Akademici Plzeň – HC UP Olomouc 5:4 (po pr.)
po prodl.
Akademici Plzeň
5:4 (0:3, 2:0, 2:1 - 1:0)
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Středa 04.03.2020, 20:45 • Ice Arena, Plzeň • Univerzitní liga ledního hokeje • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou utkání 20. kola Univerzitní ligy, v němž Akademici Plzeň porazili Univerzitu Palackého 5:4 po prodloužení. S domácími to přitom po první třetině nevypadalo vůbec dobře, neboť prohrávali o tři branky. Postupem času se však osmělili a dvěma zásahy se dostali soupeři na kontakt. Hanáci sice vzápětí odskočili na rozdíl dvou gólů, avšak dva zásahy domácího celku ve třetí třetině poslali zápas do prodloužení. V něm Akademici dostali výhodu přesilovky pěti proti třem, kterou využil Jindřich Sklenička. V souboji tabulkových sousedů tedy uspělo plzeňské mužstvo, které svému konkurentovi odskočilo na čtvrtém místě na rozdíl čtyř bodů.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:06:49)
     
    Konec zápasu.
    60:41 Jindřich SKLENIČKA - 5:4
     
    60:41
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Konec! Akademici podruhé v utkání využili přesilovku o dva hráče a rozhodli o tom, že bonusový bod zůstane v Plzni! Od modré vystřelil Váchal, mimo dosah Ovčařiho kotouč ztečoval JINDŘICH SKLENIČKA. Asistence: Adam Váchal a Tomáš Kučera.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Je to jasné, Hanáci si do Olomouce odvezou alespoň jeden bod! V závěrečných sekundách třetí třetiny se dopustili dalšího faulu, avšak domácí už nemají čas vstřelit gól v základní hrací době. Na trestnou lavici usedá za hákování Skopal.
     
    58:46
    Velká komplikace pro hosty! Krátce po skončení jejich vlastní přesilovky fauloval Dominik Kuchař, který teď bude nervózně sledovat počínání spoluhráčů v oslabení.
     
    58:21
    Početní převaha Palackého univerzity je minulostí. Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco málo přes minuty. Zápassměřuje do prodloužení.
     
    57:20
    Jenže mohli to být naopak domácí, kteří mohli rozhodnout při vlastním oslabení! Ovčaři puk vyrazil, ale nevěděl kam. Nakonec pro něj dopadlo vše v rámci možností, puk odklidil z předbrankového prostoru Janečko.
     
    56:21
    Hosté mají šance se v závěru zápasu přiblížit vítězství! Za hákování se totiž usedá na trestnou lavici Jindřich Sklenička, ten dnes sedí za katrem už podruhé.
     
    55:35
    Do rozehrávky Akademiků se zapojil i gólman Frček. Ten rozehrál na Koca, jenže ten při přebírání touše upadl. Dušan Kerda toho ale využít nedokázal.
     
    54:13
    Do předbrankového prostoru nahazoval na teč Eduard Šimůnek. Hledal hokejku Markova, jemuž na poslední chvíli dokázal přizvednout náčiní Skopal.
     
    53:50
    Jakub Ovčaři drží naděje hostů na bodový zisk. Opět si výborně našel místečko, odkud viděl na nahození Beera, a puk z výstroje nenechal spadnout.
     
    52:19
    Jaroslav Starý si hodil kotouč po mantinelu a s přehledem přebruslil osobního strážce. Zpoza brány hledal Šibru, forvard však pozdě přiložil hůl k ledu.
     
    51:01
    Od pravého mantinelu až do levého kuhu se projel Dominik Hajšman, žádný z protihráčů ho nedokázal zastavit. Střela zápěstím skončila v brankářově výstroji.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre je vyrovnané. Akademici v jednu chvíli ztráceli tři branky, avšak manko dokázali vymazat a nyní jsou opět favority na vítězství.
     
    49:44
    Nebezpečné Smolkovo nahození od modré čáry Frček vykopl před sebe pravým betonem. Nejrychlejší reflexy prokázal Sklenička, který odpálil puk do středního pásma.
     
    48:55
    Parádní individuální akcí se prezentoval Pavel Skopal. Ten se stahovačkou zbavil osoboního strážce, poté kotouč zvedl těsně nad horní tyčku.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Sklenička (Prachař, Faschingbauer), 40. Rejzek (Beer, Straka), 44. Kučera (Soukup), 46. Váchal, 61. Sklenička (Váchal, Kučera) – 10. Kerda (Skopal), 14. Janošek (Mareček), 19. Rimmel (Dubovčí), 43. Janošek


    Akademici Plzeň: Frček (21. Štekr) – Šimůnek, Prachař (C), Sklenička, Koco, Beer (A), Starý, Soukup, Váchal – Hřebík, Salajka, Hájek, Šíma, Kučera (A), Straka, Markov, Rejzek, Šibra, Šiška, Strmiska, Faschingbauer
    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Ovčaři (Molnár) – Kuchař, Smolka, Dubovčí – Janošek, Janečko, Hajšman (C), Kerda, Skopal (A), Lainka, Rimmel (A), Mareček

    Rozhodčí: Kraval – Axman, Juránek

    Diváci: 85
    ocianews.com