Lyon – Remeš 0:0 (odl.)
odloženo
Olympique Lyon
0:0 (-:-)
Stade de Reims
Pátek 13.03.2020, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Fotbalová asociace Francie v pátek před polednem oznámila, že pozastavuje všechny zápasy Ligue 1 a 2. Jde o ochranu hráčů a realizačních týmů před koronavirem. O víkendu se sice mělo hrát, ovšem aktuálně byly zápasy prozatím odloženy. (11:14:00)
     
    Stade de Reims

    Na opačné straně stojí podobně hrající Reims, které se pro změnu nachází na páté pozici, jenomže od Lyonu ho dělí pouhý jeden bod. Situace pod pohárovými pozicemi je hodně vyrovnaná, příkladem může být fakt, že náskok Reims před dvanáctou pozicí je pouze čtyřbodový. Reims však v posledních čtyřech ligových duelech dokázalo pokaždé bodovat, ve dvou případech navíc zvítězilo. Poslední porážka navíc přišla před více než měsícem, tehdy Reims neuspělo na hřišti Štrasburku, kde podlehlo poměrem 0:3. Favoritem tohoto zápasu bude Lyon, jenomže klidně se může uskutečnit překvapení.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté Lyonu se v současné době nacházejí na sedmé pozici ligové tabulky, což rozhodně nebylo cílem před sezonou. Olympique do této nasbíral čtyřicet bodů, přičemž na pohárové pozice ztrácí už devět bodů. Lyonu se navíc v posledních týdnech výsledkově nedaří, vyhrál totiž pouhé dva z posledních pěti zápasů. Olympique navíc v minulém kole přišel o třízápasovou sérii bez porážky, tentokráte totiž na půdě Lille nevstřelil ani branku, neboť prohrál výsledkem 0:1. Lyon je až patnáctým nejlepším domácím celkem, z třinácti domácích zápasů se mu povedlo vyhrát pouze v pěti případech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Lyon a Stade de Reims.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky:


    Olympique Lyon:
    Stade de Reims:
    thejrc.org