Marseille – Amiens 2:2 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:2 (1:0)
Amiens SC
Pátek 06.03.2020, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Olympique zaznamenal mnohem lepší vstup do druhého poločasu, po několika minutách totiž dokázal odskočit na rozdíl dvou branek. Amiens se herně zvedlo až ke konci zápasu, kdy se mu povedlo snížit. Aby toho nebylo málo, tak v páté minutě nastaveného času Amiens překvapivě srovnal krok, což vydrželo až do konce. (22:57:43)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:17.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Sámán GHODDOS - 2:2
     
    90+5
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Hosté v poslední minutě nastaveného času přeci jenom srovnávají krok! Amiens se totiž dokázalo usadit kolem pokutového území, na pravém křídle se Calabresi dostal k prudké přízemní nabídce, na kterou si v malém vápně seběhl SAMAN GHODDOS, jenž v pádu dopravil míč do sítě.
     
    90+4
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Maxime López.
     
    90+4
    Ještě jednou si s míčem zahrál hostující brankář Gurtner, který ho poslal daleko na druhou stranu, kde však dokázal uspět domácí Strootman.
     
    90+3
    Střídající Thauvin se chytrým manévrem dostal kolem Aleesamiho, který mu v cestě nechal nohu. Jednalo se o nedovolený zákrok, domácí mají k dispozici volný kop.
     
    90+1
    Marseille v koncovce tohoto zápasu nikam nepospíchá. I proto si Amavi dal s provedením autového vhazování hodně načas, nakonec si však vybral Sansona.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Marseille i nadále vede o jedinou branku, ještě ale nesmíme zapomenout na nastavený čas.
     
    87
    Do pokutového území se snesl hodně vysoký centr, který si dokázal najít jeden z hráčů. Ten ještě vracel do malého vápna, kde Chedjou trefil pouze břevno.
     
    86
    Tu si ovšem ve vzduchu našel pouze připravený González, který ještě prodlužoval za sebe. Tam situaci pohlídal Kakuta, jenž svému celku zajistil další rohový kop.
     
    85
    Navíc byl pozdě v souboji o míč zkušený Strootman, který místo balónu trefil pouze nohu jednoho z protihráčů. Ghoddos se tak ujme rozehrávky standardky.
     
    84
    Koncovka tohoto zápasu tak bude ještě hodně zajímavá, celkem zbytečný faul v podání Amaviho může stát Marseille body. Amiens je po rozehrávce aktivnější.
    83. Sehrou GUIRASSY - 2:1
     
    83
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Necelých deset minut před koncem je sníženo! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil sám faulovaný, tedy SEHROU GUIRASSY, který poslal míč přesně k pravé tyči, zatímco se Mandanda vydal k opačné konstrukci.
    82. Penaltový zákrok.
     
    82
    Je tu pokutový kop pro Amiens!

    David Suchý

    Branky: 45+1. M. Sanson (Strootman), 57. Payet (M. Sanson) – 83. Guirassy (pen.), 90+5. Ghoddos (Calabresi)

    Karty:   17. Amavi (OMA), 40. Payet (OMA) – 38. Monconduit (AMI), 61. Calabresi (AMI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:17.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr (77. Sakaj), Kamara, Álvaro González, Amavi – Rongier, Strootman, M. Sanson (90+4. Maxime López) – Germain (80. Thauvin), Benedetto, Payet.
    Náhradníci: Pelé – Aké, Chauí, Perrin, Maxime López, Sakaj, Thauvin.

    Amiens SC: Gurtner (C) – Calabresi, Opoku, Chedjou, Aleesami – Monconduit (71. Blin), Zungu – Mbenza (62. Akolo), G. Kakuta, Diabaté (81. Ghoddos) – Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Blin, Akolo, Ghoddos, Jallet, Mou. Konaté, Otero.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    thejrc.org