Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
7:3 (2:1, 2:2, 3:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 23.02.2020, 02:10 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:53:54)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 11:33
    Erik Černák (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 10:39
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Conor Garland (ARI) 2+1
    2. Clayton Keller (ARI) 2+1
    3. Ilja Ljubuškin (ARI) 0+1
     
    Máme za sebou utkání kanadsko-americké NHL, v němž Arizona překvapivě hladce porazila Tampu na domácím kluzišti 7:3 a připravila jí druhou porážku v řadě.

    Přitom Blesky začaly aktivněji a dokonce se dostali do vedení zásluhou Anthonyho Cirelliho, v závěru první dvacetiminutovky ovšem domácí předvedli ukázkový obrat, když se prosadil Conor Garland a Clayton Keller. V prostřední části se rozdíl ve skóre nezměnil, za domácí skóroval Carl Söderberg a Brad Richardson, za hosty korigoval český forvard Ondřej Palát a Brayden Point.

    Třetí třetina byla jednostrannou záležitostí. Kojoti v ní skórovali hned třikrát. Na rozdíl dvou branek zvýšil svým druhým zásahem Clayton Keller, pojistku na vítězství Arizony dal rovněž svojí druhou trefou Conor Garland. Konečnou podobu dal výsledku Derek Stepan, jenž úspěšně zakončil přečíslení dvou proti jednomu. Svěřenci kouče Toccheta se díky vítězství vyhoupli v Západní konferenci na sedmou pozici, Tampa na Západě zůstává druhá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední útok patřil domácím. Garland zkusil zaútočit na hattrick, avšak to mu nevyšlo. V souboji jeden na jednoho nepřešel přes Sergačjova.
     
    59:31
    Snížit ještě mohl Anthony Cirelli, centra druhé lajny ale skvěle vychytal Anti Raanta. Finský brankář reflexivním zákrokem nepřipustil čtvrtý zásah ve své síti.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
    58:46 Derek STEPAN - 7:3
     
    58:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    Gól s pořadovým číslem sedm v síti Vasilevského! Garland mohl zaútočit na hattrick, ovšem v situaci dvou na jednoho se zachoval nesobecky a nahrál DEREKU STEPANOVI, proti jehož dělovce pod horní tyč se ruský obr natahoval marně. Asistence: Conor Garland a Clayton Keller.
     
    57:47
    Je znát, že už se nehraje tolik na doraz. Svěřenci kouče Coopera v hlavách zápas prohráli, pouze čekají na závěrečnou sirénu.
     
    57:19
    Victor Hedman vyslal příliš prudkou nahrávku na Černáka. Slovenský forvard si neporadil se zpracováním, hosté musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    56:58
    Nikita Kučerov zavezl puk do útočného pásma a v mezikruží našel Stevena Stamkose. Kanaďan vypálil z první, Raanta včas zareagoval lapačkou.
     
    56:28
    Carter Verhaeghe je zpět na ledě, Arizona druhou přesilovku v řadě nevyužila. Blesky se mohou ještě pokusit zdramatizovat střetnutí, čas však hraje proti nim.
     
    55:49
    Do útočné třetiny nastřelil puk Conor Garland. Taylor Hall byl u kotouče později než protihráč, Hedman vyhodil touš přes všechny čáry.
     
    55:15
    Kojoti se už pochopitelně dopředu neženou. Tříbrankový náskok je více než dostačující, Tampa toho v početní nevýhodě navíc moc nezmůže.
     
    54:28
    Gól platí! Jelikož trenérská výzva byla neúspěšná, tak se znovu vylučuje na hostující straně. Trest odpyká Verhaeghe.
     
    54:28
    Trenér Cooper si ještě bere challenge, rozhodčí jdou přezkoumat údajné bránění ve hře Vasilevskému. Jak rozhodnou?
    54:28 Conor GARLAND - 6:3

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Garland (Ljubuškin, Ekman-Larsson), 19. Keller (Goligoski, Stepan), 26. Söderberg, 32. Richardson (Hall), 53. Keller (Crouse), 55. Garland (Schmaltz, Hall), 59. Stepan (Garland, Keller) – 4. Cirelli (Killorn, C. Gaunce), 29. Palát (C. Gaunce, Gourde), 31. B. Point (Stamkos, Kučerov)


    Arizona Coyotes: Raanta (Hill) – Goligoski, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Oesterle, Ljubuškin, Ness – Garland, Dvorak, Hall – Schmaltz, Stepan (A), Keller – Kessel, Hayton, Söderberg – Hinostroza, Richardson, Crouse.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman, Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn, C. Gaunce – Kučerov, B. Point (C), Stamkos – Killorn, Cirelli, Coleman – Gourde, T. Johnson, Palát – Verhaeghe, Maroon.

    Rozhodčí: St. Laurent, Meier – Murchison, Knorr

    Diváci: 14 825
    ocianews.com