Augsburg – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Dortmund – Schalke 4:0 (kon.) | Düsseldorf – Paderborn 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 0:3 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 1:1 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
konec
Fortuna Düsseldorf
0:0 (0:0)
SC Paderborn 07
Sobota 16.05.2020, 15:30 • Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto textového přenosu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:30:35)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 1 – 1
    Střely mimo: 9 – 6
    Držení míče: 51 % – 49 %
    Rohové kopy: 2 – 0
    Ofsajdy: 4 – 0
    Fauly: 15 – 16
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Je dobojováno! Důležitý záchranářský souboj příliš nepotěšil ani jeden tábor fanoušků. Düsseldorf byl tříbodovému zisku mnohem blíže, nicméně hned ve třech velkých šancích narazil na Zingerleho brankovou konstrukci. Paderborn se prakticky celou druhou půli jenom bránil, ale i tak mohl strhnout vítězství na svou stranu. Antwi-Adjei pár minut před koncem ale selhal a utkání tak dospělo do bezgólového závěru. Výsledek 0:0 na postavení týmů v tabulce nic nezměnil, Fortuna je na barážové šestnácté příčce, zatímco Paderborn okupuje se ztrátou šesti bodů úplně poslední pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sebastian Schonlau zvolil vysvobozující odkop do zámezí. Vhazování Zimmernanna započne asi poslední akci této bezgólové partie.
     
    90+2
    Faul na Kaana Ayahana vrátil míč na domácí kopačky, což ale platilo jen do následného nákopu k hranici pokutového území. Vypadá to, že se gólu už nedočkáme.
     
    90+1
    Nad rámec zajímavé druhé půle jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Uwe Hünemeier za žádnou cenu nesměl pustit Skrzybského do úniku, a tak si taktickým faulem nechal dát čtvrtou žlutou kartu v sezóně.
     
    89
    Hra je přerušena kvůli ošetřovaní na straně Paderbornu. Toť vše ve chvíli, kdy do konce zápasu zbývá už jen pár desítek vteřin.
     
    88
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Christopher Antwi-Adjei, přichází Anthony Evans.
     
    87
    První gólovka Paderbornu! Morales ztratil stabilitu a nechtěně spustil rychlý brejk. Po levé straně ho vedl Holtmann, jenž přihrál do gólové šance Antwimu-Adjeiovi. Změna skóre se ale nekonala, ghanský fotbalista ve stoprocentní šanci z pěti metrů přestřelil.
     
    86
    Znovu jsou na tahu domácí, kteří nijak nespěchají s přechodem na útočnou polovinu. Výraznou roli v tom hraje i napadání hráčů v tmavých dresech.
     
    85
    Paderborn opět rezignoval na nějakou kombinaci a zkusil poslat vpřed dlouhý nákop, jenž se stal snadnou kořistí domácí obrany.
     
    84
    Hosté vsadili na poklidnější rozehrávku, která vyústila ve zbytečnou ztrátu. O chvíli později byl pro změnu odmáván ofasjd Zimmermannovi.
     
    82
    Collins ve snaze odcentrovat napálil první překážku, kterou bylo stehno clonícího Moralese. Míč se nakonec odrazil do autu od hráče Paderbornu.
     
    81
    S Fortunou dnes pomyslné štěstí zatím nehraje. Hosty už třikrát zachránila branková konstrukce a v závěrečných deseti minutách se příliš nedá čekat, že by se obraz hry výrazněji změnil.
     
    80
    Thommymu prošel důrazný zákrok ve středu hřiště, díky kterému vzniklo domácí přečíslení. Stejný muž vzápětí vysunul nově příchozího Skrzybského a ten trefil ze svého pohledu levou tyč!
     
    79
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Kenan Karaman, přichází Steven Skrzybski.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   24. K. Ayhan (DSF), 48. Karaman (DSF) – 31. Gjasula (PDN), 72. Collins (PDN), 90. Hünemeier (PDN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:16.
    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – K. Ayhan (C), Hoffmann, Gießelmann – Zimmermann, Stöger, Sobottka (68. Morales), Suttner (61. Hennings) – Valon Beriša (69. Bodzek), Thommy – Karaman (79. Skrzybski).
    Náhradníci: Rensing – Bodzek, Hennings, M. Jörgensen, Ofori, Pledl, Skrzybski, Zimmer, Morales.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Dräger, Hünemeier (C), Schonlau, Collins – Pröger (73. Sabiri), Gjasula (46. Ritter), Vasiliadis, Antwi-Adjei (88. Evans) – Srbeny (73. Zolinski), Jastrzembski (64. Holtmann).
    Náhradníci: J. Huth – Evans, Holtmann, Jans, Mamba, Ritter, Sabiri, Strohdiek, Zolinski.

    Rozhodčí: Willenborg – Aarnink, Kleve
    ocianews.com