Slovácko – Olomouc 0:0 (kon.) | Jablonec – Zlín 1:0 (kon.) | Příbram – Ostrava 0:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 0:1 (kon.)
konec
FK Příbram
0:0 (0:0)
FC Baník Ostrava
Úterý 26.05.2020, 18:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Oba týmy po přestávce otočily hru a toužily po vítězství, o kterém na straně hostů mohli rozhodnout Milan Baroš a Tomáš Smola, jenže Martin Melichar zůstal nepřekonán, stejně jako na opačné straně Jan Laštůvka. Zejména po přestávce jsme sledovali velice atraktivní utkání, takže se konečným výsledkem nenechte zmást. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 0 FC Baník Ostrava 0. (19:55:28)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do šestnáctky hostujícího týmu z Ostravy přilétly v rychlém sledu dva nebezpečné centry, centr z levé a poté pravé strany byl ale odvrácen, a tak už dnešní zápas nic nenabídne.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Dominik Kříž se pustil do kříže s Milanem Barošem v blízkosti středového kruhu a oba dva byli potrestáni žlutou kartou.
     
    89
    Adam Jánoš nádherně odcentroval z pravého křídla a na přední tyči hlavičkoval nebezpečně střídající Tomáš Smola, Martin Melichar ale dokázal pokus holohlavého útočníka Baníku skvěle zastavit!
     
    88
    Adam Jánoš skvěle vyhodnotil situaci a dlouhý diagonální pas z levé strany hřiště na vzdálenější pravé tyči sklepával pod sebe, domácí ovšem dokázali míč odvrátit. Nebezpečná situace.
     
    87
    Matěj Polidar spěchal na levém křídle za prudkou kolmou přihrávkou, jenže byl skvěle pokryt Jakubem Pokorným, který míč zkušeně přikryl tělem a nechal ho dojít na odkop od brány.
     
    85
    Příbram dostala Ostravu pod tlak a obléhala její pokutové území do té doby, než do šestnáctky přišla nepřesná kolmá přihrávka, která po odrazu od jednoho z hráčů Příbrami skončila v zámezí.
    Fanoušci Ostravy podporují svůj tým i za plotem stadionu
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Dominik Kříž.
     
    82
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Tomáš Smola.
     
    82
    Stefan Vilotić se ocitl po nádherné kombinační akci Příbrami na jeden dotyk a zpětné přihrávce Matěje Polidara ve slibné střelecké pozici, jenže se k zakončení na levé straně šestnáctky neodhodlal a zbytečně přihrával pod sebe, což mělo za následek, že míč skončil na kopačce ostravských fotbalistů.
     
    80
    Tlak svěřenců Luboše Kozla začíná nabírat na obrátkách a obrana Příbrami se začíná ocitat pod stále větším a větším tlakem. Na hostech je vidět obrovská chuť zvítězit a vytěžit tři body.
     
    78
    Martin Melichar musel po rohovém kopu zasahovat znovu, tentokrát se ovšem jednalo o jednodušší situaci, během které míč vyboxoval do dostatečné vzdálenosti od brány.
    77. Nepříjemnou Stronatiho hlavičku Melichar vyrazil mimo bránu
     
    77
    Další obrovská šance Baníku, kterou měl tentokrát na svědomí Patrizio Stronati! Jiří Fleišman na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop a na přední tyči hlavičkoval do prázdné brány Patrizio Stronati, Martin Melichar ovšem vytáhl senzační reflexivní zákrok, kterým míč vyrazil na další rohový kop.
     
    76
    Na Litavce stále trvá bezbrankový stav, po přestávce však sledujeme velice atraktivní fotbal. Gól začíná viset čím dál více ve vzduchu.
     
    74
    Rohový kop Příbrami žádné nebezpečí nepřinesl a Lukáš Pazdera navíc viděl za útočný faul žlutou kartu.
     
    73
    Ani sám Milan Baroš nemůže uvěřit tomu, jak obrovskou šanci dokázal zahodit. Příbram nyní rozehrála standardní situaci nakrátko a Emmanuel Antwi napřáhl ze střední vzdálenosti k prudké přízemní střele, která byla sražena před šestnáctkou na rohový kop.
     
    72
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Dušan Pinc.
     
