Boston – Calgary 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 3:4 (po pr.) | Tampa – Toronto 3:4 (kon.)
Philadelphia – San Jose 4:2 (kon.) | Washington – Winnipeg 4:3 (3:2 po s.n.) | NY Islanders – NY Rangers 3:4 (po pr.)
Carolina – Dallas 1:4 (kon.) | Detroit – New Jersey 1:4 (kon.) | Nashville – Ottawa 3:2 (kon.)
Minnesota – Columbus 5:4 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:5 (kon.) | Arizona – Florida 1:2 (kon.)
Anaheim – Edmonton 4:3 (po pr.)
po prodl.
New York Islanders
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
New York Rangers
Středa 26.02.2020, 01:08 • Nassau Coliseum, Uniondale, New York City • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas je tak definitivně za námi. Z mé strany je to tudíž vše. Přeji vám příjemný středeční den a budu se někdy přiště těšit u NHL opět napočtenou! Dobrou noc a příjemné vstávání! (03:52:05)
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 917 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:12
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mika Zibanejad (NYR) 1+0
    2. Ryan Lindgren (NYR) 0+2
    3. Jean-Gabriel Pageau (NYI) 1+0
     
    Bitva o New York je za námi a zase to byl strhující zápas plný zvratů, emocí a dramatu. V první třetině Islanders svého rivala drtili, měli tlak, pohyb a střely, avšak kasírovali jako první, v čase 17:02 odčaroval nulu na gólovém kontě zápasu Artěmij Panarin. Ve druhé třetině už to bylo vyrovnanější, oba týmy zaznamenaly po gólu. Nejprve šli Jezdci do dvougólového trháku ve 28. minutě díky teči Grega McKegga, Islanders však zdramatizovali zápas šťastným gólem Jean-Gabriela Pageaua tři minuty před druhou sirénou.

    Zápas gradoval a třetí třetina nabídla to nejlepší z celého zápasu. Nejprve se na konci 46. minuty dostalo i na bitku, když Trouba sestřelil Dal Colleho a mstít se ho vydal Jean-Gabriel Pageau, pro kterého však v součtu trestů zápas prakticky skončil. V čase 49:34 si Rangers vzali dvoubrankový náskok zpět díky další teči, tentokrát však holí Bretta Howdena. Islanders snížili na 2:3 v 53. minutě, po vlně emocí však gól nebyl kvůli postavení Leeho v brankovišti uznán, i díky přezkoumání na videu. Po skončení oslabení za neoprávněně užití výzvy se už ale Ostrované radovat mohli, Jordan Eberle po návratu z trestné hned zakončil gólově.

    Islanders rázem hráli ve velkém stylu a Rangers v závěru totálně utavili, 17 sekund před koncem zápasu tak zajistil prodloužení Brock Nelson. To mělo ale krátký život, po chybě Beauvilliera v čase 60:28 rozhodl o výhře Rangers 4:3 Mika Zibanejad.
     
    Konec zápasu.
    60:28 Mika ZIBANEJAD - 3:4
     
    60:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Prodloužení je za námi a trvalo to jenom 28 sekund! Anthony Beauvillier při průniku do útočného pásma ztratil kotouč a Artěmij Panarin se s ním vydal do brejku. Beauviller se snažil ztrátu odčinit návratem a dobruslením Panarina, ale puk mu nesebral. To byl zásadní zlom celé akce, Panarin totiž z otočky našel přesně MIKU ZIBANEJADA, jehož bomba z osy skončila v brance. I přesto, že tak švédský bombarďák dnes nebyl tak vidět, jeho gól přišel v tu nejlepší chvíli z hlediska Rangers – 3:4! Asistence: Artěmij Panarin.
     
    60:08
    Pětiminutovka začíná, Brock Nelson drží puk na holi a čeká.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Strhující třetí třetina plná emocí a dramatu je za námi. Rangers drželi výhru až do času 59:43, kdy ale v totálním tlaku srovnal Brock Nelson a poslal bitvu o New York do prodloužení. To začíná za chvilku a zajímavostí je, že Jean-Gabriel Pageau se vrací na trestnou, neboť s prodloužením v tu dobu nikdo nepočítal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:43 Brock NELSON - 3:3
     
    59:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    V Nassau Coliseu probíhá totální euforie, neboť je srovnáno a uvidíme zřejmě prodloužení! BROCK NELSON se stal hrdinou a jeho 23. gól v sezoně přichází v pravý čas. Barzal vrátil puk na modrou pro Toewse, který místo střely ale vyšperkoval celou situaci nahrávkou na Nelsona, jehož usměrnění kotouče za záda gólmana bylo úspěšné – 3:3! Asistence: Devon Toews, Mathew Barzal.
     
    59:02
    Na začátku poslední minuty se puk povaloval v brankovišti a už se k němu dostával Lee, v poslední chvíli jej ale předstoupil Trouba a odpálil jej mimo nebezpečí!
     
    58:47
    Ryan Pulock z nápřahu vypálil jedovku, Georgijev drží.
     
    58:39
    Mathew Barzal to vzal na sebe a z levého kruhu zkusil překonat gólmana Rangers, jenže ten nepřipouští žádné drama a přerušuje hru. Islanders berou oddechový čas.
     
    58:28
    Varlamov na střídačce, Islanders už hrají vabank!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 38. Pageau (Pulock, Jo. Bailey), 55. Eberle (Barzal, Lee), 60. B. Nelson (D. Toews, Barzal) – 18. Panarin (R. Lindgren, DeAngelo), 28. McKegg (Lemieux, Fox), 50. B. Howden (Br. Smith, R. Lindgren), 61. Zibanejad (Panarin)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – A. Greene, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Brassard – Dal Colle, Pageau, Jo. Bailey (A) – M. Martin, Koivula, Komarov.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Br. Smith, Trouba, DeAngelo, M. Staal (A), R. Lindgren, Fox – Kreider, Zibanejad (A), Lemieux – Panarin, R. Strome, Fast (A) – Di Giuseppe, Chytil, Kakko – J. Gauthier, B. Howden, McKegg.

    Rozhodčí: Nicholson, Pollock – Devorski, Kovachik (všichni CAN)

    Diváci: 13 917
    ocianews.com