Freiburg – Union Berlín 3:1 (kon.) | Hertha – W. Brémy 2:2 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 4:0 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Wolfsburg – RB Lipsko 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 1:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
4:0 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 07.03.2020, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Leverkusenu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:0. Domácím hráčům se vydařil také vstup do druhého poločasu, i tentokráte během několika minut dokázal hned dvakrát skórovat, díky čemuž se dostal do čtyřbrankového vedení. Eintracht se i ve druhém dějství směrem dopředu hodně trápil, navíc si na brankáře Hrádeckého ani jednou nepřišel.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:11. (17:20:56)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Do konce tohoto zápasu nezbývá už moc času, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Navíc uvidíme, za se bude něco málo nastavovat.
     
    87
    Leverkusen pokračuje ve své aktivitě, tentokráte jsme sledovali velice přesné přenesení hry do volného prostoru, kde si dokázal zpracovat balón Weiser.
     
    86
    Povedlo se to až v tomto případě, jenomže téměř záhy se do nebezpečné pozice pro centr dostal Bellarabi, kterému se málem povedlo najít svého kolegu Palaciose.
     
    85
    Bayer si pro změnu vykřesal zisk autového vhazování, po kterém si dobře počínal Rode, jenž eliminoval Palaciose. Frankfurt se však nemůže dostat z vlastní poloviny.
     
    84
    Hostující brankář Trapp i tentokráte zkoušel vyprodukovat dalekonosný odkop na druhou stranu, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Touré, který neuspěl.
     
    83
    Nakonec se o hru rukou nejednalo, sudí Brych ani tuto situaci nezkoumal u videa. Opakovaný záběr skutečně nabídl fakt, že Hinteregger nezasáhl míč vlastní rukou.
     
    82
    Po které se do zakončení natlačil Bailey, který dost možná trefil protihráče do ruky. Domácí hráči se dožadovali pokutového kopu, sudí ale nechává pokračovat.
     
    81
    Sledovali jsme pokus o přenesení hry na pravou stranu, kde se sice nacházel hostující Gačinović, avšak tento záměr přečetl Wendell, který zakládá protiakci.
     
    76
    Eintracht celkem dlouho kombinoval na vlastní polovině, což mu naprosto vyhovuje. Wendell si nevěřil na výpad po levém křídle, s balónem se tak raději vrátil.
     
    75
    Leverkusen se v pořádném počtu hráčů stáhl ke svému pokutovému území, kde si navíc poradil s nahrávkou v podání Tourého, který tak nedokázal najít Silvu.
     
    74
    U postranní lajny ještě obětavým zákrokem zabojoval hostující Kostić, který tak udržel míč na hrací ploše. Posléze velice nepřesně zkoušel nahrát jeden z domácích.
     
    73
    Na druhou stranu hrací plochy si to namířil Palacios, který přesto raději počkal na své spoluhráče. Leverkusen už moc neútočí, naopak se snaží pouze držet míč.
     
    72
    Aby toho nebylo málo, tak byl opět vyrušen domácí brankář Hrádecký, který už delší dobu čeká na jakýkoliv zákrok. I tentokráte raději rozehrál na jistotu po zemi.
     
    71
    I tento střet zřejmě zaváněl žlutým kartónkem. Po odehrání míče se totiž prezentoval nedovoleným zákrokem hostující Silva, který místo balónu trefil pouze soupeře.
     
    70
    Bayer rovněž celkem dlouho operoval na vlastní polovině, kde svému celku vypomohl se zdlouhavou rozehrávkou Hrádecký, který si nakonec vybral Tapsobu.

    David Suchý

    Branky: 4. Havertz (Diaby), 15. Bellarabi (Paulinho), 49. Paulinho (Bellarabi), 55. Paulinho (Havertz)

    Karty:   53. Weiser (LEV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:11.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, S. Bender (35. Tah), Tapsoba, Wendell – Baumgartlinger, Aránguiz (67. Palacios) – Bellarabi, Havertz (C) (62. Bailey), Diaby – Paulinho.
    Náhradníci: R. Özcan – Amiri, Alario, Bailey, Demirbay, Dragović, Tah, Palacios, Sinkgraven.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Ilsanker, Hasebe (C), Hinteregger – A. Touré, Rode, Kohr (57. Sow), N'Dicka – Kamada (57. Gaćinović), André Silva, Kostić.
    Náhradníci: Rönnow – D. Abraham, Cetin, D. da Costa, Durm, Chandler, Paciência, Sow, Gaćinović.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    thejrc.org