoučtí bez puku aktivní, s pukem už to taková hitparáda není a i oni mají problém v průniku do útočného pásma.
     
    51:42
    Puku se za vlastní brankou zmocnili domácí. Nedaří se jim ale průnik ven ze třetiny, zejména přechod přes modrou čáru. Tu spolehlivě blokují hráči v olomouckých barvách.
     
    50:43
    Navíc se Olomouc dostala ke kotouči a s ním i do útočného pásma. Už ale ne ke střele, tu jim domácí za žádných okolností nechtějí povolit.
     
    49:52
    Pražané jsou za vyrovnaného početního stavu aktivnějším celkem, který se neustále pokouší o nájezdy ve třech, ve čtyřech hráčích. Obrana Olomouce ale tuto situaci celkem zvládá pokrýt a drží se ve hře.
     
    48:56
    Domácí v plném počtu.
     
    48:31
    Nakonec se ke střele dostal Přidal. Byť tu mu ale kobří obránci celkem brzy zblokovali.
     
    47:44
    I nadále Olomouc pokračuje v útočném tempu proti obrannému pásmu Kobry. Domácím se ale daří úspěšněji bránit, což má za následek nemožnost olomouckého ataku za hraniční modrou čarou.
     
    47:10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou přesilovku Olomouc rychle využívá! Po vhazování se rychle ke kotouči dostal JOSEF HOLCMAN, který našel přesnou skulinu v Kadlecově brance a tu také vytrestal. Asistence: Lukáš Přecechtěl.
     
    46:56
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Bucek – 2 min., sekání).
     
    46:20
    Na obrazu hry se stále nic nemění. Olomouc kombinuje v útočném pásmu, Kobra této situaci statečně vzdoruje.
     
    45:42
    V dosavadním průběhu přesilovky se Olomouc drží těsně na dostřel Kadlecovy branky, kterou také drží pod tlakem. Avšak málokdy od samotného prověření gólmana branického týmu.
     
    45:25
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dzabrail Kalajev – 2 min., faul kolenem).
     
    45:05
    Patrik Bauer vypíchl od hole kotouč Stanislavu Rudovi. Kobra se dostala k další rozehrávce.
     
    44:21
    Do dalšího úniku se vydal Mark Jefferson Rejna. Ten vypálil na Špunara z levé strany. Avšak tuto střelu si gólman Olomouce celkem snadno ohlídal.
     
    43:32
    Kobra právě vstřelila branku!
    Krátce po vyrovnání početních sil navyšuje Kobra vedení! Strnadovu křižnou přihrávku tečoval těsně u tyče do branky ONDŘEJ NÁPRAVNÍK. Asistence: Lukáš Strnad a Adam Jiráček.
     
    43:21
    Domácí v plném počtu.
     
    42:37
    Poté se sice hosté do pásma dostali, leč ani tentokrát se v něm příliš neudrželi. Kobře se znovu podařilo vyhodit puk do bezpečí.
     
    41:42
    Přesilovku zahájila Olomouc rychlým náporem, ovšem zrovna tak i rychlým ukončením akce a nutnou rozehrávkou od vlastní branky.
     
    41:21
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Viktor Procházka – 2 min., podrážení).
     
    40:16
    Celkem rychle do zakončení pokusil dostat Stanislav Ruda. Příležitost mu ale znemožnil Lukáš Strnad, který navíc nasměroval svůj tým do protiakce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina už byla o poznání dramatičtější a přinesla výraznou přestřelku. V první chvíli to byla Olomouc, která držela svého soupeře v šachu. Přišly ale dva brejky Kobry a záhy vše bylo jinak. Braničtí se díky tomu dostali do dvoubrankového náskoku, který už nepustili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Až nakonec se jím stala Olomouc a Jan Kadlec musel hasit další střelu.
     
    39:17
    Tuhý boj o puk ve středním pásmu nemůže najít vítěze.
     
    38:38
    Domácím se povedlo osvobodit a vyvézt kotouč ven na opačný konec kluziště. Načež se dostali i ke střele na Špunara. S ní si ovšem gólman hostů poradit dokázal.
     
    38:15
    Hanáci se usilovně snaží o vstřelení dalšího gólu. A nutno říct, že Jan Kadlec měl párkrát celkem na mále. Zatím ale svůj tým podržet dokázal.
     
    37:23
    Příliš dlouho držel Ondřej Nápravník kotouč při průjezdu na branku. Až nakonec zajel na ní a posunul puk do mezikruží na Daniela Krále. Jeho si ale již olomoucká obrana pohlídala.
     
