Union Berlín – Wolfsburg 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Leverkusen 1:1 (kon.) | W. Brémy – Frankfurt 0:0 (odl.)
konec
1. FC Union Berlín
2:2 (1:0)
VfL Wolfsburg
Neděle 01.03.2020, 13:30 • Stadion An der Alten Försterei • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Union Berlín dokázal krátce po změně stran podruhé v tomto duelu vstřelit branku, což znamenalo lepší pozici po zbytek zápasu. Vlci si ovšem přichystali celkem rychlou odpověď, v závěrečné desetiminutovce jsme navíc sledovali vyrovnávací branku, která rozhodla o dělbě bodů, která je zřejmě zasloužená. (15:35:30)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:13.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídající Klaus to zkoušel po levém křídle, kde jeho centr zablokoval jeden z protihráčů. Wolfsburg bude zahrávat jeden z posledních rohových kopů zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Koncovka tohoto zápasu bude ještě hodně zajímavá, domácí mají k dispozici rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Felix Klaus.
     
    88
    Otáviovi se alespoň povedlo otřít míč o nohu protihráče, díky čemuž vybojoval autové vhazování. To si vzal na starost právě Otávio, který si vybral Mehmediho.
     
    87
    Union Berlín nakonec vykřesal zisk standardní situace, avšak ta našla prvního protihráče. K vidění byl tak bleskový protiútok soupeře, který nic nepředvedl.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marius Bülter, přichází Julian Ryerson.
     
    82
    Pokus o odkop na útočnou polovinu dokázal odvrátit pozorný Brooks, který poslal míč přesně do volného prostoru, kam jako první přispěchal kolega Mehmedi.
     
    81
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek přeci jenom srovnává krok, Union Berlín si totiž pořádně koledoval! Po pravém křídle si to totiž namířil Joao Victor, který se rychlostním způsobem natlačil před Subotiće. Poté jsme sledovali prudký centr na hlavu WOUTA WEGHORSTA, který zamířil nadmíru přesně.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba deset minut, ještě nás čeká hodně zajímavá podívaná. Vlci sice mají více ze hry, jenomže domácí brání na jedničku.
     
    80
    Od své branky mohl rozehrávat také brankář Casteels, kterému se rozehrávka zrovna moc nepovedla. Následná standardka domácích přinesla pouze ofsajd.
     
    79
    Mbabu se v krátkém časovém sledu postaral o další autové vhazování, po kterém se na jistotu rozhodl jednat vracející se Schlotterbeck, jenž oslovil Gikiewicze.
     
    78
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Ginczek, přichází Joao Victor.
     
    77
    Brankář Gikiewicz přesto musel řešit ošemetnou situaci, při které se mu povedlo schovat hrací předmět do svých rukavic. Následoval dlouhý pas směrem na střídajícího Prömela.
     
    76
    Před hostujícím celkem se utvořilo celkem dost prostoru, jenomže Mehmedi rychlou akci zabrzdil. Až poté se mu na pravém křídle nabídl rychlonohý zadák Mbabu.

    David Suchý

    Branky: 41. Andersson (Trimmel), 56. Friedrich (Trimmel) – 60. Gerhardt, 81. Weghorst (Joao Victor)

    Karty:   53. Andrich (UNB) – 40. Arnold (WOF), 61. Steffen (WOF)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:13.
    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich (C), Schlotterbeck, Subotić – Trimmel, Andrich, Gentner (73. Prömel), Lenz – Malli (66. Ingvartsen), Bülter (83. Ryerson) – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Hübner, Becker, Ingvartsen, Kroos, Polter, Prömel, Ryerson, Ujah.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Knoche, Brooks, Otávio – Steffen (64. Mehmedi), Gerhardt, Arnold, Brekalo (88. Klaus) – Ginczek (78. Joao Victor), Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Azzaoui, Karamoko, Klaus, May, Mehmedi, Joao Victor, X. Schlager, Tisserand.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    thejrc.org