Nantes – Lille 0:1 (kon.) | Bordeaux – Nice 1:1 (kon.) | Lyon – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:1 (1:0)
OGC Nice
Neděle 01.03.2020, 17:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Bordeaux mělo i ve druhém dějství o něco více ze hry, avšak o jedinou branku druhého poločasu se postaral soupeř, kterému se povedlo srovnat na konečných 1:1. Bordeaux se po vyrovnávací brance mohlo dostat zpět do vedení, nicméně největší šance skončila pouze na tyči. Nice se v závěru zápasu pouze bránilo, avšak i to stačilo na bodový zisk. (18:58:23)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Malang Sarr (OGC Nice).
     
    90+3
    Domácí Oudin se pokoušel doběhnout prudkou nahrávku, na kterou nakonec neměl šanci dosáhnout. Konec tohoto zápasu se pomalu a jistě blíží...
     
    90+2
    V závěru druhého poločasu se Nice usadilo na polovině soupeře, avšak k ničemu nebezpečnému to zatím nevedlo. Následovat bude autové vhazování.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    87
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se vítěze vůbec nedočkáme. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Riza Durmisi, přichází Stanley Nsoki.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Toma Bašić (Girondins Bordeaux FC).
     
    86
    Bašić šikovným způsobem hledal na pravém křídle Kwatenga, kterému chybělo pár centimetrů k zasažení míče. Místo zpracování přijde na řadu další aut.
     
    85
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba pět minut, výsledek je i nadále nerozhodný. Oba celky předvádějí celkem dost nepřesností, což atraktivitě dost škodí.
     
    84
    Hostující obrana i tentokráte dokonale eliminovala útočnou snahu soupeře, de Préville se navíc nedostal kolem Sarra. Na druhé straně mohl vhazovat Durmisi.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Igniatius Ganago.
     
    82
    Už to vypadalo, že se Maurice dostane k míči, avšak nakonec lehce zasáhl nohu protihráče. Jednalo se o nedovolený zákrok, Bordeaux tak ihned rozehrálo vpřed.
     
    81
    Následovalo další autové vhazování, tentokráte se o něj z levé strany postaral domácí Sabaly. Tomu na pomoc přispěchal Otávio, který měl hodně prostoru.
     
    77
    Aktivita domácích hráčů pokračuje na pravé straně. Zde nejprve vhazoval míč zpět do hry obránce Kwateng, kterému na pomoc přispěchal kolega de Préville.
     
    76
    Na zadní tyči se domácímu Oudinovi povedlo uspět ve vzduchu, avšak posléze nikdo z domácích nedotlačil míč do sítě. Aby toho nebylo málo, tak de Préville trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    75
    Ounas vyprodukoval nenápadnou nahrávku směrem na nevýrazného Dolberga, který se k míči přesto nedostal. Skluzem se totiž povedlo zakročit Sabalymu.

    David Suchý

    Branky: 21. de Préville (Bašić) – 57. Únás (Wagué)

    Karty:   16. Kalu (BOR), 58. Kwateng (BOR), 86. Bašić (BOR) – 32. Thuram (NIC), 39. Dante (NIC), 90+4. M. Sarr (NIC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:11.
    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Pablo (28. Jovanović), Koscielny, Kwateng – Otávio, Bašić – de Préville, Pardo (65. Oudin), Hwang Ui-jo – Kalu (73. Maja).
    Náhradníci: Poussin – Adli, Aït Binnásir, Kamano, Jovanović, Maja, Oudin.

    OGC Nice: Benítez – Wagué, Dante, M. Sarr, Durmisi (87. Nsoki) – Únás, Lees-Melou, Thuram (70. Lusamba), Maurice – Danilo – Dolberg (83. Ganago).
    Náhradníci: Clementia – Burner, Ganago, Lusamba, Maolida, Nsoki, Trouillet.

    Rozhodčí: Millot – Drouet, Pages
    thejrc.org