Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 06.03.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Jakub ORSAVA - 5:2
     
    58:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! JAKUB ORSAVA se dostal ke kotouči a uklidil ho bezpečně do prázdné svatyně. Pro rodáka ze Šumperku se navíc jedná o vůbec první gól v hradeckém dresu – 5:2. Asistence: Matěj Chalupa.
    54:14 Kevin KLÍMA - 4:2
     
    54:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi využívají další hru v početní výhodě a odskakují už na dvougólový rozdíl. Radek Smoleňák se po zisku kotouče vydal do útoku; touš mu sice sjel z hole, dostal se však ke KEVINU KLÍMOVI, který ho uklidil za záda bezmocného Dolejše – 4:2. Asistence: Radek Smoleňák, Jakub Lev.
    40:28 Kevin KLÍMA - 3:2
     
    40:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    To se jim však příliš dlouho nedařilo a domácí využívají přesilovou hru. Konkrétně KEVIN KLÍMA, který obdržel šikovnou přihrávku od Aleše Jergla a v zakončení si vedl náramně. Svojí střelu totiž usměrnil přesně pod horní tyč – 3:2. Asistence: Aleš Jergl, Oskars Cibulskis.
    33:58 Dominik LAKATOŠ - 2:2
     
    33:58
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté srovnávají krok a využívají přesilovou hru. Ondřej Roman vybídl šikovnou nahrávkou k zakončení DOMINIKA LAKATOŠE, který si najel před branku a procpal puk mezi Mazancovy betony – 2:2. Asistence: Ondřej Roman, Peter Trška.
    24:39 Richard NEDOMLEL - 2:1
     
    24:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gól stejně jako v první dvacetiminutovce platí a domácí jdou znovu do vedení. RICHARD NEDOMLEL se vydal na útočný výlet a z netradiční pozice dokázal přesně zakončit. Stihl to zároveň dříve, než došlo k již zmíněnému posunutí klece – 2:1. Asistence: Jakub Orsava, Radek Pilař.
    15:57 Mislav ROSANDIĆ - 1:1
     
    15:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Gól je tedy regulérní a postaral se o něj kdo jiný než bývalý Lev MISLAV ROSANDIČ. Ten po útočném výpadu přihrával před klec, kde stál zaparkovaný Jan Schleiss. Hostující forvard se ale puku zjevně vůbec nedotkl, zato si ho do odkryté kasy srazil bruslí Jakub Lev – 1:1. Asistence: Jan Štencel.
    00:16 Oscar EKLUND - 1:0
     
    00:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo skutečně rychlé a Mountfield po pouhých 16 vteřinách otevírá skóre dnešního utkání, přičemž se dostává do vedení. Aleš Jergl vypálil prudce z pravé strany a kotouč se odrazil až na druhé křídlo k OSCARU EKLUNDOVI, který ho tvrdou ranou uklidil do sítě – 1:0. Asistence: Aleš Jergl, Richard Nedomlel.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 1. Eklund (Jergl, Nedomlel), 25. Nedomlel (Orsava, R. Pilař), 41. Klíma (Jergl, Cibulskis), 55. Klíma (Smoleňák, Lev), 59. Orsava (M. Chalupa) – 16. Rosandić (Štencel), 34. Lakatoš (O. Roman, Trška)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík (A), Šidlík, Čáp – Jergl, Klíma, Perret – Smoleňák (C), Lev, M. Chalupa – Orsava, Cingel, R. Pilař – Miškář, Koukal, Dragoun.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Dolíška) – Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk (C), Rosandić – Schleiss, Hruška, Šišovský – Lakatoš (A), O. Roman, Roberts Bukarts – Mallet, R. Veselý, Dej (A) – T. Kubalík, Werbik, Dočekal.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Komárek, Špringl

    Diváci: 3582
    thejrc.org