    36:16
    Na opačný konec kluziště vyvezl kotouč Patrik Bauer. Braničtí díky tomu obsadili útočné pásmo a jsou to tentokrát oni, kteří se snaží ostřelovat soupeřovu branku.
     
    35:09
    Hosté úspěšně kombinují po vnějším obvodu útočného pásma. K samotné střele na branku jim ale vždy malý kousek chybí, protože obrana domácích drží celou situaci pod kontrolou.
     
    34:37
    Olomoučtí rozehrávají od vlastní branky. Ke střele se posléze dostal Lukáš Přidal, avšak Kadlec včas pohotově zareagoval.
     
    34:18
    Hosté v plném počtu.
     
    33:56
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Viktor Procházka – 2 min. + 2 min., hrubost). Trest odpyká Jan Halfar.
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Andrej Prísažný – 2 min., sekání).
     
    33:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se postupně dostává zpět do hry! I přes dvojnásobné sevření dokázal vystřelit k pravé tyči STANISLAV RUDA, proti jehož zakončení neměl Kadlec moc šance. Bez asistence.
     
    33:03
    Olomoučtí následně dokázali vypudit Kobru ven z útočné třetiny. Domácí tým tím pádem musel rozehrát od vlastní branky.
     
    32:23
    Po vhazování hned první střela Kobry. Ta však letěla po zemi přímo do moci Jana Špunara.
     
    32:18
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Adam Masare – 2 min., napadení).
     
    31:01
    Výměna gólmana Olomouci pomohla. Hanáci se drží těsně před brankou Kadlece, jehož se snaží prověřit. Gólmanovi ale pomáhá řada kobřích beků, která spolehlivě hostům cloní prostor k vystřelení.
     
    29:45
    Střídání v týmu HC Olomouc: ze hřiště odchází Filip Hořejší, přichází Jan Špunar.
     
    29:45
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po vhazování tu máme další gól Kobry! PATRIK BAUER si přehodil u levé tyče přesně gólmana Hořejšího a mírným obloučkem poslal puk pod břevno branky a Hořejšího na střídačku. Asistence: Lukáš Strnad.
     
    29:29
    Kobra právě vstřelila branku!
    A to se také podařilo! ADAM ČEČETKA využil chaosu před Hořejšího brankou a z vnější hranice brankoviště uklidil přesně kotouč po zemi do branky. Asistence: Jan Halfar
     
    29:17
    Na pozoru se musí držet gólman hanáckého týmu. Kobra se drží celkem blízko jeho branky a také se snaží o prostrčení kotouče.
     
    28:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté ale záhy snižují! Lukáš Přecechtěl dlouho držel kotouč na levé straně, až před brankou našel volné místo pro najíždějícího MATYÁŠE FASNERA. Umístil mu tak kotouč do cesty a Fasner jej už jen z první poslal za záda Jana Kadlece. Asistence: Lukáš Přecechtěl.
     
    27:13
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tohle musí Hanáky hodně mrzet! Svého, místy až drtivého tlaku nevyužili, naopak do brejku se dostal ADAM ČEČETKA, který rychle vystartoval proti Hořejšího brance a také jej v tempu překonal. Asistence: Jakub Svoboda.
     
    26:55
    Tlak Hanáků graduje. Střelu Nesvadby od modré sice Kadlec ještě vyrazil, avšak pouze za sebe.
     
    25:58
    Stanislav Ruda podruhé! Tentokrát v brejku proti kobří brance a těsně pronásledovaný Tomášem Frydrichem. Ten mu také v posledním momentu znemožnil vystřelit na Kadlece.
     
    24:57
    Olomouc pokračuje ve vysoké aktivitě. Gól na holi měl Stanislav Ruda, jeho teč ale narazila na beton Jana Kadlece.
     
    23:41
    Nadějný samostatný průnik Tomáše Galvase! Nejmladší hráč na ledě se utrhl a vydal se zcela sám na branku Kadlece. Cestu mu ale nakonec zkřížil Dzabrail Kalajev, který ho nakonec nenechal vypálit na branku.
     
    22:50
    Hosté v plném počtu.
     
    22:50
    Kobra právě vstřelila branku!
    A ta se vydařila! Po delším vzájemném boji o kotouč se k němu dostal ADAM JIRÁČEK a uklidil jej z těsné blízkosti k pravé tyči Hořejšího svatyně. Asistence: Patrik Bauer a Ondřej Šesták.
     
    22:19
    Ve své další přesilovce zvolila Kobra taktiku pozvolného postupu od vlastní branky.
     
    21:54
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jeřábek – 2 min., podrážení).
     