    71
    Milan Baroš spálil po příchodu na hřiště stoprocentní šanci! Milan Jirásek vysunul na levé straně šestnáctky parádní kolmicí Ondřeje Šašinku, který míč okamžitě servíroval na značku pokutového kopu. Bývalý reprezentační útočník ovšem míč vůbec netrefil a trestuhodně ho placírkou pravé nohy minul.
     
    70
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Milan Baroš.
     
    68
    Sám faulovaný Jan Rezek rozehrál rohový kop nakrátko a Emmanuel Antwi se pokusil ihned vlétnout do šestnáctky, nevyšel mu ovšem první dotyk s míčem, který si příliš předkopl.
     
    67
    Jan Rezek se dostal k míči na levé straně šestnáctky a byl sražen k zemi, místo pokutového kopu ovšem následoval pouze rohový kop. Fanouškům Příbrami se to samozřejmě nelíbí.
     
    66
    Matěj Polidar se snažil dostat k míči na levé straně šestnáctky, jenže Jan Laštůvka měl k němu blíže a navíc mu pomohl jeden ze spoluhráčů, který míč jistil svým tělem.
     
    65
    Baník Ostrava vytěžil ze sporné situace na pravém křídle standardní situaci, po jejím rozehrání se ovšem do zakončení nedostal. Přízemní centr hostů byl na přední tyči odvrácen.
     
    62
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Rudolf Reiter.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jaroslav Tregler, přichází Karel Soldát.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Miroslav Slepička, přichází Jan Díl.
     
    62
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází David Buchta, přichází Milan Lalkovič.
     
    60
    Emmanuel Antwi byl faulován v blízkosti středového kruhu a Příbram okamžitě poslala míč na Matěje Polidara. Po jeho pěkném sklepnutí se snažil do šestnáctky vlétnout Jan Rezek, se svým úmyslem ovšem neuspěl a hosté se dokázali ubránit. Stále hrajeme bez gólu.
     
    58
    Emmanuel Antwi rozehrál standardní situaci Příbrami nakrátko s Martinem Novým a do šestnáctky poslal od pravé postranní čáry vysoký centr, který bez potíží stáhl brankář Jan Laštůvka.
     
    57
    Následovala nádherná kombinační akce Ostravy a pohotová střela zpoza šestnáctky, která po zpětné přihrávce z pravého křídla zamířila vysoko nad bránu Martina Melichara.
     
    56
    Fotbalisté Baníku Ostrava vybojovali na levé straně hřiště autové vhazování a jeden z hostů se pokoušel míč sklepnout na spoluhráče hrudí, prudký náraz zezadu mu to ale nedovolil.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Olivier Kingue (1.FK Příbram).
    54. Šašinka přispěchal s první střelou Baníku na bránu
     
    54
    Ondřej Šašinka mohl udeřit hned vzápětí na opačné straně hřiště, jeho prudká přízemní střela z levé strany pokutového území ovšem byla sražena přímo do náruče Martina Polidara.
    53. Antwi hledal na zadní tyči Polidara
     
    53
    Matěj Polidar si naběhl na nádherný centr Emmanuela Antwiho z pravého křídla, na vzdálenější levé tyči ovšem hlavičkoval z ostrého úhlu hodně nepřesně. Další pěkná akce Příbrami.
     
    52
    Těžko říci, zda Jan Laštůvka zasahoval nebo ne, každopádně následná hlavička, o kterou se postaral po centru z pravé strany Soufiane Dramé, zamířila vysoko nad ostravskou bránu.
     
    51
    Matěj Polidar se ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci po krásné zpětné přihrávce Filipa Zorvana z pravé strany pokutového území a jeho pohotová přízemní střela byla sražena na rohový kop!
     
    50
    Dyjan Carlos de Azevedo si naběhl uprostřed příbramské šestnáctky na nádherný centr z levé strany hřiště a domácí hráči měli kliku, že na míč těsně nedoskočil.
     
    49
    Příbramští fotbalisté vstoupili do druhého poločasu pořádně zostra a hosté z Ostravy se musí mít na pozoru. Zároveň je ovšem třeba dodat, že mohou udeřit z protiútoku. Zatím se tak ale nestalo.
    49. Kuzmanovič se protáhl ke střele, pokus byl nepřesný
     
    48
    Matěj Polidar na levém křídle zvedl hlavu a přízemním centrem našel Miroslava Slepičku, který se pokusil o pohotový volej levačkou a míč vůbec netrefil. Na opačné straně mířil mimo Baník.
     
