Zlín – Litvínov 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Mountfield HK 4:3 (2:0 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 28.02.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Útočný přechod zmařil Plekanec a po pravém křídle se vydal vstříc Hrachovinovi, ten jeho střelu zneškodnil a prchá na střídačku, Liberec hraje v šesti!
     
    56:55
    V rohu obranného pásma se strhla potyčka, je tam Horký, Rákos a Valský. Podstatné však je, že Kometa bude hrát přesilovou hru, ještě před tím totiž Němce podrazil Marek Zachar.
     
    54:03
    Kometu teď čekají krušné chvíle, na trestnou lavici míří Ivan Baranka, důvodem je vysoká hůl.
     
    51:19
    Dnešní utkání sleduje 7353 diváků.
    47:10 Michal BIRNER - 3:2
     
    47:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec využívá druhou přesilovou hru v utkání a dostává se na kontakt! Gólová akce započala u Hudáčka, jenž vystřelil z levého kruhu, Čiliak jeho střelu úspěšně zlikvidoval, ale k dorážce byl připraven MICHAL BIRNER, jenž trefil odkrytou branku Brna. Asistence: Libor Hudáček, Michal Bulíř.
     
    46:30
    Komplikace pro Kometu, Tomáš Bartejs vyhodil kotouč z obranného pásma mimo ledovou plochu a míří na trestnou lavici za zdržování hry. Po komerční přestávce bude následovat početní výhoda severočeského celku.
     
    42:01
    Přesilovou hru Liberce má na svědomí Daniel Rákos, jenž fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    39:36
    Liberec byl blízko kontaktní brance! Birner našel na hranici brankoviště Lence, jehož pohotovým zákrokem vychytal Čiliak.
    36:01 Ondřej NĚMEC - 3:1
     
    36:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa odskakuje do dvoubrankového vedení! Horký vystihl souhru Liberce na obranné modré čáře a vystartoval do přečíslení s ONDŘEJEM NĚMCEM, brněnský obránce přijal nabídku mladšího spoluhráče a v zakončení nedal Hrachovinovi šanci. Asistence: Luboš Horký.
     
    35:23
    Mueller se nyní dokázal individuálním průnikem dostat až před Hrachovinu, k dokonalosti jeho akce chyběl puk za brankovou čárou!
     
    35:06
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Plekanec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., hrubost).
    31:38 Šimon STRÁNSKÝ - 2:1
     
    31:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se bere vedení zpět! Mueller ve středním pásmu přihrál kotouč na rozjetého ŠIMONA STRÁNSKÉHO, jenž dokázal z ostrého úhlu zaskočit jinak dobře chytajícího Hrachovinu a k radosti zaplněné DRFG areny vrací domácímu týmu jednobrankový náskok. Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
    29:29 Michal BULÍŘ - 1:1
     
    29:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají bleskově přesilovou hru a je srovnáno! Po vhazování se kotouč od modré čáry dostal na levý kruh, kde si jej srovnal na střelu MICHAL BULÍŘ a výstavní střelou zavěsil pod horní tyč brněnské branky. Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
     
    29:22
    Dobrou práci nyní předvedl Šmíd, jenž si za brankou Komety vykoledoval faul Martina Erata, ten už míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    26:27
    Slibné akce se nyní střídají na obou stranách! Do rychlého protiútoku vystartovala elitní formace Brna, akci vedl Holík, jenž si počkal na najíždějícího Zaťoviče, ten mířil z mezikruží, ovšem Hrachovina dokázal slibnou příležitost brněnského kapitána vyrazit!
     
    25:30
    Liberec byl blízko srovnání, přihrávku Havlína se snažil zužitkovat pohotovou srtřelou Marosz, Čiliak se však včas přesunul a libereckého útočníka vychytal!
     
    25:07
    Kometa se snaží využít chvíle, kdy je na koni. Plekanec nyní poslal kotouč před branku Eratovi, jenž zakončoval mezi betony Hrachoviny, liberecký brankář však tentokrát dokázal puk udržet před brankovou čárou.
    24:17 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    24:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Branka je uznána a Kometa využívá přesilovou hru! Mueller se se střelou neukvapil a připravil puk Horkému, jehož usměrnění musel Hrachovina řešit zásahem, ale na dorážku MARTINA ZAŤOVIČE už nedosáhl, stejně tak ani obránce Derner s Graborenkem. Asistence: Luboš Horký, Peter Mueller.
     
    24:17
    Kometa vstřelila branku, ale její platnost musí posoudit zkoumání záznamu hry! Mueller na levém kruhu mohl zakončovat, ale poslal puk Horkému, jenž jej usměrnil na Hrachovinu, liberecký brankář pouze vyrazil a k dorážce se dostal Martin Zaťovič, jenž zvedl ruce, nyní se zkoumá, zda se jej Dernerovi nepodařilo odpálit ještě před brankovou čárou.
     
    24:01
    Nyní už se vylučuje, dvě minuty za podrážení obdržel Ronald Knot.
     
    12:58
    Liberecký Lenc se osmělil i ve vlastním oslavení a vykoledoval si faul Martina Erata, jenž míří na trestnou lavici za hákování.
     
    11:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakub Valský – 2 min., faul kolenem).
     
    07:50
    Po komerční pauze si přesilovou hru zkusí také Liberec, dvě minuty za podrážení obdržel Šimon Stránský.
     
    02:33
    Liberec byl však nyní až příliš aktivní, konkrétně Jaroslav Vlach, jenž fasuje dvě minuty za hákování a Kometa si zkusí první přesilovou hru v utkání.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (L. Horký, Mueller), 32. Š. Stránský (Mueller, O. Němec), 37. O. Němec (L. Horký) – 30. Bulíř (Šmíd, Birner), 48. Birner (L. Hudáček, Bulíř)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Mlčák – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Červený, Plekanec (A), M. Erat – Š. Stránský, Rákos, Vincour – Kusko, Střondala, L. Horký.
    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan, Havlín – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – A. Musil, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, J. Vlach, Valský.

    Rozhodčí: Stano (SVK), Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7353
    bahis siteleri