    21:38
    Hanáci se ale dokázali do pásma vrátit. A daří se jim v něm držet a počínat si celkem aktivně. Avšak ne natolik, aby Kadlece výrazně prověřili.
     
    20:30
    První útok druhé periody přišel z holí olomouckých hokejistů. Akci tak likvidoval Jan Kadlec. Povedlo se mu to ale úspěšně a z následného vhazování zahrozila Kobra.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla celkem vyrovnaný hokej s oboustranným množstvím příležitostí. Málokterá z nich ale ohrozila gólmana tak jasně, aby z toho padl gól. Proto se oba týmy prosadily jen jednou a do další periody vstoupí za nerozhodného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Ještě v posledních vteřinách zkouší Olomouc zaútočit.
     
    19:07
    Do poslední minuty vstoupila svým výpadem Kobra. Olomouc ale zahustila své obranné pásmo a pro Branické je tak nereálné se jím prosmýknout.
     
    18:18
    O samostatný průnik se pokusil Andrej Prísažný. V mezikruží ale nevyzrál na dvojnásobný obranný blok Kobry. Ani se mu nepodařilo přihrát kotouč doprava na Adama Masareho, který se mu vydal na pomoc.
     
    17:42
    Od modré prověřil Hořejšího křižnou střelou Viktor Procházka. Olomoucký gólman ale včas reagoval svými betony, jimiž odrazil puk do ochranné sítě nad jeho brankou.
     
    16:43
    Následně i svého soupeře vytlačila až k vlastní bráně. Kobra se tak musí postupnou kombinací probít zpět na vlastní pozice.
     
    16:13
    I po přesilovce drží Kobra svého soupeře pod tlakem. Tomu se Olomouc snaží zabránit vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    15:45
    Hosté v plném počtu.
     
    15:29
    Podél levého mantinelu se prosmýkl Viktor Procházka. Braničtí se díky tomu zformovali v útočném pásmu a gólman Hořejší tak musel čelit střele na svou svatyni. Puk ale zvládl pokrýt tělem.
     
    14:43
    Ve své první přesilovce se Kobra drží v útočném pásmu. Tedy jen na jeho obvodu u mantinelu. Dál je totiž hráči Olomouce nechtějí pustit a vystavují soupeři důraznou osobní obranu.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Prísažný – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Přesto je nakonec srovnáno! V signalizované výhodě se utrhl zcela sám DOMINIK JEŘÁBEK, projel napříč celou ledovou plochou a naprosto přesně poslal puk do Kadlecovy branky. Bez asistence.
     
    12:51
    Nepřesná přihrávka na Patrika Bauera otevřela cestu k puku pro Jaroslava Pekra. Olomouc se ovšem nedostala za hranici vlastního obranného pásma.
     
    10:55
    Kotouč směrem na branku dorážel Stanislav Ruda. A pokus to byl celkem nadějný, jen vložit do střely trochu důrazu. Tímto stylem neměl Kadlec s pukem vůbec žádnou práci. Ostatně ani ji mít nemohl, neboť ten k němu nedoletěl.
     
    10:13
    Puk stále patří do moci hráčů pražské Kobry. Od vlastní branky se rychle dostali před Hořejšího, kde hledají vhodnou pozici pro střelu. Naproti tomu obrana Olomouce všem pokusům o střelu vystavuje celkem nekompromisné stopku.
     
    09:03
    Důležitý zákrok předvedl Filip Hořejší, když v poslední chvíli vypíchl kotouč Ondřeji Nápravníkovi, stojícímu těsně před brankovištěm.
     
    08:10
    Braničtí se pokouší o další výjezd těsně podél pravého mantinelu. Ten jim ale Olomouc maximálně znepříjemňuje a co chvíli se snaží o jeho zastavení.
     
    07:17
    Kobra právě vstřelila branku!
    Do vedení jsou ale domácí hokejisté! Povedená kombinace středem pole nese kýžené ovoce. Po sérii přihrávek se těsně před brankovištěm chopil kotouče LUKÁŠ STRNAD a doklepl jej za záda Filipa Hořejšího. Asistence: Patrik Bauer a Ondřej Nápravník.
     
    06:01
    Po rozehrávce na vlastní modré vyjel na tu druhou David Stratil a dělovkou vyslal puk na Kadlece. Pro gólmana Kobry to ale práce příliš nebyla, neboť Stratil vypálil puk pod velkým úhlem a ten se tak odrazil jen o mantinel.
     
    04:52
    Gólovou situaci se pokusil vytvořit Daniel Král po přihrávce podél mantinelu od Frydricha. Najíždějícího domácího hráče na přihrávku ale clonil připravený protihráč Olomouce, díky čemuž vzala útočná situace Branických za své.
     