    47
    Filip Zorvan sice po rychlém protiútoku podklouzl, míč ovšem udržel a posunul ho doleva na Martina Nového, jehož prudký a táhlý pokus minul bližší levý horní roh brány!
     
    46
    Nemanja Kuzmanović mohl ihned po přestávce udeřit a poslat Baník do vedení, jenže po přihrávce z levého křídla se mu míč v blízkosti šestnáctky zamotal mezi nohama.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Lukáš Pazdera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
    Pohled na trávník z hlediště stadionu Na Litavce, kam příbramský klub vpustil držitele permanentních vstupenek.
     
    V Příbrami se během úvodních pětačtyřiceti minut nestalo nic převratného, což vzhledem k průběhu jarní části soutěže není žádné překvapení. Diváci Na Litavce marně čekají na gól, zároveň ovšem také střelu, která by mířila mezi tři tyče. Největší šanci měl po nádherném centru Davida Buchty hostující útočník Nemanja Kuzmanović, jehož hlavička skončila těsně mimo. Skóre po prvním poločase. 1.FK Příbram 0 FC Baník Ostrava 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Svěřenci Luboše Kozla se u pravého rohového praporku k ničemu nedostali a první poločas skončí bez branek.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
    Polidar po kočkované s Jánošem musí být ošetřován
     
    44
    Příbram předvedla pohlednou kombinaci na pravé straně a poté se pokusila přenést hru doleva, k ničemu kloudnému se ovšem nedostala a míč skončil v zámezí. Jan Kvída zpět na hrací ploše.
     
    43
    Jan Kvída odešel za potlesku domácích fanoušků za bránu Martina Melichara a zápas může pokračovat. Vypadá to vypadá, že v prvním poločase se gólu nedočkáme.
     
    41
    Nemanja Kuzmanović napřáhl k pořádně prudké střele a jeho projektil z levé strany hřiště nepříjemně zasáhl do obličeje Jana Kvídu, který musí být po přerušení hry ošetřován.
     
    40
    Baník je během posledních minut zápasu mnohem živější a fotbalisté Příbrami mají s hýřivým pohybem hostů velké problémy. Ostrava je v současné chvíli lepším týmem.
     
    39
    Nemanja Kuzmanović si naběhl na přední tyči na parádní centr Davida Buchty z levého křídla a jeho následná pohotová hlavička skončila těsně vedle! V hledišti to jen zahučelo.
     
    38
    Miroslav Slepička rozehrál standardní situaci nakrátko a diagonální centr Emmanuela Antwiho z pravého křídla byl na vzdálenější levé straně pokutového území odvrácen.
     
    37
    Fotbalisté Příbrami vyráželi na ose hřiště do rychlého protiútoku a za záchranou brzdu zatáhl Milan Jirásek. Za podražení protihráče zezadu viděl ihned žlutou kartu.
     
    35
    Milan Jirásek se na pravém křídle pomazlil s míčem a pokoušel se načechrat míč do šestnáctky, centr z jeho pravé kopačky byl ovšem příliš vysoký a skončil nad bránou Příbrami.
     
    34
    Nemanja Kuzmanović se tentokrát snažil prosadit na pravé straně šestnáctky a jeho zpětný přízemní centr byl odvrácen na rohový kop, po kterém následoval útočný faul hostí.
     
    33
    Jiří Fleišman se rozhodl pro střílený centr na přední tyč, který byl jedním z obránců Příbrami odvrácen.
     
    32
    Nemanja Kuzmanović si to namířil z levého křídla do šestnáctky Příbrami a těsně před ní upadl. Rozhodčí neváhal a nařídil proti domácímu týmu standardní situaci v podobě zkráceného rohového kopu.
     
    31
    Hosté vybojovali autové vhazování a na levé straně hřiště se pokoušel o prudký přízemní centr Ondřej Šašinka. Včas k němu ovšem přistoupil Olivier Kingue a odvrátil míč do zámezí.
     
    30
    Konečně jsme se dočkali nějaké střely a vzrušení. Zkušený útočník Příbrami se ovšem ocitl v příliš velkém úhlu. Mezitím se vydal dopředu Baník, následný centr ale sebral Martin Melichar.
    28. Slepička po signálu z rohu pálil daleko mimo
     
    28
    Příbram rozehrála rohový kop nakrátko a Emmanuel Antwi poslal na vzdálenější levou tyč parádní centr, který dolétl až k Miroslavovi Slepičkovi, jeho následná střela z ostrého úhlu ale zamířila vysoko nad a vedle!
     
