Chicago – San Jose 6:2 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 2:4 (kon.) | Colorado – NY Rangers 3:2 (po pr.)
Anaheim – St. Louis 2:4 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 3:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 12.03.2020, 01:10 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:50)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, 0, čas na ledě 13:05
    Dominik Kubalík (CHI) 1+0, 3 střely, 0, čas na ledě 14:43
    Radim Šimek (SJS) 0+0, 2 střely, +1, čas na ledě 19:30
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Alex DeBrincat (CHI) – 0+3
    2. Patrick Kane (CHI) – 2+0
    3. Duncan Keith (CHI) – 1+1
     
    Máme za sebou utkání mezi Chicagem a San Jose, které se stalo jednoznačnou záležitostí domácího celku, který přestřílel svého soka v poměru 6:2.

    V první třetině přitom padla jediná branka a postarali se o ni hosté, trefil se Evander Kane. Avšak ve druhé části domácí přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, což mělo za následek hned tři góly v síti Della. Závěrečné dějství rovněž opanovalo Chicago, i v této třetině svěřenci kouče Collitona dali tři góly, zatímco hosté skórovali jen jednou. Jubilejní 30. zásah v sezóně si připsal Dominik Kubalík, český útočník dal svým gólem konečnou podobu výsledku.

    Chicago díky vítězství stále drží šanci na postup do vyřazovací fáze, na osmý Nashville ztrácí po dnešku šest bodů. Žraloci prohráli čtvrté utkání v řadě, ti mohou na boj o postup zapomenout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Za vlastní brankou drží puk Duncan Keith, všichni hokejisté již čekají na závěrečnou sirénu oznamující vítězství Chicaga. Hosté se ani nesnaží presovat.
     
    59:14
    Na hattrick se pokusil zaútočit Patrick Kane. Nejproduktivnější hráč Chicaga v sezóně vypálil z pravého kruhu do připraveného Della.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:03 Dominik KUBALÍK - 6:2
     
    58:03
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jubilejní 30. zásah v nováčkovské sezóně pro DOMINIKA KUBALÍKA! Český forvard dostal do mezikruží bekhendový pas od Dacha, nekompromisní dělovkou pod horní tyč zařídil definitivní razítko na vítězství Blackhawks. Asistence: Kirby Dach.
     
    57:20
    Na hráčích San Jose je vidět, že je pátý zásah zlomil. Hráči v bílém si jsou vědomi, že dohnat třígolové manko už není možné.
    56:19 Patrick KANE - 5:2
     
    56:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Nylander zavezl puk do útočného pásma, na pravé křídlo nahrál Koekkoekovi, jenž okamžitě přihrál před branku najíždějícímu PATRICKU KANEOVI, Američan nadvakrát dokázal vsítit svůj druhý gól v utkání! Asistence: Slater Koekkoek a Alexander Nylander.
     
    55:32
    Brandon Hagel je při svém prvním zápase v NHL hodně vidět. Mladý kanadský útočník vytěžil kotouč pro Kubalíka, jemuž se nepodařilo přesně zacílit.
     
    55:00
    Lean Bergmann zavezl kotouč do útočného pásma, vzápětí na modrou přihrál Radimu Šimkovi. Český bek nabil Burnsovi, který vypálil těsně vedle.
     
    54:33
    Postavení mimo hru zastavuje další snahu hostujícího mužstva. Kevin Labanc přejel modrou čáru dříve než s pukem jedoucí Joe Thornton.
     
    54:20
    Svěřenci trenéra Collitona se podle očekávání stáhli více do defenzivy. Žraloci se snaží s výsledkem ještě něco udělat, zatím se to ale moc nedaří.
     
    53:36
    Marcus Sörensen se snažil obtočit branku, jenže kotouč se mu při cestě zamotal mezi bruslemi a tak z nadějně vypadající akce nebylo vůbec nic.
     
    53:25
    Pěkná souhra kompletní čtvrté lajny Chicaga nekončí pátou brankou. Highmore nahrál Kampfovi, jenž přihrál do lepší pozice Carpenterovi, Kanaďan bekhendem nepropálil Della.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Keith (J. Toews, DeBrincat), 37. P. Kane (DeBrincat, Keith), 38. Saad (DeBrincat, J. Toews), 42. A. Nylander (D. Strome), 57. P. Kane (Koekkoek, A. Nylander), 59. D. Kubalík (Dach) – 11. E. Kane (J. Thornton, Meier), 47. Meier (E. Kane)


    Chicago Blackhawks: Crawford (M. Subban) – Beaudin, Keith (A), C. Murphy, Carlsson, Koekkoek, Määttä – Hagel, Dach, D. Kubalík – P. Kane (A), D. Strome, A. Nylander – Saad, J. Toews (C), DeBrincat – Carpenter, Kämpf, Highmore.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns (A), R. Šimek, Davidson, Vlasic, Heed, Knyžov – Meier, J. Thornton (A), Sörensen – Labanc, Gregor, E. Kane – Noesen, Kellman, M. Karlsson – Gambrell, Suomela, Bergmann.

    Rozhodčí: St. Laurent, Brenk – Gibbs, Toomey

    Diváci: 21 275
    ocianews.com