Montreal – NY Rangers 2:5 (kon.) | Tampa – Chicago 2:5 (kon.) | Florida – Toronto 3:5 (kon.)
Boston – Dallas 4:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 1:7 (kon.) | Ottawa – Vancouver 5:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 3:0 (kon.) | St. Louis – NY Islanders 3:2 (po pr.) | Nashville – Calgary 4:3 (po pr.)
San Jose – New Jersey 3:2 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
5:2 (2:0, 0:1, 3:1)
Vancouver Canucks
Pátek 28.02.2020, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Bobby RYAN - 5:2
     
    58:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velký příběh se dnes píše v Canadian Tire Centre. BOBBY RYAN se vrátil před své fanoušky poté, co řešil několik měsíců soukromé démony. A teď do prázdné branky uzavírá svůj hattrick, když po špatné rozehrávce hostů doklepává kotouč do sítě. Bez asistence.
    57:50 Bobby RYAN - 4:2
     
    57:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    BOBBY RYAN dnes bude v Ottawě oslavován jako národní hrdina a zřejmě rozhoduje o vítězi tohoto zápasu. Chris Tierney dlouho vyčkával se svou přihrávkou, nakonec našel jen brusli připraveného ottawského střelce, který si ale poradil. Stáhl puk na forhend a zatloukl ho pod horní tyč. Asistence: Chris Tierney.
     
    53:12
    Tentokrát měl Toffoli na holi vyrovnání, ale druhého gólu v této třetině se nedočkal. Chabot úplně zapomněl na svého protivníka a ten těsně před brankovištěm spálil velkou šanci.
    48:16 Tyler TOFFOLI - 3:2
     
    48:16
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přesto TYLER TOFFOLI ještě nějakou chvíli zůstal na ledě a po další ráně J. T. Millera od modré čáry sáhl na plachtící puk. Perfektní teč Högberg nemohl v žádném případě zastavit a Vancouver se vrací zpátky na dostřel. Už ztrácí jen gól, stav je 3:2. Asistence: J. T. Miller, Alexander Edler.
    40:13 Rudolfs BALCERS - 3:1
     
    40:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jestli si někdo myslel, že Senators inkasovaná branka v závěru třetiny položí, byl na omylu. Po buly se Ottawa dostala do útočného pásma, Connor Brown vypálil jen do zadního mantinelu a dorážející Chris Tierney vůbec netrefil kotouč čistě. Jenže právě to byl klíč k úspěchu. Zcela volný RUDOLFS BALCERS totiž mohl doklepnout puk za ležícího Demka, jenž se nacházel mimo ideální postavení. Pro lotyšského útočníka je to první gól této sezony. Asistence: Chris Tierney, Connor Brown.
    39:45 J. T. Miller - 2:1
     
    39:45
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Upravený čas sice Canucks žádnou velkou výhodu nepřinesl, ale aspoň si hráči mohli dohodnout další postup v útočném pásmu. Quinn Hughes nabídl šanci na ránu od modré bombardérovi J. T. MILLEROVI a jeho pumelice zapadla za zadní tyč. Velmi důležitý gól do šatny a snížení na 2:1. Asistence: Quinn Hughes, Elias Pettersson.
     
    38:58
    Dlouho trvající power play vyvrcholila před brankou Sens, kde kotouč jen o kousek netrefil Bo Horvat. Stejný hráč byl předtím přidržen Anisimovem, který už sedí na trestné lavici.
     
    37:28
    Tanev je zasažen do obličeje, teče z něj hodně krve. Byl trefen pukem poté, co zblokoval střelu Connora Browna. Tržná rána je někde na boční straně hlavy.
     
    32:03
    Nick Paul ve středním pásmu padá po zásahu Millera a to jsou jasné dvě minuty za podrážení. První přesilovka pro Ottawu.
     
    31:31
    Tak to je neuvěřitelné, co teď pochytal Högberg. J.T. Miller před ním stál úplně sám, dvakrát dorážel i Pettersson, ale dnes švédský gólman chytá, jako kdyby měl nadpřirozené schopnosti.
     
    25:51
    Thatcher Demko odmítá pochybnosti, které mohly vzniknout po jeho výkonu v první třetině. Connor Brown pálil po samostatném úniku, o chvíli později se pokoušel o zakončení i Tierney, ale Demko s klidem řídícího letového provozu obě zakončení zastavil.
     
    20:00
    Ryan i Tanev se v prvních pěti minutách druhé třetiny nepodívají na led, neboť dostávají tresty za vzájemnou bitku.
     
    20:00
    Tak ještě pěstní rozmíška v samotném závěru třetiny! Christopher Tanev nebyl vůbec spokojený s tím, jako ho Bobby Ryan po závěrečné siréně dohrál a shodil rukavice. Atraktivní přestřelka skončila remízou, plusové body u fanoušků ale rozhodně získává domácí navrátilec.
     
    16:14
    Pettersson zastihl odražený kotouč po střele z větší vzdálenosti a bekhendovou kličkou zkoušel nachytat Högberga. Ten zase položil tělo na led a vyrážečkou pokus švédského forvarda přizvedl na tyč.
     
    10:19
    A už to mohlo být dokonce o tři branky. Rudolfs Balcers vypálil z ostrého úhlu a nejistý Demko zase kotouč propustil za svá záda. Zachránila ho horní tyč.
    07:43 Bobby RYAN - 2:0
     
    07:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    O půl minuty později už je náskok dvougólový. Oscar Fantenberg nedokázal kotouč vyhodit z obranné třetiny a na modré čáře číhající Nikita Zajcev využil příležitosti. Jeho nahození s chirurgickou přesností tečoval BOBBY RYAN a k velké radosti domácích fanoušků se prosazuje ve svém prvním zápase po návratu do Canadien Tire Centre. Canucks musí rychle něco změnit. Asistence: Nikita Zajcev.
    07:13 Connor BROWN - 1:0
     
    07:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Kdo nevystřelí, nemůže dát gól. Heslo nejen CONNORA BROWNA teď platilo beze zbytku. Ottawský útočník nabruslil do útočného pásma a vyslal střelu zápěstím, která se Demkovi překulila pod pravou rukou. Velká chyba hostujícího brankáře znamená první radost Senators. Ti se ujímají vedení 1:0. Bez asistence.
     
    03:45
    Dvakrát pálil Elias Pettersson. Švédský mladíček hlavně napodruhé nechal vyniknout svého krajana v brance Sens, který předvedl technicky vytříbený přesun a včas sklapnul své betony.
     
    03:23
    Hainsey neohlídal vyhození a půjde na trestnou lavici za zdržování hry.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 8. Co. Brown, 8. B. Ryan (N. Zajcev), 41. Balcers (Tierney, Co. Brown), 58. B. Ryan (Tierney), 59. B. Ryan – 40. J. T. Miller (Q. Hughes, E. Pettersson), 49. Toffoli (J. T. Miller, Edler)


    Ottawa Senators: M. Högberg (C. Anderson) – Hainsey, Chabot, N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – B. Ryan, Norris, B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Balcers – Hawryluk, Anisimov, N. Paul – Sabourin, Peca, Boedker.
    Vancouver Canucks: Demko (Domingue) – Edler, Stecher, Q. Hughes, Ch. Tanev, Fantenberg, T. Myers – Pearson, Horvat, Eriksson – J. T. Miller, E. Pettersson, Toffoli – Roussel, Gaudette, Virtanen – Motte, Beagle, B. Sutter.

    Rozhodčí: Morton, Schlenker – Brisebois, Shewchyk

    Diváci: 12 166
    thejrc.org