    26
    Olivier Kingue odvedl na levé straně obrany skvělou práci, když vystihl nebezpečnou kolmou přihrávku Baníku, jeho vlastní následný kolmý pas ovšem dopadl úplně stejně.
     
    25
    Z prvního poločasu uběhla polovina a je smutné, že stále čekáme na střelu. Hra se odehrává mezi oběmi šestnáctkami a ani jeden z celků se zatím není schopen dostat do zakončení.
     
    24
    Matěj Polidar se odhodlal na ose hřiště k odvážnému sólu, jenže byl velice rychle zdvojen a o míč přišel. Domácí sice míč udrželi, po akci tažené podél pravé postranní čáry se ovšem k ničemu nedostali.
     
    23
    Fanoušci Příbrami vytváří pro svůj tým skvělou kulisu, nyní je ale vystrašil Ondřej Šašinka, který se z levého křídla málem řítil do slibné šance, naštěstí pro Příbram ho ale zastavil ofsajd.
     
    21
    Emmanuel Antwi rozehrál volný přímý kop, jeho střela z výhodné pozice ovšem skončila pouze na zdi. Baník Ostrava opět útočné snažení domácích fotbalistů přečkal bez úhony.
    20. Kaloč fauloval Polidara těsně před hranicí vápna
     
    20
    Příbram vybojovala volný přímý kop v těsné blízkosti šestnáctky a domácí fanoušci si žádají gól. Domácí mají slibnou šanci udeřit. Ostravská obrana vyhlásila stav nejvyšší pohotovosti.
     
    19
    Jan Kvída vyrážel od půlící čáry do rychlého protiútoku a zezadu ho fauloval David Buchta. Nemohlo následovat nic jiného, než žlutá karta a standardní situace, kterou rozehrál Soufiane Dramé.
     
    17
    Ostrava se dokázala vymanit z mírného tlaku Příbrami a na pravé straně hřiště se dostala k centru. Na vzdálenější levé tyči hledal prostor Ondřej Šašinka, do zakončení se ovšem nedostal. Míč v zámezí.
     
    16
    Rozehrání standardní situace se ujal zkušený Jan Rezek, jeho přízemní centr ovšem skončil na kopačce jednoho z obránců Baníku. Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut a zatím čekáme na šanci marně.
     
    15
    Příbram dostala ostravskou obranu pod větší tlak, ze kterého bude pramenit standardní situace z pravé strany.
     
    14
    Miroslav Slepička potřebuje, aby ho spoluhráči v útoku lépe doplňovali a nacházeli se v jeho blízkosti. Před pár okamžiky na něj letěl dlouhý míč, ale i kdyby hlavičkový souboj vyhrál, neměl míč na koho sklepnout.
     
    13
    I proto je dnes na hrotu domácího týmu Miroslav Slepička. Bývalý útočník pražské Sparty je ovšem zatím sám jako voják v poli a proti ostravské obraně to má velice složité.
     
    11
    Příbram měla před nucenou přestávkou obrovské problémy se střílením gólů a zkušený Pavel Horváth věří, že se s jeho příchodem produktivita klubu z hornického města výrazně zvýší.
     
    10
    Příbram rozehrála rohový kop na přední tyč, kde hosté centr bez problému odvrátili, stejně jako následný centr ze hry, který přišel od levé postranní čáry. Domácím byl odpískán útočný faul.
     
    9
    Filip Zorvan vysunul nádhernou kolmou přihrávkou zleva nabíhajícího Matěje Polidara, přízemní centr posledního jmenovaného hráče byl ovšem sražen na rohový kop.
     
    8
    Baník se pokoušel o postupnou rozehrávku, z jeho vlastního pokutového území ovšem přišel nepřesný diagonální pas, po kterém mohli hráči příbramského klubu vhazovat.
     
    6
    Martin Melichar neměl žádnou práci, protože centr Jiřího Fleišmana z levého křídla byl hodně nepřesný. Zatím marně čekáme na střelu, natož střelu, která by mířila do prostoru brány.
     
