Třinec – Petřkovice 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Vltavín 6:1 (kon.) | Uničov – Vítkovice 2:1 (kon.)
Žižkov – Sokolov 3:3 (kon.) | Blansko – Prostějov 2:2 (kon.) | Zápy – Varnsdorf 3:0 (kon.)
Hr. Králové – Chlumec n/C 4:1 (kon.) | Chrudim – Líšeň 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Plzeň B 4:1 (kon.)
Brno – Pardubice 1:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:1 (3:0)
FK Chlumec nad Cidlinou
Sobota 29.02.2020, 14:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou nervy drásající střetnutí zápasu mezi SLovenskem a Itálií, po němž se radují z postupu do vyřazovací fáze naši východní sousedé, kteří porazili obájce titulu 3:2 a díky bezbrankové remíze Paraguaye s Novým Zélandem obsadili za Jihoameričany druhou příčku ve skupině.

    První poločas nabídl jedinou branku, o níž se postaral Róbert Vittek. Slovenský útočník využil zaváhání De Rossiho a výbornou přihávku Kucky k přízemní ráně k levé tyči.

    Druhá polovina utkání byla o poznání gólovější. Hamšíkovi se nadvakrát podařilo míč procpat opět k Róbertu Vittekovi, jenž se tentokráte prosadil ránou na přední tyč. Avšak Italové se nevzdali a dokázali snížit zásluhou dorážky Antonia Di Nataleho do prázdné brány. V závěru zápasu ukázal kouč Weiss šťastno ruku, když na hřiště poslal Kopúnka a ten po necelých dvou minutách na hřišti přesným lobem vrátil SLovensku dvoubrankové vedení. V nastavení ještě vrátil mužstvo z Apeninského poloostrova fantastickým lobem na dostřel Fabio Quagliarella, avšak na víc se již Itálie nezmohla a jako obhájce končí po základní skupině, zatímco Slovensko se při své premiérové účastni na světovém šampiponátu může radovat z postupu do osmifinále. (23:06:21)
     
    90+5
    Vše mohlo být jinak! Na zadní tyči se zjevil osamocený SImone Pepe, jenže míč netrefil ideálně, poslal ho mimo bránu! Je to jasné, Slovensko postupuje, obhájci titulu končí!
     
    90+5
    V poslendích okamžicích střetnutí ještě sahá Ján Kozák ke střídání, když Erika jednriška nahrazuje Martin Petráš.
     
    90+4
    Proti vysokému balónu Andrey Pirla vystartoval dopředu Ján Mucha a vedl si parádně. Před Di Natalem míč vyrazil do bezpečí, Itálie má čas na jeden poslední útok!
     
    90+3
    Faul na polovině hřiště, proti Zambrottovi se provinil Juraj Kucka. Kompletní jedenáctka v bílém spěchá bránit, snahu o útočení již vzdali.
     
    90+2
    Tak ne, ještě nené hotovo! Fantastciiký gól vyprodukoval FABIO QUAGLIARELLA. Střídající útočník z osmnácti metrů podkopl balón, Mucha se za ním natahoval marně.
     
    90+1
    Slováci drží balón na kopačkách, jejich postup se zdá býti nevyhnutelným! Italové se saží presovat, avšak jejich úsilí přichází po většinu času vniveč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Šťastná ruka Vladimíra Weissa, KAMIL KOPÚNEK skóruje po necelých dvou minutách strávených na hřišti a s největší pravděpodobností pečetí postup SLovenska! Fotbalista Trnavy si skvěle naběhl na dlouhý aut do vápna, jedním dotekem poté dokázal přehodit vyběhnuvšího Marchettiho!
     
    88
    Velmi složitou situaci vyřešil Ján Mucha na jedničku s hvězdičkou. Centr Maggia z pravé strany úspěšně vyboxoval nad sebe, ačkoli na něj Quagliarella nepříjemně doléhal.
     
    87
    Vypadalo to, že Zdeno Škrtala bude po nepříjemném střetu s Gattusem muset střídat ještě v první půli. Středopolař ovšem vydržel až téměř do konce utkání, až teď přenechává své místo Kopůnkovi.
     
    86
    Pravý obránce Zambrotta po lajně předal míč Di Natalemu, proti němuž vystartoval Škrtel. V poslední chvíli uskočil, což útočníka zmátlo, výsledek je takový, že se bude odkopávat od branky.
     
    85
    Svěřenci trenéra Lippiho se už už radovali z vyrovnání, radost jim ale dlouho nevydržela! Po přihrávce z levé strany skóroval Quagliarella. Výborné oko předvedl pomezní rozhodčí, odhalil totiž malý ofsajd forwarda!
     
    84
    Daniele De Rossi si vyměnil balón s Di Natalem. Nakonec dosud jediný střelec Italů hledal hlavi Iaquinta, jeho zakončení proletěl otěsně nad.
     
    83
    Mužstvo z Apeninského poloostrova gól pochopitelně povzbudil. Di Natale se opět pokusil něco vymyslet, jeho dobře myšlenou průnikovou nahrávku vystihl Škrtel.
     
    82
    Fabio Quagliarella se po snižující brance pokusil rychle chytit balón a odběhnout s ním na střed hřiště. V tom se mu pokusil zabránit Mucha, následně došlo k roztržce mezi těmito dvěma hráči. Oba dostali žlutou kartu.
     
    81
    Máme zaděláno na drama! Po fantastické kombinaci mezi Iaquintou a Quagliarellou vystihl Mucha povedenou ránou prvního jmenovaného. Kulatý nesmysl se pak odrazil k ANTONIU DI NATALEMU, jenž bez problémů trefil odkrytou bránu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Slovensko je velmi blízko senznačnímu postupu ze skupiny, naopak se blíží konec obhájců.
     
    79
    Velká šance přišla vniveč. Italy to však tolik mrzet nemusí, neboť Antonio Di Natale se po nahrávce Pirla nacházel v postavení mimo hru.

    Milan Huppert

    Branky: 8. Šípek, 25. Rada (pen.), 31. Rada (pen.), 50. Šípek – 69. Novotný

    Karty:   16. Štrba (HKR), 40. Vittek (HKR), 50. Pekarík (HKR), 68. Chiellini (HKR), 76. Pepe (HKR) – 31. Cannavaro (CCN)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Martinec, Král, Leibl, Zbrožek, Rada, Šípek, Vlkanova, Frýdek, Prekop.
    Náhradníci: Vízek – Djurdjević, Doležal, Jukl, Mejdr, Soukeník, Urma

    FK Chlumec nad Cidlinou: Dunda – Sedláček, Havel, Koubek, Čáp, J. Labík, T. Labík, Bastin, Veselka, Hynek, Kadlec
    Náhradníci: Novotný, Kučera, Žahourek, Vaníček, Kuka

    Rozhodčí: Hrubeš – Melichar, Vodrážka
    thejrc.org