Chelsea – Everton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Manchester City 2:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
4:0 (2:0)
Everton FC
Neděle 08.03.2020, 15:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:05:54)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 11 – 1
    Střely mimo: 5 – 1
    Držení míče: 60 % – 40 %
    Rohové kopy: 6 – 1
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 8 – 10
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Chelsea díky dominantnímu výkonu udělala další krůček směrem do příštího ročníku Ligy mistrů. Minimálně do zítřka ztrácí na třetí Leicester už jen tři body a vzhledem k zaváhání Wolverhamptonu s Brightonem disponuje již pětibodovým náskokem na pátou příčku. Everton naopak potvrdil, že se mu venku dlouhodobě nedaří, před třicátým kolem mu bude patřit dvanácté místo.
     
    Je dobojováno! Everton se devětadvacátého kola Premier League s trochou nadsázky ani nezúčastnil. Na trávníku Stamford Bridge předvedl odevzdaný výkon a zpět do Liverpoolu odjíždí s ještě milosrdnou porážkou 0:4. Svěřenci Franka Lamparda hosty od první do poslední minuty jednoznačně přehrávali a závěrečných pětatřicet minut se už dohrávalo jenom z povinnosti, protože po gólech Mounta, Pedra, Williana a Girouda už prakticky o nic nešlo.

    Pro zkušeného kouče Ancelottiho to byl velmi hořký návrat na stadion, kde v minulosti dosáhl na velké úspěchy. Toffees na hřišti Chelsea nezvítězili už v pětadvacátém ligovém utkání za sebou. Počtvrté v řadě navíc nedokázal ani skórovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V úplném závěru ještě jeden roh. Barkley jej rozehrál nakrátko, načež James odcentroval jen k Pickfordovi. Ten rychle rozehrál a poslal balón ke svému brankářskému protějšku.
     
    90+2
    O standardní situaci z pravé strany se postaral Reece James, nicméně Michael Keana Broju k zakončení hlavou nepustil.
     
    90+1
    Broja byl přivítán v nejvyšší anglické soutěži nevybíravým skluzem frustrovaného Holgatea. O žluté kartě nemůže být žádného sporu.
     
    90
    Rozhodčí vcelku zbytečně přidávají nad rámec plynulého druhého poločasu další tři minuty.
     
    89
    Zápas se už nějakou dobu dohrává jen z povinnosti. Everton vyhlíží závěrečný hvizd už dobrou půlhodinu.
     
    88
    Anthony Gordon se snažil napadat domácí výstavbu útoku, ale právě od něj se míč odrazil mimo hrací plochu. Azpilicueta může vhazovat.
     
    87
    Po Anjorinovi si první minuty v Premier League odehraje také anglický rodák hájící barvy Albánie – Armando Broja. Lepší příležitost pro nasazení mladíků si Frank Lampard asi nemohl přát.
     
    86
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Armando Broja.
     
    85
    Mladíci v dresu Chelsea si za rozhodnutého stavu dovolí opravdu dost. Gilmour chtěl hned po rohu pálit z voleje, ale Pickford tentokrát zasahovat nemusel.
    84. César Azpilicueta (CHE)
     
    84
    Anglický gólman Evertonu svou chybičku rychle napravil, když vytěsnil na rohový kop dalekonosný projektil domácího kapitána Césara Azpilicuety.
     
    83
    Jordan Pickford si vybral trochu slabší chvilku, když nepovedeným odkopem pozdravil diváky v předních řadách Stamford Bridge. Následuje aut Marcose Alonsa.
     
    82
    Richarlison obešel Zoumu a ten se na půlící čáře rozhodl rychlejšího soka takticky faulovat za žlutou kartu. Ta je vůbec první pro domácí tým.
     
    81
    Gomes po Digneho autu trestuhodně propadl. Gilmour rázem útočil do otevřené obrany a přenechal míč Anjorinovi, kterého skvělým skluzem ve vápně na poslední chvíli odzbrojil Sidibé.

    Michal Břuchanský

    Branky: 14. Mount (Pedro), 21. Pedro (Barkley), 51. Willian (Barkley), 54. Giroud (Willian)

    Karty:   82. K. Zouma (CHE) – 53. A. Gomes (EVE), 90+1. Holgate (EVE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:10.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, K. Zouma, M. Alonso – Barkley, Gilmour, Mount (60. R. James) – Pedro, Giroud (86. Broja), Willian (71. Anjorin).
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Tomori, R. James, Batshuayi, Anjorin, Broja.

    Everton FC: Pickford – Sidibé, M. Keane, Holgate, Digne – Bernard (46. Walcott), A. Gomes, Davies (58. Kean), G. Sigurdsson (C) – Calvert-Lewin (76. Gordon), Richarlison.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Gordon, Iwobi, Kean, Y. Mina, Walcott.

    Rozhodčí: Friend – Holmes, Beck

    Diváci: 40 694
    thejrc.org