    5
    Soufiane Dramé v blízkosti půlící čáry skvěle vybojoval míč a domácí fanoušci Příbrami ožili. Ostravští se ovšem včas vrátili a za cenu faulu útočnou akci domácích zastavili.
     
    4
    David Buchta chtěl vysunout jednoho ze svých spoluhráčů, jeho kolmá přihrávka ovšem neměla potřebnou přesnost a skončila na kopačce jednoho ze středních obránců domácího týmu.
     
    3
    V blízkosti středového kruhu došlo na polovině Příbrami k nepřehledné situaci a následoval míč rozhodčího. Rozehrávky se poté ujali fotbalisté Ostravy, ani oni se ovšem na dostřel brány nedostali.
     
    2
    Emmanuel Antwi se snažil prosadit podél pravé postranní čáry, v souboji o míč ovšem fauloval, a tak i druhá útočná snaha Příbrami skončila nezdarem. Baník je v úvodu zápasu v defenzivě bezchybný.
     
    1
    Miroslav Slepička obstaral výkop zápasu a domácí fanoušci Příbrami věří, že to bude právě on, kdo ukončí střeleckou neplodnost klubu z hornického města.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Na Litavce i s fanoušky! Středočechy podporuje domácí kotel
     
    Fotbalisté Baníku Ostrava právě přichází na hrací plochu a za pár okamžiků už by je měli následovat hráči domácí Příbrami. Do sestavy Baníku se vrátil Milan Baroš. Nejlepší střelec evropského šampionátu 2004, který se konal v Portugalsku, je připraven zasáhnout do hry z lavičky. V bráně Příbrami překvapivě dostal přednost Martin Melichar.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Melichar – Nový, Dramé, Kingue, Antwi – Tregler – Polidar, Jan Rezek (C), Zorvan, Kvída – Slepička.
    Náhradníci: Kočí – Pazdera, Kříž, Vilotić, Soldát, Šimek, Díl.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Jánoš, J. Pokorný, Stronati, Fleišman (C) – Kaloč, Jirásek – D. Buchta, Kuzmanović, de Azevedo – O. Šašinka.
    Náhradníci: Budinský – Fillo, Smola, Lalkovič, Svozil, Baroš, Reiter.

    Rozhodčí: Emanuel Marek. Asistenti: Dan Vodrážka, Tomáš Batík. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Cieslar.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Utkání mezi Příbramí a Ostravou úplně bez diváků nebude
     
    Prvoligoví fotbalisté se vrací zpět do akce a v úterý 26. května 2020 je čeká zápas 25. kola, ve kterém domácí Příbram hostí Baník Ostrava. Za normálních okolností by liga vrcholila, jenže kvůli nucené a atypické pauze tomu tak není. Příbram po posledním ligovém zápase odvolala trenéra Romana Nádvorníka, místo kterého na lavičku usedl Pavel Horváth. Ostrava má před sebou utkání proti poslednímu celku tabulky, který má v letošní sezóně obrovské problémy se střílením gólů, svěřenci Luboše Kozla však nebudou chtít nic podcenit. Zápas Na Litavce se odehraje bez přítomnosti fanoušků, vstup mají povolen pouze permanentkáři, kteří si letos své permanentky zakoupili. Volné permanentky neplatí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky:

    Karty:   56. Kingue (PRI), 74. Pazdera (PRI), 90. Kříž (PRI) – 19. D. Buchta (OVA), 37. Jirásek (OVA), 90. Baroš (OVA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:4.
    FK Příbram: Melichar – Nový, Dramé, Kingue, Antwi (72. Pinc) – Tregler (62. Soldát) – Polidar, Jan Rezek (C), Zorvan (84. Kříž), Kvída (46. Pazdera) – Slepička (62. Díl).
    Náhradníci: Kočí – Pazdera, Kříž, Pinc, Soldát, Šimek, Díl.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Jánoš, J. Pokorný, Stronati, Fleišman (C) – Kaloč, Jirásek – D. Buchta (62. Lalkovič), Kuzmanović (70. Baroš), de Azevedo (62. Reiter) – O. Šašinka (82. Smola).
    Náhradníci: Budinský – Fillo, Smola, Lalkovič, Svozil, Baroš, Reiter.

    Rozhodčí: Emanuel Marek. Asistenti: Dan Vodrážka, Tomáš Batík. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Cieslar
    thejrc.org