Everton – Manchester Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Wolverhampton 2:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:1 (1:1)
Manchester United
Neděle 01.03.2020, 15:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Děkujeme za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou. (17:04:01)
     
    Divoké utkání mezi Evertonem a Manchesterem United je za námi. Do vedení se vinou velké chyby Davida de Gei dostali domácí, prosadil se Dominic Calvert-Lewin. Bruno Fernandes srovnal až po půlhodině. Rozhodující branka přišla v nastavení, ale sudí ji pomocí VARu zrušili. Nicméně oba celky si dělí body.

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 13:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:11.
     
    Červenou kartu dostává Carlo Ancelotti (Everton FC), který šel sudím říct celkem v klidu své stanovisko. Sudí ale tento zápas těžce nezvládl a ukázal nekompromisně červený kartónek.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nakonec sudí nechávají ještě nějaké vteřinky nad rámec druhého poločasu, uvidíme rohový kop od levého praporku od Evertonu.
     
    90+2
    Branka Evertonu je nakonec zrušena pro ofsajd, tak to je velká rána pro domácí! Míč se do branky dostal od ležícího Maguira, ale je to hodně sporné... Za mě to měla být branka.
    90. Šance Fernandese a Ighala!
     
    90
    Obrovská šance United! Bruno Fernandes zakončoval na levé straně a Pickford jeho ránu vyrazil. Míč se tak dostal na kopačku Ighala, kterého anglický brankář vychytal naprosto neskutečně!
     
    89
    Také United měli k dispozici rohový kop, ale ten byl naprosto šíleně rozehrán po zemi. Balon našel hned prvního hráče Evertonu, jenž míč odkopl do bezpečí.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Brandon Williams.
     
    88
    A další rohový kop Evertonu, který byl nyní zakončen před vápnem zakončením o zem. De Gea si ale celou situaci pohlídal a míč schoval v rukavicích.
     
    87
    Ten ale nic nepřinesl, neboť byl David de Gea povalen k zemi Daviesem. Pokračovat se tak bude odkopem od jeho branky, utkání finišuje.
     
    86
    Richarlison naprosto famózně obešel dvojící bránících hráčů na levé straně a dostal se do vápna. Jeho následná přihrávka ale nebyla přesná a uvidíme zase domácí roh.
     
    85
    Série dvou hraničních zákroků ve vápně, nakonec se píská ten domácí, a tak se bude rozehrávat od branky španělského brankáře. Moc času na rozhodující trefu již nezbývá.
     
    84
    Centr hledal Calverta-Lewina, ale do zakončení se nedostal on ani Davies. Balon se tak dostal až do středu hřiště, odkud tvrdě pálil Sidibé. Nakonec je z toho další rohový kop.
     
    83
    Tom Davies byl na levé straně faulován a uvidíme standardní situaci metr před vápnem. Vymyslí Everton něco, co by mohlo změnit skóre v jejich prospěch?
     
    82
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Moise Kean.
     
    81
    Utkání nám vstupuje do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Domácí fotbalisté hrají na útočné polovině a určitě by rádi dali rozhodující branku.
     
    80
    Sudí ukončili snažení domácího celku před vápnem, aby ukázali žlutou kartu Sidibému. Ten se na hřiště vydal nejspíše bez povolení.

    David Panuška

    Branky: 3. Calvert-Lewin – 31. B. Fernandes (N. Matić)

    Karty:   41. Calvert-Lewin (EVE), 43. Davies (EVE), 80. Sidibé (EVE) – 41. Shaw (MAN), 45. Maguire (MAN), 56. Lindelöf (MAN), 70. Fred (MAN)   ?. Carlo Ancelotti (EVE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 13:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:11.
    Everton FC: Pickford – Coleman (28. Sidibé), M. Keane, Holgate, Baines – Walcott (63. Bernard), A. Gomes (82. Kean), Davies, G. Sigurdsson – Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Virginia – Y. Mina, Sidibé, Delph, Iwobi, Bernard, Kean.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay (72. Mata), N. Matić, Fred – B. Fernandes – Greenwood (72. Ighalo), Martial (89. Williams).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Williams, Mata, Lingard, Pereira, Ighalo.

    Rozhodčí: Kavanagh – Betts, Hatzidakis
    thejrc.org