Chelsea – Everton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Manchester City 2:0 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (1:0)
Manchester City
Neděle 08.03.2020, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Manchester United ukopal v divadle snů výhru 2:0 nad městským rivalem! City i přes brutální převahu v držení míče (27% – 73%) vyslali méně střel na i mimo branku. Opět se tak vzdálili vedoucímu Liverpoolu, na který už ztrácejí 28 bodů. Rudí ďáblové se posunují na pátou pozici za Chelsea a před Sheffield a Wolverhampton. Pokud budou Citizens vyloučeni z Ligy Mistrů, pátá pozice United už účast v milionářské soutěži zajistí.

    Děkuji, že jste onlajn sledovali. Loučí se Jiří Polášek. (19:33:16)
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Žlutou kartu dostává Gabriel Jesus (Manchester City).
    90+7. Scott MCTOMINAY - 2:0
     
    90+6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    United mají další branku a potvrzují dnešní výhru! A opět v tom má hlavní zásluhu soupeřův brankář Ederson, který nesmyslně hodil míč daleko mezi dva hráče City, mnohem blíž k míči se dostal SCOTT MCTOMINAY a parádní ránou ho dostal do úplně prázdné branky! Bez asistence.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Manchester United). Ten už zdržoval hru až moc dlouho a moc okatě to protahoval.
     
    90+4
    Ederson je snad u půlky hřiště a rozmýšlí se, zda svému týmu pomoci v útoku. Jeho úmysly jsou ale rychle pryč, jelikož na trávníku po kontaktu s Jesusem leží Shaw a jeho spoluhráč a zdržují čas.
     
    90+3
    Další útok hostů opět zmařil nepřesný finální centr, který mířil na hlavu Harryho Maguira. Ten míč odhlavičkoval pryč.
     
    90+1
    De Gea si připisuje čtvrtý úspěšný zákrok. Gabriel Jesus dostal na hranici vápna dobrý míč, měl kolem sebe nulový počet hráčů a velký prostor, ale jeho střela nebyla silná ani rychlá.
     
    90
    K tomuto poločasu se nastaví ještě nějaká doba. Přesněji to bude pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Odion Ighalo.
     
    88
    Bruno Fernandes "vykoupal" Mendyho a následně obešel i dalšího hráče hostů. Ale pak poslal míč zpátky na střed, protože před ním byli modrobílé pole Citizens.
     
    87
    Joao Cancelo se hodně zlobí, ale tady se rohový kop prostě pískat nemůže. Ole Gunnar Solskjaer zatím chystá poslední střídání svého týmu, možná i z taktických důvodů, aby pozdržel čas.
     
    86
    Mendy procpal míč do velkého prostoru u rohového praporku. Jeho následný centr byl ale hrůzostrašný a trefil hráče soupeře, který stál nejblíž.
     
    84
    Zatímco se v divadle snů velmi silně rozpršelo, Mahríz se začal hádat s Deanem, že by měl mít autové vhazování on, místo soupeře. Neuspěl však.
     
    83
    Ne, Mahríz napálil přímo Shawa, který stál kousek od něj. City si pak získali míč, ale až na polovině hřiště. Sterling vyběhl směrem k vápnu.
     
    82
    Citizens se opravdu snaží, ale ani nyní jim to nevyšlo. Shaw zády odrazil míč za čáru a bude se kopat rohový kop. Kopnou ho hosté nějak lépe, než ty minulé?
     
    80
    Gabriel Jesus poslal míč na Phila Fodena, který ale na hraně vápna podklouzl a míč mu ujel mezi červené pole domácích hráčů, kterým chybí do výhry už jen pár minut a tak se zatáhli.

    Jiří Polášek

    Branky: 30. Martial (B. Fernandes), 90+6. McTominay

    Karty:   42. Fred (MAN), 90+5. Maguire (MAN) – 29. Fernandinho (MAC), 33. Rodri (MAC), 59. Cancelo (MAC), 90+8. Jesus (MAC)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
    Manchester United: de Gea – Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Wan-Bissaka, N. Matić, Fred, Williams (78. Bailly) – B. Fernandes (89. Ighalo) – D. James, Martial (78. McTominay).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Greenwood, Ighalo, Mata, McTominay, Tuanzebe.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Otamendi, Fernandinho (C), Zinčenko (77. B. Mendy) – B. Silva (59. Mahríz), Rodri, Gündoğan – Foden, Agüero (59. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, García, Mahríz, B. Mendy, D. Silva, Walker.

    Rozhodčí: Mike Dean

    Diváci: 73 288
    thejrc.org