    03:34
    Adam Jiráček uchránil vyhozením kotouče obranné pásmo před dojíždějícím Masarem. Ovšem pouze na malou chvíli, neboť Olomoučtí záhy vyjeli k boji v rohu kluziště.
     
    02:07
    Od modré vyslal kotouč do pásma Adam Čečetka. Kolem mantinelu v útočném pásmu ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů a k puku se tak dostali hosté.
     
    00:49
    Přesto se nakonec domácí osvobodili a vydali se napadat prostor před Filipem Hořejším. Při prvním výpadu je sice zastavil ofsajd, napodruhé už ale byli úspěšní a obrana Olomouce se musí držet ve střehu.
     
    00:09
    Utkání začalo olomouckým výpadem na branku. Kobra se jej snaží odrážet, avšak proti hanáckému tempu odolávají jen ztěží.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Kadlec (Peyerl) – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

    HC Olomouc: Hořejší (Špunar) – Nesvadba (A), Holcman, Drábek, Přecechtěl (C), Stratil, Galvas, Pekr – Václavský, Přidal, Lajoš, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný (A), Ruda, Jeřábek.

    Rozhodčí: Souček – Flegl, Coubal.
     
    Přechozí vzájemný zápas

    HC Olomouc – HC Kobra Praha 2:3 sn.
    Branky a nahrávky:
    49. Fasner (Stratil, Přecechtěl), 51. Groch (Přecechtěl) – 6. Strnad (Bauer), 9. Rejna (Procházka), rozh. náj. Strnad
    Vyloučení: 6:5.
    Využití: 2:0.
    V oslabení: 0:1.
    Střely na branku: 35:30.
    Sestava Olomouce: Špunar (Hořejší) – Holcman, Drábek, Groch, Přecechtěl, Mudrák, Stratil, Pekr, Radová, Přidal Š. – Havel, Zelinka, Václavský, Přidal L., Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda.
    Sestava Kobry: Peyerl (Černý) – Jiráček, Nápravník A., Bucek, Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrych – Král, Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.
     
    Hanácký tým je na to víceméně obdobně. Poslední pětici utkání sice Olomouc započala dvěma domácími prohrami s Porubou a Vsetínem, načež ale dvakrát zvítězila. A to nad Technikou Brno a Táborem. Poslední zápas ovšem opět přinesl porážku Olomouckých. Ta přišla ve střetu s Motorem České Budějovice. V rámci pražského výjezdu ještě Olomouci předchází zápas s Hvězdou, který se odehrál o den dříve.

    Olomouc, narozdíl od Kobry, nemá příliš ofenzivně laděné mužstvo. Vždyť ani jeden z hráčů ještě nepřesáhl metu dvaceti kanadsých bodů. Nejblíže jí má Lukáš Přidal se shodným počtem osmi gólů a osmi asistencí. Hanácké brankoviště většinou hájí Jan Špunar, jemuž zdatně sekunduje FIlip Hořejší.
     
    Braničtí dorostenci v bojích o udržení pravidelně střídají série výher a porážek. V posledních pěti kláních si připsali tři těsné výhry nad kladenskými PZ, Vsetínem a Porubou. Následně ale odevzdali body ve venkovních kláních brněnské Technice a jihlavské Dukle. I proto jim momentálně patří v tabulce deváté místo se ziskem dvaceti bodů. Ofenzivu Kobry táhne především dvojice Patrik Bauer (12 gólů a 17 asistencí) a Lukáš Strnad (15 + 12). V brance je jistotou Matiáš Peyerl, za něhož občas zaskočí Tomáš Černý a Jan Kadlec.
     
    Zdravím vás u 17. kola bojů o udrženi ELIOD extraligy dorostu. Stadion na pražském Braníku bude hostit duel dvou tabulkových sousedů a sice domácí HC Kobry Praha a hostů HC Olomouc. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Strnad (Bauer, O.Nápravník), 23. Jiráček (Bauer, Šesták), 28. Čečetka (Svoboda), 30. Čečetka (Halfar), 30. Bauer (Strnad), 44. O.Nápravník (Strnad, Jiráček) – 14. Jeřábek, 29. Fasner (Přecechtěl), 34. Ruda, 48. Holcman (Přecechtěl)


    HC Kobra Praha: Kadlec (Peyerl) – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.
    HC Olomouc: Hořejší (30. Špunar) – Nesvadba (A), Holcman, Drábek, Přecechtěl (C), Stratil, Galvas, Pekr – Václavský, Přidal, Lajoš, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný (A), Ruda, Jeřábek.

    Rozhodčí: Souček – Flegl, Coubal
    thejrc.org