Montreal – NY Rangers 2:5 (kon.) | Tampa – Chicago 2:5 (kon.) | Florida – Toronto 3:5 (kon.)
Boston – Dallas 4:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 1:7 (kon.) | Ottawa – Vancouver 5:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 3:0 (kon.) | St. Louis – NY Islanders 3:2 (po pr.) | Nashville – Calgary 4:3 (po pr.)
San Jose – New Jersey 3:2 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
1:7 (0:3, 1:3, 0:1)
Minnesota Wild
Pátek 28.02.2020, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:36:41)
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Hronek (DET)
    0+0, 3 střely, čas na ledě 23:19.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matt Dumba (MNS)
    2+1
    2. Kevin Fiala (MNS) 1+2
    3. Ryan Hartman (MNS) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 26 (9:10, 10:10, 7:6)
    Zablokované střely soupeře: 3 – 15
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
    Bodyčky: 17 – 11.
     
    Minnesota vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a ještě více zamotala situaci kolem osmého místa Západní konference, kde má na téměř dosah jednu ze dvou divokých karet do play-off. Domácí Detroit podal svůj obvyklý výkon, popáté za předchozí dva týdny dal jen jeden gól a jeho manko na předposlední místo Východní konference narostlo na dvaadvacet bodů.
     
    Je dobojováno! Minnesota bez sebemenších problémů splnila povinnost a přejela bezbranné Red Wings šestigólovým rozdílem. O všem podstatném bylo víceméně rozhodnuto už v polovině první třetiny, kdy Hartman, Donato a Dumba zajistili Wild vedení 3:0. Hosté se pak nenechali rozhodit snížením Manthy a po druhé trefě Matta Dumby už zápas jednoduše dovedli do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ještě jedna možnost po nepřesné střele Hunta. Kotouč se odrazil od zadního mantinelu a Bernier měl co dělat s dorážkou Mayhewa.
     
    59:20
    Devátého gólu se už asi nedočkáme. Parise dostal puk do prostoru vedle branky, ale pak ho z bezprostřední blízkosti neprotlačil za Berniera.
     
    59:13
    Domácí v plném počtu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Brodin otočil hru doleva na Erikssona Eka, jenž byl v levém kruhu úplně sám, jenže Biega jeho pas na Greenwaye zastavil.
     
    58:05
    Dumba ještě udržel pásmo poté, co Hartman nezpracoval přihrávku Donata. Wild rozjeli další kombinaci a tu chycenou střelou uzavřel prvně zmíněný autor dvou dnešních gólů.
     
    57:13
    Ze střídačky musí na lavici hanby odjet Luke Glendening, který si nepohlídal svou hokejku a trefil do obličeje Greenwaye.
     
    56:50
    Wild mají ponechanou výhodu. Suter však musel vybruslit z útočného pásma a teď se bude jen složitě prokousávat zahuštěným středem hřiště.
     
    56:06
    Hráči obou týmů by už chtěli mít dávno rozhodnutý zápas za sebou, takže asi příliš nekvitují fakt, že se v posledních minutách prakticky vůbec nehraje.
     
    55:45
    Zakázané uvolnění Wild vrací hru před Stalocka, který pustil za svá záda jedinou ze čtyřiadvaceti střel na branku.
     
    55:22
    Tribuny se během dvou posledních reklamních pauz hodně vyprázdnily. Nejvěrnější fanoušci se přesto dobře baví a hromadným zpěvem vytváří velmi sympatickou kulisu.
     
    54:57
    Velká část domácích střel přichází z poměrně velké vzdálenosti. Potvrdil to i pokus Perliniho, který nenadělal Stalockovi žádné potíže.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 28. Mantha – 8. Hartman (M. Koivu, Donato), 9. Donato (Hartman, Pateryn), 11. Dumba (Fiala, Brodin), 31. Dumba (Galchenyuk, Zuccarello), 33. Greenway (J. Eriksson Ek, Parise), 39. Fiala (M. Koivu), 50. E. Staal (Fiala, Dumba)


    Detroit Red Wings: Howard (33. J. Bernier) – Biega, Nemeth, Hronek, Bowey, Cholowski, Goloubef – Mantha, D. Larkin (A), Perlini – Gagner, Filppula, Bertuzzi – Glendening (A), Nielsen, Helm – Abdelkader (A), Ehn, Erne.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Hunt – Fiala, E. Staal, Mayhew – Greenway, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Zuccarello, Galchenyuk, M. Foligno – Hartman, M. Koivu (C), Donato.

    Rozhodčí: Lambert, Sutherland – MacPHerson, Gibbons

    Diváci: 17 663
    ocianews.com