Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:4 (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Anaheim Ducks
Čtvrtek 05.03.2020, 03:45 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:32:00)
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Francouz (COL) 26 zákroků, 4 góly, úspěšnost 86,7%
    Martin Kaut (COL) 0+0, 1 střela, -1, čas na ledě 9:21
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Rickard Rakell (ANA) – 1+1
    2. Gabriel Landeskog (COL) – 1+2
    3. Nathan MacKinnon (COL) – 1+1
     
    Skvělá série Colorada je u konce. Domácí mužstvo se před utkáním pyšnilo sedmi vítězstvími v řadě za sebou, jenže Anaheim se statistikou soupeře nezalekl a dnes tuto šňůřu přerušil. Prodloužení nabídlo velké množství zajímavých šancí. Utkání mohl ukončit Samuel Girard, samostatný únik ale neproměnil. Když už se zdálo, že se půjde do nájezdů, tak vteřinu a dvě desetiny před koncem prodloužení vypálil ze zápěstí Rickard Rakell a puk skončil v síti, Pavel Francouz se jen bezmocně podíval za svá záda.

    Colorado zůstává i navzdory prohře v dobré pozici, na druhém místě Západní konference má šestibodový náskok na Dallas. Anaheim na Západě zůstává čtrnáctý, postup do play-off nadále zůstává pouze v rovině teorie.
     
    Konec zápasu.
    64:58 Rickard RAKELL - 3:4
     
    64:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři dvě vteřiny před koncem prodloužení rozhodují o svém vítězství! RICKARD RAKELL se nenechal ovlivnit rychle plynoucím časem. V klidu zamířil a zápěstím zamířil nechytatelně do levého horního rohu. Bez asistence.
     
    64:29
    V pozoru však musí být i Pavel Francouz. Hra se rychle přesunula právě před jeho svatyni, zakončení Steela udržel český strážce svatyně v lapačce.
     
    63:59
    Američan ve službách Anaheimu se v nastaveném čase rozhodně nenudí. Tentokráte měl o poznání snažší práci, na nahození Girarda totiž dobře viděl.
    63:30 Girard v úniku neukončil zápas
     
    63:30
    Stále není konec! Po velké hrubce hostující obrany se v úniku ocitl Samuel Girard, tváří v tvář Millerovy ale neuspěl!
     
    62:44
    Domácí kapitán MacKinnon si více volného prostoru vysloveně užívá. Nyní se krásně uvolnil přes Guhleho, jenže ani v tomto případě nevyzrál na Millera.
     
    62:21
    A opět domácí! Nathan MacKinnon se zbavil osobního strážce a vypálil svižnou střelu ze zápěstí, tu velezkušený brankář Anaheimu vytěsnil lapačkou na poslední chvíli!
     
    61:53
    A rychle na druhou stranu! Valerij Ničuškin dlouho naznačoval nahrávku, nakonec ale zvolil bekhendové zakončení, kterým nechal vyniknout Millerův pravý beton.
     
    61:28
    Ryan Getzlaf nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Ještě se mu podařilo vybruslit více na střed, střelou pod břevno si ovšem na Francouze nepřišel.
     
    60:42
    První velkou možnost měl Rickard Rakell. Od levého mantinelu nabruslil až před Francouze, bráněný Girardem však nedokázal dostatečně razantně vystřelit.
     
    60:05
    V nastaveném čase můžeme očekávat velké množství šancí. Buly zvládl lépe Adam Henrique. Brendan Guhle se neunáhlil, raději vybruslil za vlastní svatyni.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina přinesla, podobně jako ta druhá, jediný gól, tentokráte však padl do hostující svatyně. Prosadil se kapitán Nathan MacKinnon, který v přesilové hře sám zavezl puk do útočného pásma a Millera prostřelil ránou k pravé tyči. Za stavu 3:3 se tedy jde do prodloužení, v němž se domácí budou snažit navýšit šňůru vítězství v řadě za sebou na číslo osm.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Naměstnikov (MacKinnon, Landeskog), 15. Landeskog (Girard, Jost), 48. MacKinnon (Landeskog, Jost) – 6. Agozzino (Rowney, Irwin), 14. Guhle (Silfverberg, Rakell), 33. Steel (Getzlaf), 65. Rakell


    Colorado Avalanche: Francouz (Hutchinson) – Girard, Graves, E. Johnson (A), Cole, Barberio, Zadorov – Naměstnikov (A), MacKinnon (C), Landeskog – Donskoi, Compher, Nieto – M. Kaut, Jost, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Kameněv.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Irwin, Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Hakanpää, Djoos – Silfverberg (A), Henrique (A), Rakell – Heinen, Getzlaf (C), Milano – Sherwood, Steel, Jones – Rowney, Agozzino, Deslauriers.

    Rozhodčí: Lambert, Pollock – Alphonso, Gibbons

    Diváci: 18 033
    ocianews.com