Bohemians 1905 – Teplice 4:0 (kon.) | Opava – Karviná 0:0 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
4:0 (2:0)
FK Teplice
Středa 27.05.2020, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zelenobílí netradiční děkovačkou v rouškách zdraví přes zeď neviditelné fanoušky, za parádní výkon jim tleská i hrstka nejvěrnějších na hlavní tribuně.
    Vítězové se přiblížili desáté Sigmě Olomouc na tři body, naopak Teplice se ve zbytku základní části už musejí dívat spíše pod sebe, skupina o Evropu je již zřejmě utopií.
    Z Ďolíčku se loučím a děkuji za pozornost, hezký večer! (19:59:16)
     
    Ďolíček s nejvěrnějšími fanoušky slaví! Uvidíme, co večer předvedou Sparta s Plzní, ale dosavadní průběh kola nabídl naprosto nevídaný obrázek. Bohemians 1905 vstřelili více gólů než zbývajících třináct ligových mužstev dohromady. Teplice zdemolovali pro hosty velmi krutým poměrem 4:0.
    Zatímco domácím vyšlo, na co sáhli, hosté několik velkých šancí zahodili. Z lacino získané penalty brzy otevřel skóre Josef Jindřišek, chybu obrany pak po Pulkrabově přihrávce potrestal Petr Hronek – 2:0.
    Po přestávce si dal vlastní gól Jevgenij Nazarov, jehož při vyboxování přímého kopu smolně trefil brankář Grigar. Na závěr pak Nečasovu krásnou akci dotáhl do konce střídající Kamil Vacek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední akce Teplic: Hýblův polovysoký centr dva hráči ve žlutomodrých dresech jen tečovali do zámezí.
     
    90+4
    Hlasatel děkuje divákům na tribuně, v oknech, na balkónech, střechách i ve větvích topolu. Na hřišti se už jen čeká na závěrečný hvizd.
    90+2. Kamil VACEK - 4:0
     
    90+2
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté si vypijí kalich hořkosti do dna. Domácí naopak slaví spolupráci naposledy střídajících hráčů. Nečas skvělou kličkou oklamal obránce v šestnáctce a z jeho přihrávky vytěžil čtvrtý gól zblízka KAMIL VACEK.
     
    90+1
    Tepličtí se ženou alespoň za čestným úspěchem. Po rychle rozehraném rohu hlavičkoval z penaltové značky prudce, leč nepřesně opět Jevgenij Nazarov.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
    90. Nazarovova střela se otřela o tyč!
     
    90
    Po pravokřídelní akci a Trubačově přiklepnutí pálil z 15 metrů parádně Nazarov, jenže gólu do správné sítě se nedočkal. Rána se lehce otřela o tyč.
     
    89
    Marešův centr se stáčí za zadní tyč a se zbytkem teplické naděje na zázrak je zřejmě amen.
     
    87
    Na druhé straně se ukázal Nečas, po pěkné kličce v šestnáctce mu však míč utekl k brankáři Grigarovi.
     
    86
    Pavel Moulis pohybem ramen oklamal Bartka, který se však stihl vrátit a zablokovat jeho centr do zámezí.
     
    84
    Tepličtí fotbalisté dnes zahodili slušnou várku šancí. Trubač využil propadnutí Podaného, sám před brankářem však z mírného úhlu pálil nad břevno.
     
    82
    Také Bohemians Praha 1905 využijí všech pěti možností ke střídání: ze hřiště míří Petr Hronek a Till Schumacher, pár minut si zahrají Jakub Nečas a Kamil Vacek.
     
    82
    Podražený Schumacher zabrzdil až o reklamní panel.
     
    80
    Hronek krásným obloučkem uvolnil na levé křídlo Podaného, jehož centr zastavuje obětavě Pavel Čmovš. Teplického stopera určitě brní hlava ještě teď.
     
    78
    A nechybělo moc, aby se Mareš dočkal gólu z prvního doteku. Valeš vyrážel tvrdou přízemní střelu Tomáše Vondráška před sebe a před dobíhajícím kanonýrem Teplic si stáhl míč zpět v posledním zlomku vteřiny.

    Karel Jedlička

    Branky: 12. Jindřišek (pen.), 21. Hronek (Pulkrab), 65. Nazarov (vla.), 90+2. Vacek (Nečas)

    Karty:   11. Kodeš (TEP), 46. Knapík (TEP), 54. Jakub Řezníček (TEP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:18.
    Bohemians Praha 1905: Valeš – Bartek, Köstl, Bederka, Schumacher (82. Nečas) – Hůlka, Jindřišek /C/ – Hronek (82. Vacek), Vaníček (60. Květ), Vodháněl (60. Podaný) – Pulkrab (73. Puškáč).
    Náhradníci: Le Giang – Krch

    FK Teplice: Grigar – Paradin (46. Nazarov), Čmovš, Kodeš, Vondrášek /C/ – Knapík (68. Černý) – Radosta (46. Hýbl), Trubač, Kučera (46. Žitný), Moulis – Řezníček (78. J. Mareš).
    Náhradníci: Diviš – Mpondo.

    Rozhodčí: Pechanec – Horák, Myška

    Diváci: 140
    thejrc.org