Detroit – Colorado 1:2 (kon.) | Nashville – Edmonton 3:8 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:8 (0:2, 3:1, 0:5)
Edmonton Oilers
Úterý 03.03.2020, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:55 Leon DRAISAITL - 3:8
     
    49:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    No tak to je velká demolice! Oilers potvrdili pozici týmu s nejlepší přesilovkou v lize a zvyšují už na 8:3! Nurse přihrál po modré čáře na McDavida. Ten se několika rychlými kroky přesunul do křídelního prostoru a zprava předložil puk LEONU DRAISAITLOVI, jehož čtvrtá trefa vyhnala z branky bezmocného Rinneho. Asistence: Connor McDavid, Darnell Nurse.
    48:28 Leon DRAISAITL - 3:7
     
    48:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hostům teď padá do branky prakticky vše! Svůj třetí gól v utkání slaví LEON DRAISAITL, jenž zachytil puk ještě ve vlastním pásmu, v přechodové fázi si jej vyměnil s Nugentem-Hopkinsem a pak vyzrál na Rinneho rychlou střelou z levého kruhu. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.
    47:03 Zack KASSIAN - 3:6
     
    47:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Navíc přichází už šestý hostující gól, který asi rozhoduje o porážce Nashvillu! Nurse přenesl hru na Connora McDavida, jenž zase posunul puk do levého kruhu na ZACKA KASSIANA a ten s trochou štěstí propálil Rinneho, který si na jeho střelu výrazně sáhl, ale kotouč i tak zapadl za brankovou čáru. Asistence: Connor McDavid, Darnell Nurse.
    45:17 Leon DRAISAITL - 3:5
     
    45:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Také Oilers dávají dva slepené góly, které od sebe dělilo jen pětatřicet vteřin! Nugent-Hopkins od modré našel za obranou Kailera Yamamota, který si u brankoviště dovolil zadovku na LEONA DRAISAITLA a ten bekhendem snadno uklidil puk ze svého pohledu k pravé tyči. Asistence: Kailer Yamamoto, Ryan Nugent-Hopkins.
    44:42 Connor MCDAVID - 3:4
     
    44:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tým z Alberty je zase o krok blíže důležitému vítězství! Dvaatřicátý gól do letošní sbírky si přidává CONNOR MCDAVID, který si po nahrávce Archibalda vybruslil z rohu hřiště až před kruhy a zcela nenápadnou střelu překvapil všechny přítomné, včetně brankáře Rinneho. Asistence: Josh Archibald, Darnell Nurse.
    35:05 Nick BONINO - 3:3
     
    35:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté si příznivého stavu 3:2 dlouho neužili! Grimaldi dojel puk před Archibaldem a z rohu jej poslal na Craiga Smithe. Jeho jmenovec v brance Oilers následnou střelu jen vyrazil a pak už si nevěděl rady s dvojitou dorážkou NICKA BONINA. Asistence: Craig Smith, Rocco Grimaldi.
    33:34 Kailer YAMAMOTO - 2:3
     
    33:34
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kanadské mužstvo se vrací do vedení! Draisaitl využil svých fyzických proporcí k tomu, aby si výtečně pokryl puk u levého mantinelu. Nugent-Hopkins po jeho nahrávce naslepo našel KAILERA YAMAMOTA a ten zblízka zakončil nad pravý Rinneho beton. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Leon Draisaitl.
    22:28 Calle JÄRNKROK - 2:2
     
    22:28
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlovka, během čtrnácti vteřin je vyrovnáno a překvapení Oilers si vybírají time-out! Hostující obrana se až moc věnovala soubojům na kraji hřiště, před brankou mezitím zůstal nehlídaný CALLE JÄRNKROK a po nahrávce Duchenea vystřelil mimo dosah Mikea Smithe. Asistence: Matt Duchene.
    22:14 Roman JOSI - 1:2
     
    22:14
    Nashville právě vstřelil branku!
    Velká morální vzpruha pro domácí hráče, kteří zkraje druhého dějství snižují na 1:2! Turris za brankou jednoduše obešel Krise Russella a připravil puk ROMANU JOSIMU, jenž z vrcholku levého kruhu poprvé prostřelil Smithe. Asistence: Kyle Turris, Mikael Granlund.
    19:31 Leon DRAISAITL - 0:2
     
    19:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hodně dlouhé střídání dvou největších hvězd kanadského týmu přece jenom končí gólem! McDavid převzal puk od Beara a od modré jej adresoval na pravé křídlo, odkud LEON DRAISAITL vypálil z prvního doteku a našel miniaturní skulinku u bližší tyče, kterou si Rinne zcela nepohlídal. Asistence: Connor McDavid, Ethan Bear.
    06:23 Josh ARCHIBALD - 0:1
     
    06:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v sedmé minutě do vedení! Tinordi nezastavil Ennisovu přihrávku ze zadního mantinelu na JOSHE ARCHIBALDA, kterého na brankovišti zase nepohlídal Ekholm, a útočník Oilers zblízka zaznamenal jedenáctý gól v sezóně. Asistence: Tyler Ennis, Connor McDavid.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 23. Josi (Turris, Mikael Granlund), 23. Järnkrok (Duchene), 36. Bonino (C. Smith, Grimaldi) – 7. J. Archibald (Ennis, McDavid), 20. Draisaitl (McDavid, Bear), 34. Yamamoto (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 45. McDavid (J. Archibald, Nurse), 46. Draisaitl (Yamamoto, Nugent-Hopkins), 48. Kassian (McDavid, Nurse), 49. Draisaitl (Nugent-Hopkins), 50. Draisaitl (McDavid, Nurse)


    Nashville Predators: Rinne (50. Saros) – Ellis (A), Josi (C), Ekholm, Tinordi, Fabbro, Hamhuis – Arvidsson, Duchene, Järnkrok – Mikael Granlund, Turris, F. Forsberg – Sissons, Johansen (A), Blackwell – C. Smith, Bonino, Grimaldi.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse (A), A. Larsson, Jones, Benning, K. Russell – J. Archibald, McDavid (C), Ennis – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – Kassian, Sheahan, Athanasiou – Chiasson, Haas, Khaira.

    Rozhodčí: Pollock, McIsaac – Suchánek, Sericolo

    Diváci: 17 316
    thejrc.org